دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1396 - 20:17

دولت نباید برای مسافرت از مردم پول بگیرد/ تعطیلات در ایران باید ساماندهی شود

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با اشاره به اینکه یکی از دلایل گرانی سفر در ایران، تقسیم نشدن تعطیلات است، گفت: بسته سفر در ایران بسیار گران است و دولت نباید برای سفر مردم پول بگیرد.
کد خبر : 243022

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، حرمت‌الله رفیعی در نشست خبری شصتمین سالگرد انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، درباره مشکلات گردشگری اظهار کرد: ایران کشوری است که سفر در آن برخلاف آمارها بسیار گران است به خصوص نسبت به کشورهای گردشگرپذیر، شاید صنعت گردشگری نیز بتواند جایگزین نفت شود ولی به شرط اینکه از تجربیات فعالان گردشگران استفاده شود.


رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی بیان کرد: برخلاف باور در تمام دنیا هزینه نمایشگاهها را دولت ها پرداخت می کنند مانند کشور ترکیه که بزرگترین غرفه ها برای تبلیغات ارائه می دهند تا فعالان گردشگری حضور یابند و اصلا مصوبه دارند که هر چقدر گردشگر وارد آن کشورها کنند به آژانس ها پول می دهند در حالیکه هم اکنون آژانس ها از دولت پول نمی گیرند و این در حالی است که هر روز حضور فعالان گردشگری کشورمان در نمایشگاههای دنیا کم رنگ تر می شود.


وی درباره گرانی سفر از جمله هزینه های هتل گفت: هتلداران می گویند در دو مقطع سال ورود گردشگر زیاد است ولی نمایشگاه‌های دولتی نیز دقیقا در این دو مقطع برگزار می‌شود و این مشکل گرانی هتل‌ها را در بر خواهد داشت و هنور این مشکل نیز برطرف نشده است.


رفیعی ادامه داد: درحالیکه دولت نیز در گرانی و افزایش هزینه سفر تاثیر دارد و دولت نباید از مردم برای سفر پول بگیرد درحالیکه هزینه های هتل های ایران چند برابر هتل های کشورهای همجوار ما به مانند ترکیه است یعنی بسته سفر در ایران بسیار گران است که عوامل متعددی را دربر دارد.


رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با گلایه از زیر ساخت های ضعیف گردشگری از جمله مشکل همیشگی سرویس های بهداشتی درباره وزارت شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توضیح داد: بنده نظر شخصیم مخالف وزارت شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است زیرا باعث بزرگ شدن این سازمان و سخت تر شدن ارتباط با مدیران سازمان خواهد شد.


رفیعی با تاکید بر تقسیم شدن تعطیلات در ایران به مانند همه کشورهای دنیا عنوان کرد: یکی از گرانی سفر در ایران همین تقسیم نشدن تعطیلات است و بدترین تعطیلات برای سفر نیز نوروز است زیرا یکی از دلایل گرانی سفر بالا بردن هزینه ها توسط ایرلاین ها است و واقعا ارتباطی به آژانس های مسافرتی نیست و این ایرلاین های هواپیمایی هستند که باعث گرانی ها در سفرها در زمان شلوغی سفرها می شوند.


رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی گفت:وقتی قرار است بنزین گران شود مسلما مردم دیگر سفرهای داخلی هم نمی توانند بروند، بنابراین حتی عوارض خروج از کشور یک ریال نیز نباید افزایش یابد بلکه باید کمتر شود زیرا این عوارض برای دوران جنگ بود.


حرمت‌الله رفیعی با گلایه از افزایش عوارض خروج از کشور اظهار کرد: تصمیم افزایش عوارض خروج از کشور امری غیرکارشناسی است و اصلا نمی دانیم چه کسانی چنین تصمیمی را گرفتند، بنابراین درخواست داریم دولتی ها به حرف های کارشناسی بخش های خصوصی گوش دهند و اگر مصوبه ای می خواهند ارائه کنند از تجربیات فعالان گردشگری استفاده کنند.


وی با اشاره به افزایش عوارض خروج از کشور که مربوط به دوران جنگ است که دولت بودجه نداشت و قرار بود دو سال بعد این عوارض برداشته شود، گفت: این کار با دو برابر شدن عوارض خروج از کشور به 75 هزار تومان رسید و قرار بود 40 تا 50 درصد به گردشگری اختصاص یابد ولی کدام جاده و هتل در این مدت از این اعتبار ساخته شد، درحالیکه همین عوارض 75 هزار تومان نیز قرار بود دو سال بعد در دوران دفاع مقدس برداشته شود.


رفیعی با نقد این مسئله که چرا با افزایش عوارض خروج از کشور می خواهند مردم از کشور خارج نشوند، گفت: این کار درست نیست و از طرفی مگر چقدر گردشگری داخلی پتانسیل سفرها را دارد که نمونه بارز آن در تعطیلات مشخص می شود که جاده ها شلوغ می شود در حالیکه امکانات مناسب و جاده و زیرساخت صحیحی نیز در گردشگری داخلی کشور وجود ندارد.


رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی بیان داشت: با یک ریال افزایش عوارض از کشور مخالف هستیم زیرا حقوق مردم تضعیف می شود البته برای ما زیانی نخواهد داشت بلکه زیان آن برای مردم و مسافران خواهد بود و اگر می خواهند با این افزایش عوارض خروج از کشور حقوق نهادی را زیاد کنند این کار درست نخواهد بود.


رفیعی بیان داشت: در هیچ جای دنیا چنین عوارض خروج از کشور وجود ندارد و باید به جای چنین عوارضی مالیات بر ارزش افزوده بلیط براساس مسیرها گرفته شود و فقط یکبار نیز گرفته شود درحالیکه این عوارض 75 هزار تومان نباید حتی 76 هزار تومان شود و حتی باید این عوارض نیز کمتر شود.


وی ادامه داد: همچنین در اسفندماه شصتمین سالگرد انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی را برگزار می کنیم، همانطور که 10 سال پیش نیز پنجاهمین سالگرد این انجمن را برگزار کردیم، این انجمن در سال 1336 راه اندازی شد که هنوز ایرلاین مادر در ایران ایجاد نشده بود (ایجاد ایران ایر در سال 1340) و هم اکنون بیش از 15 هزار نفر عضو این انجمن هستند، در رویه جدید و با حضور اعضای جدید نیز نگاه مثبت تری وجود دارد و اعضا جوانتر هستند و آشتی جدیدی با این انجمن صورت پذیرفته است و انتظار همکاری دارند.


رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی در تشریح برگزاری مراسم شصتمین سالگرد انجمن عنوان کرد: در این مراسم که دو هزار آژانس شرکت می کنند، می‌خواهیم مطالبات این فعالان را مطرح کنیم و آزارهای که از طریق برخی مسولان رخ می دهد را مطرح کنیم مثلا می گویند فلان آژانس تخلف کرده است درحالیکه در این صنعت افراد فعال بسیار مودب و تحصیلکرده حضور دارند و نباید اولین خاکریز را در عرصه گردشگری نابود کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب