دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1396 - 11:13
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی:

ضایعات پوستی را جدی بگیرید

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به نشانه‌های ابتلا به سرطان پوست، گفت: قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید می‌تواند در ایجاد ضایعات پوستی و سرطان دخیل باشد.
کد خبر : 241052

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید رضا خاندوزی در دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی و دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکولوژی ایران در ارتباط با موضوع سرطان پوست، اظهار کرد: این سرطان جزو شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان بوده و شاید در ایران هم رتبه اول را داشته باشد.


وی افزود: ضایعات پوستی پیش بدخیم خطر جانی برای افراد نداشته و می‌تواند خود محدود باشد اما زمانی که مشکلات پوستی تبدیل به سرطان شد، نیاز به درمان جدی توسط پزشک متخصص است.


این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به اینکه سرطان پوست به طور کلی به 2 دسته سرطان‌های غیر ملانومی و ملانومی تقسیم می‌شود، عنوان کرد: سرطان‌های غیر ملانومی پیش آگهی خوبی داشته و با درمان صحیح و به موقع برای بیمار بیماری ریشه کن می‌شود. همچنین ملانوم می‌تواند بر اساس مرحله بالینی بیماری در زمان تشخیص پیش آگهی خوب، متوسط و بد داشته باشد.


وی با بیان اینکه برای سرطان‌های غیر ملانومی معمولا درمان لوکال یا موضعی کافی بوده، گفت: این درمان شامل جراحی ضایعه و در صورت عدم امکان پاکسازی ضایعه، رادیوتراپی است و در مورد سرطان‌های ملانوم آنچه که پیش آگاهی را مخدوش و بد می‌کند درگیری غدد لنفاوی بوده که خیلی زود اتفاق افتاده و موجب شده که بیماری از حالت لوکال خارج و غدد لنفاوی ناحیه ای را درگیر کند.


متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی افزود: اگر سرطان‌های ملانومی پیشرفته‌تر شود، می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن همچون ریه، کبد، مغز، استخوان و... متاستاز دهند و باعث فوت بیمار کردند.


دکتر خاندوزی در پاسخ به این سوال که سرطان‌های پوست چه نشانه‌هایی دارند، گفت: انواع سرطان‌های پوست با یک ضایعه پوستی شروع می‌شود. اما عواملی که به عنوان عامل خطر تعریف می‌شود عبارتند از هر گونه ضایعه پوستی پیش رونده که حالت زخمی، حاشیه‌های نامنظم و تغییر رنگ داشته باشد است.


عضو انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی با بیان اینکه افراد درصورت بروز عارضه‌های پوستی باید به پزشک مراجعه کنند، گفت: این بیماران تحت نمونه‌برداری قرار گرفته و با مشخص شدن نتیجه آزمایش اگر لازم بود اقدامات بعدی جهت درمان بیمار صورت می‌گیرد.


وی با تاکید بر اینکه سرطان‌های غیر ملانومی پوست بیشتر قسمت‌هایی را که تحت تابش مستقیم آفتاب هستند درگیر می‌کند، گفت: این نوع سرطان‌های پوستی در قسمت‌های مختلف سر و صورت، گردن و نواحی فوقانی قفسه صدری شایع‌ترند.


متخصص رادیوتراپی و آنکولوژیوی افزود: عدم استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، کلاه لبه دار و عینک آفتابی و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، می‌تواند در ایجاد این ضایعات پوستی و این نوع سرطان موثر باشد.


وی خاطرنشان کرد: ضایعات پوستی تنها در 3 ماه تابستان ایجاد نمی‌شود، لذا افراد باید همواره از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید در سالیان متمادی پرهیز کنند تا مبتلا به ضایعات پوستی نشوند.


دکتر خاندوزی در پایان گفت: سرطان‌های پوست غیرملانومی اغلب در افراد مسن مشاهده می‌شود، زیرا این افراد سال‌های متوالی زیر نور مستقیم آفتاب قرار داشته که منجر به تشکیل تدریجی این ضایعات می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب