دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به مناسبت هفتۀ پژوهش؛

جدیدترین اثر حجت‌الاسلام خسروپناه رونمایی شد

جدیدترین اثر حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه همزمان با فرا رسیدن هفتۀ پژوهش رونمایی شد.
کد خبر : 242717

به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه خبرگزاری آنا، نشست نکوداشت هفتۀ پژوهش به همت معاونت پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی امروز با حضور شخصیت‌های برجستۀ علوم انسانی و تقریبی در سالن شهید ماموستا شیخ الاسلام این دانشگاه برگزار شد.


در این برنامه که با حضور آیت‌الله تسخیری مشاور عالی مقام معظم رهبری در جهان اسلام، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، مولوی محمد اسحاق مدنی استاد دانشگاه مذاهب اسلامی و عالم اهل‌سنّت، مجید معارف رئیس دانشکدۀ الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، جدیدترین کتاب حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با عنوان «الجامع لشرحی التجرید» رونمایی شد.


در دیدار دوم هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی با مقام معظم رهبری، یک نمونه اثر ارزشمند و تقریبی که ایشان بیان فرمودند کتاب ارزشمند «تجرید الاعتقاد» اثر خواجه نصیرالدین طوسی (579- 653 هـ) است؛ با این توضیح که هرچند موضوع کتاب علم کلام و توضیح عقاید امامیه است، اما مشی خواجه در تدوین این اثر گرانقدر به نحوی بوده که فارغ از مذهب نگارنده و موضوع کتاب، مورد توجه جامعه علمی اسلامی قرار گرفته تا آنجا که بسیاری از بزرگان اهل‌سنّت و شیعه بر این کتاب شرح نوشته‌اند و این کتاب متن درسی حوزه‌های علوم دینی بوده است.



دو شرح مشهور این کتاب، یکی توسط علامه حلی (648- 726 هـ) به نام «کشف المراد فی شرح تجرید الاعتقاد» و دیگری توسط علی بن محمد سمرقندی معروف به فاضل قوشجی (782- 853 هـ) از مشاهیر علمای اهل‌سنّت در قرن هشتم هجری است که به «شرح جدید» مشهور است. کتاب «تجرید الاعتقاد» و شروح آن، نمونه‌ای از تعاملات علمی بین پیروان مذاهب اسلامی را به خوبی به نمایش گذارده که همواره برای دانش‌پژوهان نو و جالب است.


با اشاره مقام معظم رهبری، از سوی دانشگاه، سفارش تدوین کتابی که در بر گرفته این آثار باشد به حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه واگذار شد و وی کتابی را با عنوان «الجامع لشرحی التجرید» تألیف و روانۀ بازار کتاب شد.



این اثر در بر دارنده تصحیح، تحقیق، تطبیق و توضیح واژگان دشوار و مقابله با نسخ سه کتاب مذکور و متنی درسی در کلام اسلامی است و شامل مقدمه‌ای عالمانه در مورد علم کلام و حیات علمی خواجه نصیرالدین طوسی، علامه حلی و فاضل قوشجی است و پس از آن در فصولی به وجود خداوند تعالی، صفات خداوند، افعال خداوند، نبوت، امامت، معاد و وعد و وعید می‌پردازد. طرح جلد کتاب نیز مزیّن به دستخط خواجه نصیرالدین طوسی در نسخه‌ای قدیمی در کتابخانه احمد پاشا است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب