10درصد مرگ و میرهای کشور بر اثر حوادث رخ میدهد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر ایرج حریرچی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث گفت: ١.٦ درصد مرگ و میرها به دلیل حوادث عمدی است و ٦.٤٦ درصد مرگ و میرها ناشی از حوادث ترافیکی است که رقم بالایی است و معلولیت های ناشی از سوانح و حوادث نیز زیاد است.
دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: سالانه ٣٩ میلیارد دلار یا به عبارتی ٦.٤٨ درصد از تولید ناخالص ملی کشور صرف سوانح و حوادث شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در سال ٩٥ حدود ٧٦٨ هزار مورد فقط به دلیل سوانح و حوادث در بیمارستان ها بستری شدند، یعنی١٠ درصد بستری ها در مراکز درمانی به دلیل سوانح و حوادث است.
وی گفت: مقابله با سوانح و حوادث وظیفه ای نیست که وزارت بهداشت بتواند به تنهایی انجام دهد، بلکه مشارکت و مطالبه اجتماعی می طلبد.
وی با بیان اینکه زلزله پدیده ای طبیعی است و مقابله با آن از دانش بشر خارج است، اما اینکه ما آماده نباشیم، غیر طبیعی است، اظهارداشت: باید در ساخت بناها،خانه ها و جاده ها بیشتر دقت کنیم زیرا مردم می خواهند که آمادگی لازم در مقابل حوادث وجود داشته باشد.
دکتر حریرچی گفت: زلزله کرمانشاه شاهد حماسه قهرمانانی مانند رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و سرپرست اورژانس کشور بود اما به هرحال تعداد فوتی ها و مجروحان حادثه قابل توجه است.
وی درخصوص فرسودگی بیمارستان ها گفت: وزارت بهداشت در سال ٨٥ وضعیت بیمارستان های کشور را بررسی کرد و طبق این بررسی ها مشخص شد، متوسط عمر بیمارستان ها در استان ها ٢٧ سال و در تهران ٣٥ سال است و همچنین مشخص شد که ٧٣ درصد تخت های بیمارستانی فرسوده هستند.
وی بیان کرد: با وجود اینکه در دولت قبل و با اجرای طرح تحول سلامت ٢٤ هزار تخت بیمارستانی به سیستم اضافه شد، اما اکنون تعداد تخت ها به ازای هر هزار نفر زیر ٢ است و کافی نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در کل کشور ٤٥ هزار تخت فرسوده وجود دارد و در تهران که این تعداد ٨٧ درصد بوده است، اکنون به ٧٥ درصد رسیده و لذا تغییر شگرفی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه تخت های فرسوده در مواجهه با زلزله مقاوم نیستند، خاطرنشان کرد: اگر دولت و مجلس حمایت کنند، تعداد تخت های فرسوده بیمارستانی در سال ٩٩ به ٣٠ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
دکتر حریرچی بیان کرد: اکثر تخت های بیمارستانی در مرکز شهر هستند و دسترسی را با مشکل روبرو می کند، لذا باید بیمارستان ها به اطراف شهر برده شود تا در مواقع بحران دسترسی آسان شود.
قائم مقام وزیربهداشت گفت: در سال های اخیر، در مقوله پیشگیری از سوانح و حوادث پیشرفت خوبی صورت گرفته است و مرگ و میرها از ٣٥ هزار نَفَر در سال به کمتر از ١٥ هزار نَفَر رسیده است.
وی در پایان تاکید کرد: فرهنگ سازی و پیشگیری از حوادث بهترین راه جلوگیری از آن است.
انتهای پیام/