دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1396 - 10:23
وزیر امور خارجه آمریکا؛

توافق ناقص برجام، دیگر نقطه محوری سیاست ما در قبال ایران نیست

وزیر امور خارجه آمریکا در یادداشتی در روزنامه نیویورک‌تایمز می‌نویسد که دولت ترامپ به همکاری با متحدانش و کنگره ایالات متحده، ادامه می‌دهد، تا برای حل«نواقص بسیاری که در توافق هسته‌ای وجود دارد» چاره‌ایی پیدا کند.
کد خبر : 246302

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وزیر خارجه آمریکا در یادداشتی در روزنامه نیویورک‌تایمز، نزدیک به یک سال پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ و دولت او، به چالش‌های پیش‌روی این دولت پرداخته‌است. تیلرسون در بخشی از این یادداشت به موضوع ایران و سیاست‌های واشنگتن در قبال تهران اشاره کرده‌است.


وزیر خارجه آمریکا در یادداشت خود نوشت، کشورش با «چالش‌های عظیمی» از سوی کره شمالی، چین و روسیه، و نیز تلاش‌ها برای نابودی تروریسم در سطح بین‌المللی روبه‌رو شده‌است.


در بخشی از این یادداشت، تیلرسون در مورد سیاست‌ها در قبال تهران سخن می‌گوید. او نوشته‌است که «توافق ناقص اتمی با ایران، دیگر نقطه محوری سیاست ما در قبال ایران نیست».


وی می افزاید؛ «ما اکنون با کلیه تهدیدهای ناشی از ایران مقابله می‌کنیم».


وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید، بخشی از سیاست‌های راهبردی واشنگتن، بنای دوباره اتحاد میان هم‌پیمانان منطقه‌ای آمریکا است. او در این مورد به تلاش‌ها برای بهبود روابط با عربستان سعودی و عراق اشاره کرده‌است.


تیلرسون در یادداشت خود در روزنامه نیویورک‌تایمز می‌نویسد دولت ترامپ به همکاری با متحدان خود و کنگره ایالات متحده، ادامه خواهد داد، تا برای رسیدگی به «نواقص بسیاری که در توافق اتمی وجود دارد» چاره‌ایی پیدا کند.


وی تصریح کرده است که در کنار این اقدامات، واشنگتن به‌سوی «بنای اقداماتی یک‌‌دست» برای «تنبیه ایران، به‌خاطر نقض تعهداتش در قبال [برنامه] موشک‌(های) بالیستیک، و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه» حرکت می‌کند.


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از تائید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، در گزارش شـش ماهه خود به کنگره خودداری کرده‌است. متحدان اروپایی ایالات متحده، و دیگر مذاکره‌کنندگان در مورد برنامه اتمی، روسیه و چین، خواستار حفظ توافق اتمی شده‌اند. کنگره ایالات متحده هنوز دست به اقدام مشخصی در مورد توافق اتمی نزده‌است.


واشنگتن، ایران را به نقض «روح» توافق اتمی متهم کرده‌است. دولت ترامپ در عین حال نگرانی خود را از بخشی از توافق اتمی از جمله در مورد موانعی که دارای محدودیت زمانی هستند، پنهان نکرده‌است. تهران نیز اتهام‌ مشابهی در مورد نقض «روح» برجام به ایالات متحده وارد کرده و آمریکا را مسئول کارشکنی در اجرای «برنامه جامع اقدام مشترک» معرفی می‌کند.


رکس تیلرسون در بخش دیگری از یادداشت خود به «تهدیدهای» پیونگ‌یانگ، تحریم‌های بین‌المللی علیه کره شمالی، تلاش‌های آمریکا برای افزایش فشارها بر آن کشور و «گام‌های مثبت بسیاری» از کشورها، در این زمینه اشاره کرده‌است.


او گفته است «کارزار فشارهای مسالمت‌جویانه» تاثیر عمده‌ای بر درآمد کره شمالی که هزینه «برنامه نظامی غیرقانونی» می‌شود، گذاشته‌است. وزیر خارجه آمریکا، بارها بر لزوم پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک در قبال پیونگ‌یانگ و یافتن راه‌حلی سیاسی تاکید کرده‌است.


رکس تیلرسون همچنین در بخشی از یادداشت خود می‌نویسد که مقابله با تروریسم «همچنان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های» دونالد ترامپ است.


وی در مورد روسیه نیز می‌‌نویسد «ما در مورد رژیمی که با آن طرف هستیم، هیچ‌گونه خیالبافی به‌خود راه نمی‌دهیم». وزیر خارجه آمریکا با اشاره به چالش‌های مختلف، و آنچه موضع هوشیارانه کشورش در قبال مسکو توصیف می‌کند، می‌گوید «ما به نیاز به همکاری با روسیه پیرامون منافع مشترک، واقف هستیم». او در این مورد به موضوع سوریه و بحران آن کشور پرداخته و می‌گوید «تعهد» رئیس‌جمهوری روسیه به مذاکرات صلح ژنو این انتظار را به وجود آورده که روسیه به آن پایبند بماند. به گفته وزیر خارجه ایالات متحده، تحقق گفت‌وگوها در ژنو به سوریه‌ای «بدون بشار اسد و خانواده‌اش» خواهد انجامید.


تیلرسون در یادداشت خود بر استفاده از دیپلماسی آمریکا در سطح جهان، برای آن‌که جلوی کشته و زخمی‌شدن انسان‌ها، و نقض حقوقشان گرفته شود، تاکید کرده‌‌است و می‌گوید به نتیجه‌بخش بودن آن، خوشبین است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب