دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پرش از قانون در خیابان سئول

آغازشمارش معکوس برای انتخابات کمیته ملی المپیک

انتخابات هیات رییسه و اجرایی کمیته ملی المپیک برای دوره چهار ساله، ۲۵ دی ماه جاری برگزار می‌شود از این رو ثبت نام از نامزدهای انتخابات کمیته ملی المپیک از امروز آغازشد.
کد خبر : 244274

گروه ورزشی خبرگزاری آنا-فرزانه شریفی؛ شمارش معکوس برای آغاز انتخابات‌ کمیته ملی المپیک که قرار است 25 دی‌ماه برگزار شود از امروز آغاز شد و افرادی که خود را واجد شرایط برای احراز پست‌های کمیته می‌بینند تا 15 دی‌ماه فرصت دارند تا برای شرکت در انتخابات ثبت‌نام کنند؛ این در حالی است که اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک چند روز پیش «محمود مشحون»، «علی کفاشیان»، «رضاصالحی امیری»، «طاهره طاهریان» و «میترا نوری» را به عنوان خبرگان ورزشی انتخاب کرد که در این میان حضور «صالحی امیری» به عنوان یک چهره سیاسی در بین خبرگان ورزشی و احتمال بالای اینکه وی برای پست ریاست کمیته ملی المپیک نامزد شود انتخابات پیش رو را بیش از قبل جذاب و حساس کرده‌است.


حاشیه‌های قبل از نام‌نویسی


در حال حاضر صندلی ریاست کمیته ملی المپیک در اختیار کیومرث هاشمی است، دوره چهار ساله هیات رئیسه و اجرایی کمیته ملی المپیک 29 دی ماه به پایان می رسد از همین رو 4 روز مانده به پایان آن انتخابات برگزار می شود تا قبل از پاپان دوره قانونی مدیریت فعلی، تکلیف مدیریت آینده کمیته ملی المپیک مشخص شود.


انتخابات کمیته در حالی قرار است برگزار شود که طبق ادعای مصطفی هاشمی‌طبا رئیس اسبق کمیته ملی المپیک(اینجا)آیین‌نامه فعلی کمیته ملی المپیک 4 سال پیش توسط معاون حقوقی رئیس جمهور به دلیل مغایرت با اساسنامه رد شد اما در آن مقطع گودرزی وزیر وقت ورزش و جوانان به آن توجهی نکرد و انتخابات برگزار شد، اما قرار شد آیین نامه ویرایش شود و پس از ویرایش نهایی در سایت کمیته ملی المپیک منتشر شود اما نه تنها این کار صورت نگرفت بلکه قرار است که انتخابات با همان آیین نامه سابق برگزار شود.


ارسال دعوتنامه برای ۶۲ عضو


هفته گذشته اعضای مجمع کمیته‌ ملی‌المپیک دعوتنامه حضور خود را جهت شرکت در انتخابات دریافت کردند. طبق اساسنامه و البته دعوتنامه‌های ارسالی، 62 عضو مجاز به حضور در این انتخابات هستند. طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک «هر ایرانی که عضویت در کمیته بین المللی المپیک را داشته باشد» و همچنین «یک نفر نماینده از میان روسا و یا دبیران کل ایرانی فدراسیون‌های بین المللی یا کنفدراسیون های آسیایی و یا نهادهای بین المللی ورزشی که توسط کمیته بین المللی المپیک به رسمیت شناخته شده باشند» عضو مجمع هستند این در حالی است که ورزش ایران چنین نفراتی را در اختیار ندارد. بنابراین دعوتنامه انتخابات کمیته ملی المپیک به غیر از این دو نفر، برای دیگر اعضای مجمع - طبق اساسنامه - ارسال شده است.


در این میان برخی از دعوتنامه‌ها برای یک شخص مشخص ارسال شده اما با توجه به اینکه انتخابات برخی فدراسیون‌ها در پیش است، برخی دعوتنامه ها هم بدون نام ارسال شده است.


اعضای مجمع کمیته ملی المپیک


الف- هر ایرانی که عضویت کمیته بین المللی المپیک را داشته باشد.


ب- شش نفر از میان قهرمانان فعال یا بازنشسته‌ای که از آخرین حضورشان در بازی‌های المپیک بیش از سه دوره نگذشته باشد، ضمن اینکه انتخاب حداقل دو نفر از آنها از میان زنان خواهد بود. این قهرمانان در چارچوب دستورالعمل کمیته بین المللی المپیک توسط کمیسیون ورزشکاران با در نظر گرفتنبه دو شاخص سطح عناوین کسب شده و ویژگی‌های اخلاقی انتخاب می‌شوند.


پ-رئیس و در صورت غیبت رئیس، نماینده منتخب هیات رئیسه هر فدراسیون ملی عضو فدراسیون‌های بین‌المللی که رشته یا رشته‌های ورزشی تحت پوشش آنها بر مبنای آخرین تصمیمات کمیته بین المللی المپیک در برنامه بازی های المپیک قرار می‌گیرند.


ت- رئیس و در صورت غیبت رئیس، نماینده منتخب هیات رئیسه فدراسیو‌ن‌‌های ملی عضو فدراسیون‌های بین المللی که رشته یا رشته‌­های ورزشی تحت پوشش آنها در برنامه بازی‌های المپیک نبوده ولی در برنامه بازی‌های آسیایی قرار می‌گیرند.


ث‌- رئیس و در صورت غیبت رئیس، نماینـده منتخب هیات رئیسه فدراسیـون‌های ملی که رشته یا رشته‌­های ورزشی تحت پوشش آنها، ریشه در فرهنگ غنی ایران دارند.


ج‌- اعضای هیات رئیسه کمیته ملی المپیک


چ- یک نفر نماینده از میان مربیان و یا داورانی که در بازی‌های المپیک شرکت داشته‌اند، به انتخاب هیات اجرایی.


ح- یک نفر نماینده از میان روسا و یا دبیران کل ایرانی فدراسیون های بین المللی یا کنفدراسیون های آسیایی و یا نهادهای بین المللی ورزشی که توسط کمیته بین المللی المپیک به رسمیت شناخته شده باشند.


خ- روسای تشکل‌ها و فدراسیون‌هایی که چندین رشته ورزشی مورد تائید کمیته بین المللی المپیک را تحت پوشش دارند و نیز مسئولین و یا نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای ورزشی کشور که متعهد به ارتقا میزان اثربخشی کمیته بوده و یا خدمات چشم‌گیری را در راستای نیل به اهداف ورزش و جنبش المپیک ارائه می کنند، به شرح زیر :
1- وزیر ورزش و جوانان
2- پنج نفر از کارشناسان خبره در امور بازی‌های المپیک به انتخاب هیات اجرایی، که حداقل دو نفر از آنها از میان بانوان و یک نفر از بین کارشناسان حوزه ورزش دانش آموزی (با توجه به اهمیت بازی‌های المپیک نوجوانان) خواهد بود.
3- رئیس کمیته ملی پارالمپیک
4- رئیس آکادمی ملی المپیک
5- رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی
6- رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی
7- رئیس فدراسیون ورزش مدارس
8- رئیس فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی


9- یک نفر نماینده باشگاه‌ها به پیشنهاد اتحادیه باشگاه‌های کشور و تایید هیات اجرایی کمیته. درصورت عدم تشکیل اتحادیه مزبور، انتخاب نماینده باشگاه‌ها توسط هیات اجرایی کمیته انجام می‌پذیرد.


10- یک نفر نماینده ورزش نیروهای مسلح با معرفی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح.



ورود ممنوع «دوتابعیتی»ها به انتخابات کمیته المپیک


نکته قابل توجه در انتخابات کمیته ملی المپیک بحث دوتابعبتی‌ها‌است. اساسنامه کمیته ملی المپیک خیلی صریح بر تابعیت ایرانی اعضای مجمع تاکید دارد. به طوریکه در تبصره چهارم بخش چهارم (مجمع عمومی - ماده پنج) که در رابطه با ترکیب مجمع است، به صراحت اعلام شده است: «کلیه اعضای مجمع باید «منحصراً» دارای تابعیت ایرانی بوده و مشهور به اخلاق نیکو و حسن سابقه در جامعه باشند.» در این میان البته صحبت‌های در مورد دوتابعیتی بودن برخی اعضای مجمع مطرح شده که همین موضوع می تواند سلامت انتخابات را تحت الشعاع قرار دهد.


کیومرث هاشمی از کمیته ملی المپیک می رود


با مطرح شدن نام صالحی امیری به عنوان خبره ورزشی و گمانه زنی‌های که در مورد حضور جدی او در انتخابات برای پست ریاست مطرح شده‌است باعث شد تا آینده کیومرث هاشمی در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد. برخی‌ها معتقد بودند براساس رابطه خوبی که هاشمی با صالحی امیری دارد وی در دوره جدید در پست دبیر کلی کمیته فعالیت خواهد کرد که البته صحبت‌های هاشمی مبنی بر اینکه صلاح نیست در این دوره در هیج پستی نامزد شود همه احتمالات را بهم ریخت. از سوی دیگر با توجه به اینکه هاشمی در دوران انتخابات ریاست جمهوری در ستاد ابراهیم رئیسی مشغول بود و هم اکنون هم تولیت امام رضا(ع) به ریاست رئیسی اداره می‌شود، بنابراین خبرها از ادامه فعالیت کیومرث هاشمی بعد از پایان دوره ریاستش در کمیته ملی المپیک در آستان قدس رضوی حکایت دارد.


شانس بالای نمایندگان دولت


با نگاه اجمالی به روسای پیشین کمیته ملی المپیک به این نتیجه می‌رسیم افراد نزدیک به دولت بیشترین شانس را برای پست ریاست این کمیته دارند و در انتخابات با اخذ بیشترین رای بر صندلی ریاست این کمیته تکیه زده‌اند.


از سال 1358 که اولین رئیس کمیته ملی المپیک منصوب شد تا به امروز کمیته ملی المپیک توسط 11 رئیس اداره شده است که در بررسی سوابق آنها این نکته قابل توجه است که یا رئیس سازمان تربیت بدنی بوده‌اند و یا گزینه‌های نزدیک دولت‌‌ها.


حسین شاه حسینی اولین رئیس کمیته ملی المپیک در سال 58-59 بود. او نخستین رئیس سازمان تربیت بدنی و همچنین اولین رئیس کمیته ملی المپیک پس از انقلاب بود.


مصطفی داوودی از سال 59 تا 63 ریاست کمیته ملی المپیک را برعهده داشت. داودی سال ۱۳۵۹ به عنوان معاون نخست وزیر در امور ورزش، ریاست سازمان تربیت بدنی وقت را بر عهده گرفت و دو سال بعد از آن به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب شد.


حسن غفوری فر بین سال های 63 تا 65 ریاست کمیته ملی المپیک را برعهده داشت، او همچنین به مدت 4 سال (1368 -1372) رییس سازمان تربیت بدنی هم بوده است.


مصطفی هاشمی‌طبا با 3 دوره حضور در سال‌های 65 تا 67، 75 تا 79 و 79 تا 83 بیشترین حضور را در کمیته ملی المپیک داشته است.او همچنین (از سال 1372 تا 1380) معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی بوده‌است.


رضا قره‌خانلو هم از دیگر روسای کمیته ملی المپیک بین سال های 83-87 بود که رئیس مرکز آموزش سازمان تربیت بدنی را در سابقه مدیریتی‌اش دارد. و آخرین رئیسی که هم در کمیته ملی المپیک و هم در سازمان تربیت بدنی حضور داشته محمد علی آبادی بود که بین سال‌های 1387-1391 در کمیته ملی المپیک رئیس این مجموعه بوده و همچنین در بین سال های 1384 – 1388 هم ریاست سازمان تربیت بدنی را برعهده داشته است.


صندلی‌های خالی هیات اجرایی


در حال حاضر «محمود مشحون»،«علی کفاشیان‌»، «سید محمد پولادگر‌»، «فضل الله باقرزاده‌»، «غلامعلی محمدعلیپور» و «رسول خادم» اعضای هیات اجرایی فعلی کمیته‌ملی المپیک را تشکیل می‌دهند. که در این میان محمد پولادگر چندان مورد تایید وزارت ورزش و جوانان نیست که شاید به همین دلیل وی که امروز برای دوره 4 ساله به عنوان رئیس فدراسیون تکواندو انتخاب شد در انتخابات پیش به عنوان عضو هیات اجرایی رای نیاورد و یک صندلی برای روسای فدراسیونی‌هایی که قصد کسب صندلی هیات اجرایی دارند، خالی شود.


از طرفی بازنشسته بودن محمود مشحون و استعفایش از فدراسیون‌بسکتبال و همین طور عدم انتخاب علی کفاشیان به عنوان رئیس فدراسیون، 2 صندلی دیگر را برای سایر روسای فدراسیون‌ها در هیات اجرایی خالی کرده‌است.فضل الله باقرزاده‌، غلامعلی محمدعلیپور و رسول خادم سه عضو دیگر هیات اجرایی هستند که باید دید در این پست باز هم نامزد می شوند و یا اینکه برنامه دیگری دارند.


بررسی صلاحیت نامزد‌‌ها در کمیته پنج نفره


براساس آیین نامه،دبیرکل کمیته ملی المپیک، مشاور حقوقی این کمیته و دو نفر از اعضای هیات اجرایی همراه با نماینده حراست مسئولیت بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات کمیته را بر عهده خواهند داشت. پس از پایان نام نویسی از کاندیداها، کمیته پنج نفره بررسی صلاحیت کاندیداها طی مدت زمانی مشخص را انجام خواهد داد. البته برای انتخابات پیش رو دو نماینده هیات اجرایی و نماینده حراست در این کمیته هنوز معرفی نشده اند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب