سرطان سرویکس در زنان متاهل شایعتر است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر حمیدرضا دهقان منشا، متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی در آستانه برگزاری کارگاه طراحی درمان (کانتورینگ) سرطانهای زنان ظهار کرد: سیرویکس یا دهانه رحم محل اتصال دهانه رحم و رحم به شمار رفته و سرطان سیرویکس در سنین ۵۰ سالگی بیشتر احتمال بروز دارد.
وی افزود: علائم این سرطان شامل خونریزی و لکهبینی بین دوران قاعدگی یا در زمان نزدیکی است همچنین در صورت پیشرفته بیماری مشکلاتی همچون کمخونی و علائم گوارشی همراه بیمار خواهد بود.
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی ادامه داد: زنان در سنین باروری بیشتر احتمال دارد که به این بیماری دچار شوند، همچنین زنانی که ازدواج کرده نسبت به زنان مجرد بیشتر ریسک ابتلا به این بیماری دارند.
وی افزود: ویروسی به نام پاپیلوما عامل ایجاد این سرطان است و میتوان از طریق واکسنی به نام گارداسیل با این سرطان مقابله کرد همچنین این سرطان تنها نوع سرطانی بوده که واکسن دارد.
دهقان منشا ادامه داد: رفتارهای پرخطر جنسی در تشدید بروز سرطان سیرویکس یا دهانه رحم ارتباط مستقیم دارد. همچنین مبتلایان به این بیماری با دو روش درمان شوند مورد اول جراحی و دومین رادیوتراپی است که نوع درمان بستگی به پیشرفت بیماری دارند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در مراحل پیشرفته نیاز به رادیوتراپی و مکمل آن براکیتراپی دارد، گفت: در کارگاه آموزشی سرطان سیرویکس با استفاده از نرم افزارهای جدید کانتورینگ صورت میگیرند.
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی اضافه کرد: در دورههای مختلف برای متخصصین رادیوتراپی و انکولوژی کارگاه های آموزشی برگزار میشوند و نحوه مشخص کردن مناطق درمانی برای رادیوتراپی با استفاده از تصاویر سی تی اسکن آموزش داده میشود.
وی گفت: همچنین در این کارگاهها بهرهگیری از نرم افزارهای درمانی برای بهبود کیفیت بیمار و کنترل این بیماری مدنظر قرار دارد و تمامی این موضوعات برای شرکت کنندگان توسط اساتید و صاحبنظران این حوزه آموزش داده میشود.
انتهای پیام/