توصیههایی برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مصطفی داستانی گفت: شایعترین نوع بیماری قلبی، بیماری اسکمیک قلبی (حمله قلبی) است که ناشی از اختلال در خونرسانی به عضله قلب ایجاد میشود. خونرسانی به عضله قلب توسط عروق کرونری انجام میشود و تنگ یا گشادی بیش از حد این عروق میتواند منجر به اختلال خونرسانی شود.
وی درد قفسه سینه را شایعترین علامت این بیماری دانست و افزود: این بیماری با علائم متنوعی از جمله تنگی نفس، ضعف و بیحالی، تپش قلب، احساس ناتوانی و نهایتا ایست ناگهانی قلب نیز میتواند خود را نشان دهد.
این متخصص قلب و عروق خاطرنشان کرد: درمان بیماری بر روشهای دارویی و استفاده از ابزار بالون و فنر و عمل جراحی جهت برطرف کردن انسداد و تنگ بودن مسیر، انجام میشود.
داستانی با بیان اینکه یکی از مهمترین نکات در مراقبت از بیماران با توجه به عوارض شدید و غیر مترقبه بیماری قلب پیشگیری از ابتلا به آن و پیشگیری از ایجاد عوارض و ناتوانی ناشی از این بیماری است، تصریح کرد: با کنترل قند خون، کنترل چربی خون، کنترل فشار خون، قطع سیگار و فعالیتهای بدنی حداقل به میزان ۳۰ دقیقه در روز به همراه کنترل استرس تا حد زیادی میتوان به اهداف پیشگیری دست پیدا کرد.
وی در ادامه افزود: با توجه به شیوع بسیار بالای بیماری قلبی در دنیا و در کشور ایران توصیه میشود همه افراد در سنین میانسالی از متناسب بودن وزن خود یعنی (شاخص توده بدنی) بین ۱۸تا ۲۴ تبعیت کنند و این مهم را به کمک ورزش منظم، رژیم غذایی کم نمک و کم چرب حفظ کرده و سبزی و میوه فراوان مصرف کنند.
داستانی با تاکید بر مصرف سبزی و میوه، اظهار کرد: مصرف میوه و سبزی ضمن کاستن از ورودی کلی کالری به بدن با تامین انواع مختلف ویتامینها و آنتی اکسیدانها در جلوگیری از پیشرفت بیماری قلبی کمک شایانی میکنند ضمن اینکه با اشغال حجم معده باعث احساس سیری فرد میشود.
این دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در صورتی که فرد، مبتلا به بیماری قلبی یا بیماریهایی نظیر فشارخون، قند خون یا چربی خون است مصرف منظم داروها و عدم قطع خودسرانه دارو و انجام آزمایشات مطابق دستور پزشک تا حد قابل توجهی میتواند از ابتلا و تشدید بیماری قلبی جلوگیری کند و نهایتا ترک مطلق مصرف هرگونه دخانیات از ضروریات زندگی با قلب سالم است.
انتهای پیام/