دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اعمال تعرفه‌گذاری جدید گمرک عراق در سال 2018؛

جبران درآمدهای نفتی عراق از طریق افزایش تعرفه‌های گمرکی

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به اینکه نظام تعرفه‌گذاری عراق با ایران ابتدا 5 درصد بود، افزود: با کاهش قیمت نفت و افزایش تاثیرات حضور داعش در عراق، دولت این کشور درصدد جبران منابع درآمدی خود بود و افزایش تعرفه‌های گمرکی را جایگزین منابع نفتی کرد.
کد خبر : 244428

حمید حسینی دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در خصوص اعمال تعرفه‌های جدید در سال جدید میلادی بر تجارت ایران و عراق خبرداد و گفت: تعرفه‌های جدید گمرکی عراق از ابتدای سال 2018 میلادی اعمال خواهد شد و بر این اساس،‌ تعرفه موادغذایی و محصولات کشاورزی 10درصد؛ تعرفه گمرکی لوازم ساختمانی، محصولات پلاستیکی و خودرو 15درصد؛ لوازم الکترونیکی و سیگار ۳۰ درصد تعیین شد و تعرفه گمرکی جواهرات و سنگ‌های قیمتی به 0.5درصد کاهش یافت.


وی با اشاره به اینکه نظام تعرفه‌گذاری عراق با ایران ابتدا 5 درصد بود، افزود: با کاهش قیمت نفت و افزایش تاثیرات حضور داعش در عراق، دولت این کشور درصدد جبران منابع درآمدی خود بوده که افزایش تعرفه‌های گمرکی را جایگزین منابع نفتی کرده و همین رویه نارضایتی ایران، ترکیه و سایر کشورها را به‌دنبال داشته است.


حسینی تاکید کرد: کشورهای عربی در توافقنامه‌ای، موافق تعرفه‌های گمرکی بالا با یکدیگر نبوده و میزان تعرفه بسیار پایینی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.


دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق افزود: بیش از 95درصد مایحتاج و نیازهای ضروری عراقی‌ها از طریق واردات تامین می‌شود که همین مسئله مسبب تحمیل فشار به مصرف‌کنندگان عراقی شده البته باید تاکید داشت که افزایش تعرفه گمرکی در راستای حمایت از تولیدات داخلی صورت می‌گیرد و این درحالیست که در کشور عراق تولیدی صورت نمی‌گیرد.


حسینی با اشاره به احتمال بازگشت تعرفه‌ها به حالت سابق با وجود نابودی داعش، گفت: عراق از سوی اتحادیه عرب بخاطر رعایت تعرفه‌های گمرکی 5درصدی با اعضای این اتحادیه تحت فشار بوده و در طرف مقابل کشورهایی مانند ایران، کویت و ترکیه علاوه بر نارضایی دچار ضرر می‌شوند براین اساس طبق وعده رئیس گمرکات عراق تعرفه جدید از ابتدای سال 2018 اعمال می‌شود.


دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق ادامه داد: تصمیم دولت عراق در تعیین و دسته‌بندی چندگانه تعرفه‌های گمرکی مطلوب بوده و مزیت‌هایی دارد تا برخی از مسائل مانند بی‌ثباتی قوانین و اختلافات در گمرکات مرزی با اعمال تعرفه‌های جدید و همکاری‌های بیشتر، کمرنگ‌تر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب