تصویب شیوهنامه نحوه حضور نمایندگان انجمنها در شورای عتف
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر وحید احمدی در حاشیه جلسه 162 کمیسیون دائمی شورای عالی عتف که بعد از امروز برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: جلسه امروز به بررسی دو دستور «شیوهنامه انتخاب نمایندگان تشکلها و انجمنهای علمی در شورای عالی عتف» و «رسیدگی به شکایات شرکتهای دانشبنیان» اختصاص یافت.
دبیرکل شورای عالی عتف افزود: در دستور اول شیوهنامهای را که در دبیرخانه عتف با هماهنگی دستگاههای مختلف شامل نمایندگان وزارتین علوم و بهداشت و نمایندگان کارگروه تهیه شده بود بررسی شد. طبق قانون در شورای عالی عتف از مجموعه تشکلها و انجمنهای علمی انتخاب میشوند، در گذشته روالی که حتما انجمنها بیایند و انتخاباتی انجام شود، نبود؛ براساس شکایانی که از انجمنها به دست ما رسید، کمیسیون تصمیم گرفت یک روالی را برای انتخابات میان انجمنها و حضور در شورا تدارک ببیند.
وی ادامه داد: این شیوهنامه بعد از بررسی مورد تایید قرار گرفت. بدین ترتیب ابتدا فراخوانی از سوی دبیرخانه میان همه انجمنها صورت میگیرد هم در میان انجمنهای وزارت علوم و هم وزارت بهداشت؛ در وزارت بهداشت انجمنهای ممتاز و در وزارت علوم انجمنهای A و B امکان ثبتنام دارند. بعد از ثبتنام انتخابات بین آنها صورت میگیرد.
احمدی گفت: در نهایت سه نفر انتخاب خواهند شد و ما امیدواریم با این اتفاق دغدغه انجمنها رفع شود و نمایندگان واقعی آنها انتخاب و در شورا حضور یابند. البته باید این شیوهنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم تصویب و به امضای رئیسجمهور برسد که امیدواریم تا پایان سال همه این اتفاقات عملیاتی شود.
دبیرکل شورای عالی عتف در ادامه درباره دستور دیگر این جلسه هم توضیح داد: طبق قانون شرکتهای دانشبنیان، شرکتها میتوانند شکایات خود را به دبیرخانه عتف بدهند و دبیرخانه هم موظف است ظرف یک ماه به این درخواستها رسیدگی کند. شیوهنامه این مهم در یک کارگروه با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف قبلا تهیه شده است که در این جلسه متاسفانه به دلیل کمبود وقت به بررسی نرسید و در اولین دستور جلسه بعد قرار گرفته است.
وی گفت: گزارشی هم از اعتراضات شرکتها در سامانه عتف در این جلسه ارائه شد، براساس این گزارش از 3 هزار و چند شرکت، فقط حدود 70 اعتراض ثبت شده بود. 85 درصد این اعتراضات مربوط به کارگروه ارزیابی صلاحیت شرکتها در معاونت علمی است، 11 درصد از صندوق نوآوری و شکوفایی، 2 درصد از گمرک و 2 درصد هم از سایر نهادها بوده است. این نشان میدهد که اعتراضات بسیار کم است چون ما بیش از 3 هزار شرکت داریم.
انتهای پیام/