دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1396 - 12:13
سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در نشست خبری اعلام کرد؛

راه‌اندازی مراکز درمان مادران باردار معتاد/ افتتاح کارخانه لوازم‌خانگی با بکارگیری معتادان بهبودیافته

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در 9 ماه اخیر از راه‌اندازی مراکز درمان مادران باردار معتاد و افتتاح کارخانه لوازم‌خانگی و به کارگیری معتادان بهبودیافته در استان تهران خبر داد.
کد خبر : 247457

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در نشست خبری پیش از ظهر امروز با خبرنگاران به اقدامات صورت گرفته در حوزه مبارزه با موادمخدر و همچنین جلسه آبان‌ماه با حضور مقام معظم رهبری اشاره و بیان کرد: مقام معظم رهبری اعتیاد را ام‌الامراض اجتماعی دانستند و پیام روشنی را به سران سه قوه و مسئولان نظام ارائه کردند و همچنین براساس راهکارهای ارائه شده از سوی مقام معظم رهبری، اولویت اصلی باید بر مبنای پیشگیری اولیه باشد و 50درصد از بودجه دستگاه‌ها به پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد.


وی افزود: با توجه به اینکه بازگیری افراد معتاد از اعتیاد کار بسیار دشواری است، باید پیش از شروع اعتیاد باید از آن پیشگیری کرد و به فرمونده رهبری باید جمعیت دانش‌آموزی و دانشجویی کشور در اولویت پیشگیری از آسیب‌ها قرار گیرند. بر همین اساس تاکید بر اجرای طرح‌های نوآورانه و تحولی با ایجاد کارویژه‌های مختلف در دستگاه‌های ذیربط صورت گیرد. بر همین اساس دستگاه‌ها موظف شدند در 6 ماه آینده گزارش عملکرد خود را در این زمینه ارائه کنند.


وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نسبت به عملکرد برخی دستگاه‌ها رضایتمندی خود را اعلام کردند و البته نسبت به عملکرد برخی دستگاه‌ها رضایت نداشته و تاکید کردند این دستگاه‌ها باید به صورت عالمانه‌‌تر و جدی‌تر وارد عمل شوند که در طول این مدت نیز شاهد جدیت بیشتر دستگاه‌ها و مسئولان مورد نقد رهبری بودیم.


سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر به مصوبات یکصد و سی‌وچهارمین جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و گفت: این جلسه با ریاست رئیس‌جمهور برگزار و تصمیمات مهمی اتخاذ شد. بر همین اساس 24 تدبیر در راستای تحقق منویات رهبری مصوب شد و مقرر شد با قید فوریت در کمتر از یک هفته انجام و به دستگاه‌های متولی ابلاغ شود که در 3 روز گذشته این ابلاغیه در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار گرفت.


وی یادآور شد: همچنین در این جلسه بازنگری آیین‌نامه ماده 16 صورت گرفت و به زودی ابلاغ خواهد شد. همچنین حمایت از معتادان بی‌بضاعت و تبصره 2 ماده 15 با همکاری وزارت رفاه، کار و اموراجتماعی تدوین، مصوب و ابلاغ خواهد شد.


افشار اظهار کرد: طرح مبارزه همه‌جانبه با موادمخدر به عنوان منشور راه در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد و چراغ راه آنان خواهد بود.


افزایش کشفیات دریایی در 9 ماه اخیر


افشار به برگزاری جلسه‌ای با رئیس‌ پلیس ستاد مبارزه با موادمخدر قطر اشاره کرد و گفت: در یک ماه گذشته جلسه مهمی با پلیس موادمخدر قطر برگزار کردیم زیرا با انسداد مرزهای شرقی مسیر ترانزیت دریایی از استان بوشهر افزایش یافته به طوری که در 9 ماه اخیر 616 تن کشف موادمخدر صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 14.5 درصدی را نشان می‌دهد. البته امسال در زمینه تولید موادمخدر در افغانستان سال بدی برای ما بوده است سال گذشته 4هزار و 600 تن موادمخدر در افغانستان تولید شده بود که امسال این رقم به 9 هزار تن رسیده است که حکایت از رشد 90درصدی در میزان تولیدات موادمخدر در افغانستان است.


وی با اشاره به کشفیات موادمخدر در 9 ماه اول سال گفت: میزان کشف تریاک در طول این مدت 498 تن بوده که نسبت به سال گذشته 17 درصد رشد داشته است. همچنین کشف حشیش 82.5 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 3 درصد کاهش داشته است. میزان کشفیات هروئین، کراک و کریستال نیز 18.5 تن بوده که نسبت به سال قبل 20 درصد رشد یافته است. همچنین کشفیات مورفین 12کیلوگرم بوده که نسبت به سال قبل 44درصد و شیشه با 1732 کیلوگرم نسبت به سال گذشته 23 درصد رشد داشته است.


وی ادامه داد: به طور کلی مجموع کشفیات موادمخدر در 9 ماه اول امسال 14.5 درصد رشد داشته که سهم تریاک در این بین 81درصد گزارش شده است که بیشترین جایگاه را به خود اختصاص داده و سهم شیشه به دلیل تغییر الگوی مصرف و گرانی 3 درصد کاهش یافته است.


افشار به سهم دستگاه‌های مختلف از کشفیات موادمخدر اشاره کرد و گفت: 89 درصد کشفیات از سوی نیروی انتظامی، 9 درصد وزارت اطلاعات و یک درصد بسیج و مابقی توسط سایر دستگاه‌ها صورت گرفته است.


سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین به عملیات صورت گرفته در 9 ماه اول امسال اشاره کرد و گفت:‌ در طول این مدت 1273 مورد عملیات و درگیری داشتیم که نسبت به سال قبل 25 درصد کاهش یافته است. همچنین 1753 باند موادمخدر متلاشی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 12درصدی داشته است. علاوه بر این 108 کارگاه شیشه در این مدت منهدم شده که نسبت به سال قبل 3 درصد کاهش یافته است. 9 نفر به دلیل مبارزه با باندهای موادمخدر به شهادت رسیدند و 64 نفر از اشرار نیز در این عملیات کشته شدند.


سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به متهمان دستگیر شده ناشی از موادمخدر گفت: در طول 9 ماه اول امسال 320 هزار نفر از متهمان دستگیر شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 9.2 درصد رشد داشته است. همچنین از ابتدای امسال 17هزار و 980 نفر در شهر تهران به مراکز ماده 16 و تبصره 2 ماده 15 معرفی شدند که در این مراکز تحت درمان قرار می‌گیرند.


12 تا 15 هزار معتاد متجاهر در تهران


وی به تعداد معتادان متجاهر استان تهران اشاره کرد و گفت: براساس گزارشات رسیده 12 تا 15 هزار معتاد متجاهر در استان تهران وجود دارد.


افشار یادآور شد: 7516 مرکز درمان اعتیاد سرپایی دولتی و غیردولتی به معتادان خدمات ارائه می‌کنند و ارائه خدمات کاهش آسیب در 241 مرکز گذری و 77 مرکز سرپناه شبانه توسط 331 تیم سیار ارائه می‌شود.


وی همچنین از توسعه گرمخانه‌های ویژه زنان خبر داد و گفت: 79 میلیارد تومان برای درمان اعتیاد به بیمه سلامت و تکمیل سامانه آیداتیس توسط وزارت اختصاص یافته و راه‌اندازی مراکز درمان زنان باردار معتاد از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته است.


وی گفت: هم اکنون سه مرکز درمان ماده 16 برای زنان در 3 استان قم، خراسان رضوی و کرمان فعالیت می‌کنند و خدمات خود را به معتادان زن متجاهر ارائه می‌دهند.


افشار در مورد آمار مرگ و میر ناشی از مواد مخدر که از سوی پزشکی قانونی اعلام شده است، افزود: در هشت ماهه اول سال 96 مجموع مرگ و میر ناشی از مواد مخدر 1988 مورد بوده که نسبت به هشت ماهه اول سال گذشته که 2106 مورد بوده کاهش 5.6 درصدی را نشان می‌دهد.


وجود 200 هزار معتاد تزریقی


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بر اساس آمارها تخمین زده می‌شود 200 هزار سوء مصرف کننده مواد تزریق انجام می‌دهند که باید به خدمات کاهش آسیب دسترسی داشته باشند، همچنین تا اواسط مهر امسال 36 هزار و 309 مورد مبتلا به ایدز ثبت شده‌اند که تعداد فوت شدگان این گروه در طول چند دهه اخیر حدود 9000 نفر بوده است.


وی درباره اخبار ورود دستمال‌های کاغذی معطر و کیک‌های توهم زا نیز گفت: براساس اعلام سازمان ملل739 ماده NPS توسط سازمان ملل در دنیا شناسایی و معرفی شده اما عمومیت ندارد و بسیاری از آنها مربوط به مناطق جغرافیایی خاص هستند.


افشار ادامه داد: متاسفانه اطلاع رسانی رسانه ملی در مورد این مواد تشویش افکار عمومی را به دنبال داشت به طوری که در تماس‌های مکرر از ما در این مورد سوال می‌کنند، همچنین این موضوع برخی از جوانان را نسبت به مصرف و شناسایی این مواد تحریک می‌کند.


الزام وزارت بهداشت به حمایت از معتادان مبتلا به ایدز


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد رهاسازی معتادان مبتلا به ایدز در خیابان‌ها گفت: معتادان خیابانی مبتلا به ایدز پس از دستگیری توسط پلیس به مراکز بهزیستی ارجاع می‌شوند و در صورتی که ابتلا به بیماری ایدز در آنان محرز شود باید به مراکز وزارت بهداشت معرفی شوند زیرا مبتلایان به ایدز نباید در جامعه رها شوند.


وی ایدز را مهم‌تر از اعتیاد دانست و ادامه داد: وزارت بهداشت موظفند معتادان مبتلا به ایدز را تحت پوشش قرار دهند و در صورتی که هر یک از دستگاه‌های مسئول در این زمینه از مسئولیت خود سرباز زند باید به ستاد مبارزه با مواتد مخدر اعلام شده تا مورد را مورد پیگیری قرار دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب