افتتاح دبیرخانه حوزه و دانشگاه آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه تبریز، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این آیین با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه از جمله برکات این انقلاب است که از سوی امام راحل(ره) پایهگذاری شده است، گفت: امروزه با گسترش اندیشههای اسلامی در محیطهای دانشگاهی که یکی از اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اسلامیکردن دانشگاهها است، که برای تحقق این امر اساتید حوزه، دانشگاه و دانشجویان باید بیش از اینها تلاش کنند.
حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم، در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر عملا این وحدت بین دو نهاد صورت گرفته است، تصریح کرد: دشمنان این انقلاب با به شهادت رساندن شهیدانی چون شهید مفتح و شهید مطهری میخواستند تفکر اسلامی را از بین ببرند و از این رو برای خنثی نمودن توطئه دشمنان و به خصوص برای رساندن وحدت دو نهاد به مرحله ایدآل، باید اشتراکات وحدت حوزه و دانشگاه روز به روز تقویت و از افتراقات جلوگیری کرد.
به گفته وی در گذشته بین حوزه و دانشگاه فاصله زیادی وجود داشت ولی به برکت این انقلاب و با تقویت وحدت بین حوزه و دانشگاه، همفکری و روشنگری دینی جامعه به سمت توسعه پیش میرود.
امام جمعه تبریز در ادامه یادآور شد: حوزویان و دانشگاهیان باید همواره به سمت یک هدف مشترک و روشن که همانا ایجاد جامعه اسلامی پیشرفته و مستقل است حرکت کنند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تکلیفی بر دوش حوزویان و دانشگاهیان است که با تقویت همفکری و دانشافزایی مشترک در مقابل هجمههای دشمنان ایستادگی کنند، افزود: امروز استکبار جهانی و دشمنان این نظام با ترفندهای مختلف و از جمله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در صدد ضربه زدن به انقلاب است که باید در مقابل توطئه آنان نیز هوشیار بود.
رئیس دانشگاه تبریز نیز در این آیین با بیان اینکه در راستای تحکیم وحدت بیشتر بین حوزه و دانشگاه نیاز به ایجاد کانون و دبیرخانهای احساس میشد که فعالیتهای این دو نهاد در آن تعالی و گسترش پیدا کند، گفت: امروز با افتتاح دبیرخانه دائمی حوزه و دانشگاه استان آذربایجان شرقی در این دانشگاه زمینه همکاریهای مشترک شتاب بیشتری خواهد داشت.
دکتر محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه سالروز شهادت آیتالله مفتح از سوی امام خمینی (ره) به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است، افزود: هماندیشی و همفکری بین دانشگاهیان و حوزویان از جمله اهداف این روز است که برای تحقق بخشیدن به امر تلاش و فعالیت مشترک دو نهاد در حوزههای مختلف ضروری است.
به گفته وی موضوع وحدت بین حوزه و دانشگاه در طول سال مطرح است و دانشگاه تبریز نیز با راهاندازی دانشکده الهیات و علوم اسلامی، موسسه علوم اسلامی انسانی، کانونهایهای مختلف و برگزاری نشستها و همایشهای مختلف به نوعی پیشتاز دانشگاهها است.
مسئول نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با تشریح فعالیتهای حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مرکز تبریز گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مرکز تبریز در سال 1379 تاسیس شده و در حال حاضر بیش از 200 دانشجو مشغول به تحصیل علوم دینی در این مرکز هستند.
حجت الاسلام محمد انوری در ادامه با اشاره به فلسفه شکلگیری حوزههای دانشجویی در دانشگاهها افزود: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در راستای معرفت افزایی دانشجویان علاقهمند و با هدف ارتقای سطح معلومات دینی برای دینپژوهان بوجود آمده است، که دانشجویان در کنار تحصیل رشته تخصصی خود در دانشگاه، میتوانند اقدام به فراگیری علوم معرفتی و دینی کنند.
به گفته وی با افتتاح این دفتر در این دانشگاه، در آینده نزدیک با برنامهریزی، برگزاری آیینهایهای مختلف و به خصوص تدوین برنامههای راهبردی شاهد گسترش ارتباط و همکاری بین حوزه و دانشگاه خواهیم شد.
بیست و هفتم آذرماه، یادآور عروج مجاهدی خستگی ناپذیر و عالمی ربانی، آیت اللّه مفتح، است که به پاس فعالیتهای چشمگیر شهید مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه و به خصوص لزوم ارتباط، همکاری و هم فکری حوزویان و دانشگاهیان، روز 27 آذر که سالروز شهادت دکتر مفتح نیز میباشد روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
انتهای پیام/