دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1396 - 15:29
رئیس سازمان غذا و دارو به معاونت‌های غذا و دارو سراسر کشورابلاغ کرد؛

برخورد جدی با تخلفات در حوزه کالاهای سلامت

رئیس سازمان غذا و دارو در راستای برخورد جدی با تخلفات در حوزه داروهای قاچاق و تقلبی، ابلاغیه‌ای را به معاونین غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور صادر کرد.
کد خبر : 244938

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، غلامرضا اصغری، رئیس سازمان غذا و دارو در راستای برخورد جدی با تخلفات در حوزه داروهای قاچاق و تقلبی، ابلاغیه‌ای را به معاونین غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور صادر کرد.


متن این ابلاغیه به شرح زیر است:


«با عنایت به لزوم برخورد جدی با فراورده‌های قاچاق و تقلبی (غیر اصیل) در سطح توزیع و عرضه بویژه داروخانه‌ها و به منظور شفاف سازی و هماهنگی در نحوه برخورد با تخلفات، بدینوسیله بر اجرای موارد ذیل تاکید می‌شود:


دستورالعمل اجرایی به شماره 105296/658 مورخ 94.7.22 و دستورالعمل اجرایی شناسایی و نحوه برخورد با خطاها و تخلفات نظام ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فراورده‌های سلامت به شماره 154448/655 مورخ 95.10.14 به قوت خود باقی است و مقتضی است در صورت مشاهده هر گونه تخلف در این موضوع اقدام شود.


توزیع و عرضه هر فراورده دارویی، ملزومات دارویی، داروهای طبیعی، سنتی، مکمل، شیر خشک، غذاهای ویژه، فراورده خوراکی، آرایشی و بهداشتی وارداتی با شرایط ذیل تخلف بوده و ضمن جمع آوری فرد خاطی باید به مراجع قضایی معرفی شود:


فقدان شناسه دو بعدی معتبر، فقدان شناسه اصالت قابل استعلام از شماره تلفن 20008822


وجود برچسب‌های جعلی فاقد استانداردهای لازم (بویژه بارکد QR و شماره استعلام غیر از 20008822 و سایت غیر از سایت سازمان غذا و دارو)


فراورده‌های دارویی تولید داخل با قیمت بیش از 500 هزار ریال در هر بسته باید واجد شناسه دو بعدی باشد. در غیر این‌صورت برای اصلاح به شرکت مربوطه عودت شود.


فراورده‌های دارای برچسب/شناسه‌های ناخوانا، با کیفیت نامناسب، برچسب قابل جدا شدن، درج در محل نامناسب، عدم تطابق با مندرجات بسته بندی فراورده یا توزیع قبل از ریلیز مسوول فنی، ریکال و جهت اصلاح به شرکت صاحب پروانه عودت شود.


بیمار حق دارد هر فراورده استعلام شده و نامعتبر را به داروخانه عودت کند. لذا به داروخانه‌ها اطلاع رسانی کامل و تاکید و توجه لازم در مورد کنترل خریدها انجام شود.


در برنامه‌های آموزشی محلی و چک لیست‌های بازرسی حتما این موارد گنجانده شود.


محتوای برنامه‌های اطلاع‌رسانی و آموزش همگانی بویژه در رسانه‌های عمومی، قبل از انتشار با این سازمان هماهنگ شوند، گزارش‌هایی از نمایش برچسب تقلبی بجای برچسب واقعی در یکی از برنامه های آموزشی استانی وجود دارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته