سازماندهی پژوهشکده و دانشکدهها در قالب پردیسهای تخصصی/ درآمد 55 میلیارد تومانی دانشگاه امیرکبیر در سال 95
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگرۀ بینالمللی رنگ و پوشش (ICCC 2017) و بلافاصله بعد از آن در جلسه پرسش و پاسخ وی با دانشجویان اظهار کرد: امیدوار هستیم این نشست به نتایج خوبی برسد تا کشور از نتایج آن بهرهمند شود. اهمیت موضوع خوردگی زیاد است و جلسات زیادی با صنایع و بخشهای مختلف در این زمینه داشتیم؛ خوردگی در اسکله؛ خوردگی در بتن، خوردگی در لولههای نفتی مطرح است از این رو در هر بخش موضوع خوردگی مهم است.
وی با بیان اینکه به قدری موضوع خوردگی اهمیت دارد که میتواند ضرر و زیان به اقتصاد کشور وارد کند، خاطرنشان کرد: مبحث خوردگی از موضوعات بین رشتهای است که باید برای آن اهمیت قائل شد.
معتمدی با بیان اینکه گرایشات بین رشتهای به همه بخشها ورود پیدا میکند، بیان داشت: در این دانشگاه تصمیم گرفته شد که مبحث خوردگی به عنوان یک موضوع بین رشتهای فعالیت کند به طوریکه با همه دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه در ارتباط باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: هماهنگی در این حوزه ضروری است. ما در ایران در بحث خوردگی ضعیف هستیم؛ اکنون ادغام تکنولوژیها در بحثهای مختلف در دنیا مطرح شده و ضرورت آن به خوبی حس میشود.
به گفته معتمدی، دانشگاهها و پژوهشکدههای ما در کشور که به صورت جداگانه عمل میکنند کمتر دیده میشوند.
وی با بیان اینکه از دوسال گذشته اصلاح ساختار در این خصوص را شروع کردیم، گفت: تقویت رشتههای بین رشتهای یکی از اقدامات ما به شمار میرود؛ باید با روشی بتوانیم کنار هم با هماهنگی و همافزایی و بهرهوری بیشتر حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه 60-70 دانشگاه دنیا را با ضوابط مختلف در این زمینه بررسی کردیم تا از تجربه دنیا استفاده کنیم، افزود: از سوی دیگر نیازها و قوانین کشور را در نظر گرفتهایم و انشاالله در جلسه هیات امنای بعدی نهایی شود تا دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه را ساماندهی کنیم.
به گفته وی، بنا داریم 16 دانشکده و 24 پژوهشکده دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در قالب پردیسهای تخصصی سازماندهی کنیم. البته در عین کار به نواقصی برخورد میکنیم که باید آنها را اصلاح کنیم تا پردیسهای تخصصی شکل بگیرند.
معتمدی گفت: در حال حاضر پردیس تخصصی که تشکیل شده حوزههای پلیمر، مهندسی شیمی، نفت و مواد یا متالورژی را در کنار هم قرار میدهد؛ اینها در عین حال که کارشان را انجام میدهند هماهنگی و بهرهوری بیشتری دارند. خوردگی به این پردیس ارتباط دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برنامه داریم تا سال 1404 رتبه این دانشگاه را ارتقا دهیم و در میان 100 دانشگاه برتر جهان قرار گیریم. من از تیرماه سال 93 کار خود را در دانشگاه آغاز کردم و برای اینکه دانشگاه را به نقطه بهتری ارتقا دهیم اقدام به اجرای برنامه راهبردی دانشگاه کردیم. براساس برنامه راهبردی دانشگاه به صورت سالیانه جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی رصد و ارزیابی میشود.
معتمدی افزود: دانشگاه درحال حاضر جایگاه خوبی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی کسب کرده است اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم. طی 4 سال گذشته تعداد86 عضو هیات علمی جدید در دانشگاه جذب است و تعداد 39 عضو هیات علمی نیز بازنشسته شدهاند بنابراین اگر جذب اساتید جدید در دستور کار قرار نمیگرفت باتوجه به تعداد اساتید بازنشسته در دانشگاه با مشکل اساسی مواجه میشدیم.
وی اظهار داشت: از سال 93 تا 96 افزایش قابل توجهی در تعداد دانشجویان در المپیادهای علمی داشتیم که این امر نشاندهنده کیفیت عملکرد آموزش در دانشگاه است. در حوزه جذب دانشجویان المپیادی از دیگر دانشگاهها نیز با وضعیت خوبی مواجه هستیم به نحوی که در سال 94 تنها 3 دانشجوی المپیادی از دیگر دانشگاهها جذب دانشگاه شد که براساس آمار موجود در سال 96 به 12 نفر رشد یافته است. جذب دانشجویان نخبه نیز از تعداد 48 نفر در سال 94 به 99 نفر در سال جاری رسیده است.
بازنگری تمام برنامههای درسی دانشگاه تا مهر 97
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از بازنگری برنامههای درسی در این دانشگاه خبرداد و گفت: طی یک فعالیت فشرده دو ساله با کمک دانشکدهها توانستیم تمام برنامه های درسی این دانشگاه در مقطع کارشناسی را بازنگری کنیم. از اوایل ترم بهمن ماه اجرای برنامههای درسی بازنگری شده آغاز میشود و در مهرماه سال 97 به طور کامل اجرایی میشود. در روند این بازنگری توجه به مسائل داخلی، اشتغال و توسعه علم و فناوریهای جدید شده است.
معتمدی گفت: طبق بخشنامه وزارت علوم دانشگاههای دیگر نیز میتوانند از این برنامه استفاده کنند.
37.5 درصد کل پتنتهای بینالمللی ایران مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است
وی افزود: یکی از اهداف برنامه راهبردی دانشگاه ارتقا جایگاه و رتبه بینالمللی است که براین اساس تا سال 1404 در جمع 100 دانشگاه برتر جهان باشیم. اکنون دانشگاه در تمام رتبهبندیهای بینالمللی وجود دارد به طور مثال براساس رتبهبندی تایمز دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میان دانشگاههای بزرگ کشور رتبه اول را کسب و در رتبهبندی شانگهای بعد از دانشگاه تهران قرار دارد.
معتمدی گفت: از سال 2014تاکنون وضعیت استناد به مقالات دانشگاه بهبود یافته و در سال جاری نیز رشد محسوسی داشته است. براساس آمارهای موجود 37.5 درصد کل پتنتهای بینالمللی ایران مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
درآمد 55 میلیارد تومانی دانشگاه امیرکبیر در سال 95
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به وضعیت قراردادهای صنعتی این دانشگاه گفت: تا سال 93 با افت مواجه بودیم اما وضعیت عقد قرارداد و جذب درآمدها از قراردادها طی سالهای گذشته رشد داشته و امسال نیز این روند دنبال میشود. 40 درصد از درآمدهای دانشگاه از محل قراردادهای صنعتی، 50 درصد از محل فعالیتهای آموزشی و 10 درصد مربوط به فعالیتهای متفرقه است.
وی عنوان کرد: سال گذشته کل درآمد دانشگاه 55 میلیارد بوده و امسال پیشبینی میکنیم این رقم به 70 میلیارد تومان افزایش یابد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در میان دانشگاههای بزرگ کشور تجربه خوبی در زمینه تاسیس مراکز رشد داشتیم که برنامه داریم فعالیتهای فناورانه در داخل دانشکدههای دانشگاه نیز توسعه یابد و دانشآموخته این دانشگاه کارآفرین باشد. برج فناوری این دانشگاه با حضور معاون اول رئیسجمهور افتتاح شد و برنامه داریم دومین برج فناوری را نیز در این دانشگاه راهاندازی کنیم.
معتمدی گفت: معاونت بینالمللی را در این دانشگاه راهاندازی کردیم تا بتوانیم ارتباطات بینالمللی دانشگاه را ارتقا دهیم. در حال حاضر این دانشگاه دارای ده برنامه مشترک دکتری و ارشد با صد دانشگاه دانشگاه برتر دنیا است.
وی با اشاره به افزایش تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی سالهای گذشته گفت: اکنون این دانشگاه دارای 200 دانشجو خارجی رسمی و 50 دانشجو خارجی در دورههای کوتاهمدت است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه موضوع ورزش یکی از مطالبات دانشجویان است، افزود: سرانه زمانی برای ورزش دانشجویان 10 دقیقه است که این سرانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دو دقیقه به 5 دقیقه افزایش یافته است. افزایش این سرانه به دلیل افزایش فضاهای ورزشی است که توسعه این فضاها همواره در دستور کار مدیران دانشگاه است.
وی گفت: 15 تا 20 درصد ظرفیت خوابگاههای دانشگاه افزایش یافت که براساس برنامه راهبردی قرار است ظرفیتهای خوابگاهی این دانشگاه در مجموع دو برابر رشد یابد. در مهرماه سال آینده 15 درصد به ظرفیت خوابگاههای این دانشگاه افزوده خواهد شد.
معتمدی با بیان اینکه اکنون ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه به 4 هزار و 500 نفر رسیده است، اظهار داشت: تمامی خوابگاههای رتبه چهار و پنج دانشگاه حذف شده و برای مهر سال آینده برنامه داریم خوابگاههای رتبه 3 دانشگاه نیز ارتقا یابد.
هیچکدام از برنامههای 16 آذر لغو نشد
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به توسعه فعالیتهای تشکلهای دانشجویی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: سه تشکل دانشجویی در این دانشگاه فعالیت میکرد که اکنون تعداد تشکلهای دانشگاه به 6 تشکل افزایش یافته است. طی سالهای اخیر به همه تشکلهایی که ضوابط داشتند مجوز داده شده است. تعداد کانونهای دانشگاه نیز از 13 کانون به 16 کانون افزایش یافته است و تلاش داریم که مجوز لازم برای برگزاری برنامههای تشکلهای دانشجویی ارائه شود البته دانشگاه تنها مجری ارائه مجوز به برنامهها نیست.
معتمدی گفت: خروجی دانشگاه نباید تک بعدی باشد بلکه علم، آموزش، فرهنگ و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی باید در کنار یگدیگر دنبال شوند و در این دانشگاه سعی شده تمام این ملاکها تقویت شود که آمارها نشاندهنده این رشد هستند. در 16 آذر همه تشکلهای دانشجویی برنامه داشتند و هیچ برنامهای لغو نشد. بودجه تشکلهای دانشجویی دانشگاه هر سال افزایش یافته است.
وی افزود: ما سعی کردیم کاربردی بودن فعالیتهای علمی و آموزشی را حفظ کنیم این درحالی است که به موضوع تولید علم نیز توجه کردهایم. در برنامه راهبردی سعی داریم نسبت خوبی میان کاربردیسازی و تولید علم ایجاد کنیم. هیچ دانشگاهی را نمیتوان در دنیا پیدا کرد که تنها از صنعت درآمد داشته باشند. بخشی از درآمدهای دانشگاهها از کمک های دولتی، بخشی از صنعت و بخشی نیز از آموزش و خدمات است. در بخش آموزش توجه داشتیم که افراط صورت نگیرد و تعداد دانشجویان شهریهپرداز بیشتر از دیگر دانشجویان نشود.
تخصیص بودجه مناسب برای فعالیتهای تشکلهای دانشجویی، اختصاص فضا برای دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر جهت استقرار در مرکز رشد، برگزاری کلاسهای موسیقی، تخصیص بودجه مناسب برای فعالیتهای ورزشی، کیفیت مناسب غذا، توجه به فعالیتهای فرهنگی در خوابگاهها، تخصیص بودجه مناسب به انجمنهای علمی، توجه به امکانات رفاهی خوابگاهها از دیگر موضوعاتی بود که در جلسه دانشجویان با رئیس دانشگاه امیرکبیر مطرح شد.
انتهای پیام/