دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1396 - 18:25
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

رمز استمرار پیشرفت‌های علمی ایران، تقویت روحیه ایثار و شهادت است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش روحیه ایثارگری در پیشرفت‌های کشورمان گفت: رمز ایجاد و استمرار این پیشرفت‌ها، تقویت و استمرار روحیه ایثار و شهادت است که دانشمندان شهید ما نمونه این موضوع هستند.
کد خبر : 246271

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، در دیدار جمعی از دانشجویان لبنانی، ضمن خوشامدگویی به دانشجویان حاضر در این دیدار و در تشریح فلسفه و چرایی تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تشکیل این نهاد عالی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی نشان می‌دهد که رهبران انقلاب و در راس آن‌ها حضرت امام خمینی(ره) به خوبی اهمیت دانشگاه و نهادهای علمی و فرهنگی در سازندگی کشور، را درک کرده بودند.


دکتر مخبر دزفولی با اشاره به برخی آمار در زمینه علم و فناوری در کشورمان در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی افزود: امروز بر اثر تلاش مستمر و خستگی‌ناپذیر متخصصان علمی کشورمان در همه رشته‌های پیشرفته علم و فناوری کشورمان دارای دستوردهای قابل توجهی است.


وی ادامه داد: هم مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و هم پژوهشگر و محقق برای پیشرفت علمی کشور ساخته و تربیت شدند.


عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و با همه مشکلاتی که با آن روبرو بودیم، به موضوع علم و فناوری توجه داشتیم و امروز ثمره این توجه را می‎بینیم.


وی افزود: تمام این موفقیت‌ها، که آمار های متعدد آن را تائید می‌کند، مرهون نگاه دوراندیش حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) است که شورای عالی انقلاب فرهنگی را تشکیل داده و از ادامه و استمرار فعالیت این شورا حمایت و پشتیبانی کردند.


مخبر دزفولی ادامه داد: در زمینه علوم مختلف پزشکی و حوزه سلامت، کشورمان با کشورهای پیشرفته در جهان قابل مقایسه است.


وی گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برای درمان بسیار از بیماری‌ها و پیوند اعضاء مجبور بودیم به خارج از کشور برویم، ولی امروز بسیاری از عمل‌های جراحی دشوار به دست توانمند جراحان ایرانی در حال اجراست.


عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در علوم فنی و مهندسی، توانمندی‌های دفاعی کشورمان تنها یک نمونه از پیشرفت‌های چشمگیر در این حوزه است.


مخبر دزفولی گفت: در حوزه هوا فضا، توانمندی پرتاب ماهواره و موجود زنده به فضای ماورای جو را داریم و این نشان می‌دهد که کشورما به باشگاه کشورهای قدرتمند فضایی وارد شده است.


وی افزد: در ساخت سازه‌های بزرگ مانند سد، تونل، پل و ... به فناوری‌های پیشرفته دست پیدا کرده‌ایم.


رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: در فناوری نانو، در زیست فناوری، در سلول‌های بنیادین، در میکرو الکترونیک و ... دانشمندان ایرانی در جهان زبانزد هستند.


مخبر دزفولی با اشاره به سرعت و شتاب رشد علمی کشوران گفت: سرعت و شتاب رشد علمی ایران موجب نگرانی دشمنان ما شده است و آن‌ها این نگرانی خود را بارها ابراز کرده‌اند.


وی افزود: در ابتدای دهه 90 میلادی ایران و عراق به صورت مشترک تنها سه دهم درصد از تولید علم جهان را به خود اختصاص داده بودند ولی امروز کشورمان با دارا بودن 1 درصد از جمعیت جهان، 2 درصد از تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی توطئه‌های دشمنان کشورمان ادامه داد: ترور، تحریم، جنگ تحمیلی و جنگ‌های نیابتی و ... بخشی از این توطئه‌ها هستند ولی ملت بزرگ ما با اتکاء به خداوند متعال همه این توطئه‌ها را در هم شکسته است.


عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: سرمایه انسانی مومن و متعهد، اساس اقتدار ایران اسلامی است.


رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: اسناد راهبردی حوزه علم و فرهنگ در کشورمان با مشارکت نخبگان حوزوی و دانشگاهی تدوین و تصویب شده و در حال اجراء است.


وی با تشریح ابعاد مختلف این اسناد راهبردی گفت: نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اهم این اسناد راهبردی هستند.


مخبر دزفولی افزود: به خواست خداوند و با اتکاء به تلاش و مجاهدت جوانان مومن و دانشمند کشورمان این پیشرفت‌ها ادامه خواهد یافت.


وی با اشاره به نقش روحیه ایثارگری در پیشرفت‌های کشورمان گفت: رمز ایجاد و استمرار این پیشرفت‌ها، تقویت و استمرار روحیه ایثار و شهادت است که دانشمندان شهید ما نمونه این موضوع هستند.


مخبر دزفولی با اشاره به جنگ نرم دشمنان گفت: امروز اصلی‌ترین صحنه نبرد، نبرد نرم و فرهنگی است که با استفاده از فناوری‌های ارتباطاتی و فضای مجازی به راه افتاده است.


دبیر شورای عالی نقلاب فرهنگی ادامه داد: علی‌رغم همه این مشکلات، راه‌پیمایی باشکوه اربعین حسینی نشان می‌دهد که دشمنان به هدف خود نرسیده‌اند و ان‌شالله هم نخواهند رسید.


عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در پایان نیز با اشاره به اهمیت علوم انسانی گفت: با توجه به مقتضیات بومی و ملی باید علوم انسانی کارآمد و توانمند را تولید کرده و گسترش دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب