دندان با چه مادهاى پُر مىشود؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر فریبا ابوالحسنی در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ارتباط با موضوع زیست مواد دندانی، اظهار کرد: تاریخچه استفاده از مواد دندانی به بیش از 2700 سال قبل باز میگردد و زمانی طلا برای ساخت اجزاء مصنوعی دندانی بهکار رفته و طی قرنها، توسعه و گسترش مواد دندانی با علم دندانپزشکی همراه بوده است.
وی افزود: اگرچه اطلاعاتی درباره مواد دندانی از متون چینی در قرن هفتم میلادی در دست است، اما اولین کتاب دندانپزشکی اروپایی که موجود است در قرن شانزدهم و اولین کتاب امریکایى دراغازقرن نوزدهم نوشته شد.
دبیر اجرایی علمی مواد دندانی در دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اضافه کرد: بسیاری از موادی که امروزه مصرف میشود بههمراه تکنیک تهیه، بهکارگیری و مصرف آنها در پایان یک دوره 60 ساله به جامعه دندانپزشکی معرفی شد.
ابوالحسنی ادامه داد: گسترش روز افزون کاربرد مواد دندانی سبب شد که در اوایل قرن نوزدهم طرح استاندارد کردن مواد دندانی مورد توجه قرار گیرد و دستورالعملهای استاندارد برای هر ماده تهیه شود.
وی بیان کرد: اگرچه شکل ابتدایی مواد دندانی از آغاز پیدایش هنر و علم دندانپزشکی وجود داشته است، اما توسعه و گسترش آن که در قرون اخیر با تکیه بر سایر علوم صورت پذیرفت، چشمگیر است.
دبیر اجرایی علمی در دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به این موضوع که علم مواد دندانی یکی از علوم پایه در دندانپزشکی است و به عنوان یک شاخه مهم در ساخت و ارزیابی مواد دندانپزشکی دارای جایگاه ویژهای در اکثر کشورهای جهان است، افزود: انواع فلزات و آلیاژها، سمانها، ترکیبات گچ و مواد قالب گیری، پلیمرها، کامپوزیتها، انواع رزینها، سرامیک مواد پر کننده ریشه، در دندانپزشکی استفاده میشود.
ابو الحسنی اضافه کرد: تمام مواد دندانی که در دندانپزشکی مصرف میشود از دو دیدگاه مورد بررسی قرار میگیرد از یک سو با انجام آزمایشات دقیق، خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی تحت بررسی و ارزشیابی قرار میگیرد و از سوی دیگر بررسیهای جامع فیزیولوژیکی و بیولوژیکی صورت میگیرد تا زیست سازگاری و عوارض بیولوژیک مواد تعیین شود.
این دندانپزشک اضافه کرد: اگرچه تکنیکهای کاربردی دندانپزشکی کلینیکی نیز بر پایه علومی چون فیزیک، شیمی، زیست شناسی و علوم مهندسی استوار است اما استفاده از مواد دندانی در دهان انسان جز با تکیه بر مطالعات فیزیولوژیکی، بیولوژیکی، آسیب شناسی و نیز بررسی خواص فیزیکی – مکانیکی و شیمیایی امکان پذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: دوره دکتری تخصصی مواد دندانی (Dental Materials) یکی از دورههای تخصصی برای دریافت درجه دکتری تخصص (PHD) مواد دندانی است و جهت گیری صریح و مؤکد آن بر شناخت علمی – کاربردی و چگونگی ساخت و استفاده از مواد دندانی در دندانپزشکی است.
بر اساس این گزارش، دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران 22-19 دی در مرکز همایشهای برج میلاد در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/