دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1396 - 15:48
معاون پژوهشی واحد نی‌ریز در گفت‌وگو با آنا:

واحد نی‌ریز قطب مکانیک جنوب کشور است/ پرورش درخت انار در30 هکتار از مزرعه تحقیقاتی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز با بیان توانمندی‌های واحد متبوعش در حوزه مهندسی مکانیک این دانشگاه را قطب مکانیک جنوب کشور دانست.
کد خبر : 240731

فرج الله نگهداری به مناسبت گرامیداشت هفته‌ پژوهش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به تشریح فعالیت‌های واحد نی ریز پرداخت؛ نگهداری دکتری آمار از دانشگاه شیراز است و بخشی از سوابق وی عبارتند از: معاونت آموزشی و اداری، مالی واحد نی‌ریز، معاون دانشجویی در سال‌های 91-1385، مدیر گروه رشته‌‌های حسابداری و مدیریت، تدریس در دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزش عالی شهرستان‌های نی‌ریز، استهبان و فسا؛ وی از سال 1394 سرپرستی حوزه معاونت آموزشی و پژوهشی واحد نی‌ریز را بر عهده دارد.


متن گفت‌وگوی وی با آنا به شرح زیر است:


برنامه‌‌‌های گرامیداشت هفته پژوهش در واحد نی‌ریز را تشریح کنید.


تجلیل از فعالان پژوهشی اعم از استادان، دانشجویان و کارکنان حوزه پژوهش، برگزاری سمینارها و نشست‌های علمی و تخصصی در رشته‌های مختلف با دعوت از استادان و صاحب‌نظران، برپایی نمایشگاه از تألیفات استادان دانشگاه و برگزاری مسابقه کتابخوانی از برنامه‌های واحد نی ریز در هفته پژوهش بود.


شرایط حوزه آموزش و پژوهش و فعالیت‌های صورت گرفته را به طور مختصر تشریح کنید.



الحمدلله از امتیازات واحد نی‌ریز نسبت به بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز علمی دیگر در استان، داشتن کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های بسیار مجهز با امکانات و تجهیزات فوق‌العاده‌ای است که مانند آن را کمتر می‌توان در دانشگاه‌های دیگر یافت به ویژه در رشته‌های فنی مهندسی و به طور خاص رشته‌های مکانیک که باید گفت اینجا قطب مکانیک جنوب کشور است.


فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور واحد نی‌ریز چگونه است و آیا محصولاتی به تجاری سازی رسیده‌اند یا پروژه‌ای در حال اجرا هست؟


دانشگاه آزاد نی ریز دارای یک مزرعه تحقیقاتی و کشاورزی 50 هکتاری است که به حول و قوه الهی و با درایت مسئولان با توجه به اینکه شهرستان نی‌ریز در کنار ساوه یک مرکز تولید انار در کشور به حساب می‌آید، بنابراین حدود 30 هکتار از این مزرعه با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی به پرورش درخت انار اختصاص داده شده و انتظار این است که ان شاءالله شاهد درآمدزایی مطلوب و مناسبی از این مزرعه تحقیقاتی و کشاورزی باشیم.



با توجه به افزایش بودجه پژوهشی اولویت‌های واحد نی‌ریز چیست؟


از جمله برنامه‌هایی که در حوزه معاونت پژوهشی در حال پیگیری آن هستیم راه‌اندازی آزمایشگاه آب و خاک در دانشگاه است که این امر یک اتفاق خجسته خواهد بود زیرا در کنار درآمدزایی، پل ارتباطی بسیار مناسبی با صنایع و کشاورزان خواهد بود و از آنجا که نی‌ریز شهری است که دارای معادن سنگ متعدد است، انتظار داریم این آزمایشگاه مورد استقبال قرار گیرد؛ بهره‌مندی از توان اعضای هیأت علمی واحد در برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزش ضمن خدمت ویژه ادارات و نهادها در قالب انعقاد قرارداد و اخذ مجوز راه‌اندازی مجلات علمی در رشته‌های تحصیلات تکمیلی موجود در واحد از برنامه‌هایی است که در حوزه پژوهشی در حال پیگیری آنها هستیم.


آیا واحد نی‌ریز در فعالیت و زمینه‌ای بین دانشگاه‌ها خاص و «برند» هست؟


یکی از امتیازات واحد نی‌ریز وجود بیش از 60 اختراع ثبت شده از سوی استادان و دانشجویان است به گونه‌ای که در استان وقتی بحث اختراع و مخترع به میان می‌آید، ذهن‌ها به سمت واحد نی‌ریز می‌رود؛ از جمله اقداماتی که در مدت حضور اینجانب پیگیری شده، تشکیل تیم رباتیک دانشجویی و شرکت آن در مسابقات کشوری رباتیک خیام و مسابقات رباتیک کشوری کرمان است که الحمدلله توانست در مسابقات کشوری روبو اسکیل کرمان در بخش گلادیاتورها مقام قهرمانی رقابت‌ها و در بخش جنگجوی کمتر از 30 کیلوگرم نیز مقام سوم را از آن خود کند.


تأثیر افزایش بودجه پژوهشی در رشد دانشگاه و جذب نخبگان چیست؟


این اقدام دکتر ولایتی نشان از شناخت عمیق ایشان از دانشگاه و دانشگاهیان دارد، زیرا هم استادان برای پیگیری و به سرانجام رساندن طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی خود و هم دانشجویان برای تجاری سازی اختراعات خود نیازمند حمایت‌های مالی هستند و اگر این امر صورت نگیرد متأسفانه طرح‌های پژوهشی و اختراعی ناکام می‌ماند؛ در سال‌ها گذشته حمایت‌های مناسبی از ایده پردازان و مخترعان نشد و برخی از همین مخترعان واحد نی‌ریز با شرکت‌های دیگر به تعامل رسیدند و اختراعشان را تجاری کردند.


فعالیت دانشجویان و اعضای هیأت علمی در حوزه پژوهش واحد نی‌ریز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


استادان ما موفق به تألیف و ترجمه 31 عنوان کتاب شده‌‌اند و در طرح‌های تحقیقاتی اکنون 102 طرح پژوهشی از سوی استادان انجام شده و خاتمه یافته است؛ 56 مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی به ثبت رسیده و صدها مقاله نیز در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی ارائه شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب