دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1396 - 13:13
در نشست خبری کنگره کلینیکال انکولوژی مطرح شد؛

افزایش 2 برابر شیوع سرطان تا سال 2035/ تجویز بی‌رویه شیمی‌درمانی در کشور باید کنترل شود

دبیر اجرایی دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران با بیان اینکه شیمی‌درمانی یک روش درمانی قطعی برای سرطان نیست، بیان کرد: شیمی درمانی تکنیکی برای کنترل بیماری سرطان است اما روش قطعی درمان نیست اما متاسفانه در برخی موارد ما شاهد تجویز بی‌رویه این تکنیک برای برخی از بیماران هستیم.
کد خبر : 239525

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر احمد مافی در نشست خبری دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، اظهار کرد: سرطان‌ها به طور عمده به دو دسته سرطان‌های خون و مغز استخوان و سرطان‌های سایر ارگان‌های بدن دسته‌بندی می‌شوند.


وی افزود: سرطان‌های خون و مغز استخوان تقریبا 10درصد کل سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد و درمان اصلی آن شیمی‌درمانی است.


این متخصص رادیوتراپی انکولوژی عنوان کرد: سرطان‌های سایر دستگاه‌های بدن (به جز خون و مغز استخوان) 90درصد کل سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد و روش‌های مختلفی از جمله دارودرمانی، رادیوتراپی، شیمی‌درمانی و جراحی جزو روش‌های درمانی این سرطان‌ها محسوب می‌شود.


شیمی درمان روش قطعی درمان سرطان نیست


دبیر اجرایی دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، با بیان اینکه شیمی‌درمانی یک روش درمانی قطعی برای سرطان نیست، عنوان کرد: نزدیک به 50درصد سرطان‌ها با جراحی و 35درصد با رادیوتراپی بهبود پیدا می‌کند. شیمی‌درمانی روش درمان سرطان محسوب نمی‌شود، بلکه یک روش کمکی است که در برخی موارد به کنترل بیماری منجر می‌شود.


تجویز بیش از حد شیمی درمانی در کشور


این استادیار دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه نتایج بررسی‌های داخل کشور نشان می‌دهد پزشکان بیش از حد نرمال از شیمی‌درمانی برای بیماران استفاده می‌کنند، گفت: اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند، با دارودرمانی بهبود پیدا می‌کند. اما اگر بیماری پیشرفت کرده باشد، پزشکان ناچار به انجام رادیوتراپی و شیمی‌درمانی هستند، اما متاسفانه در برخی موارد ما شاهد تجویز بیش از اندازه شیمی‌درمانی توسط پزشکان هستیم.


وی افزود: برخلاف باور برخی از افراد، شیمی‌درمانی جزو روش‌های سنتی درمان سرطان نیست. اما در حال‌حاضر روش‌های جدید ایمنوتراپی برای درمان برخی سرطان‌ها در کشورهای پیشرفته ابداع شده است که هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و وارد کشور ما نشده است.


پرورت پیشگیری از تجویز بی‌رویه شیمی‌درمانی


مافی با بیان اینکه می‌توان با هدفمند کردن درمان از تجویز بی‌رویه شیمی‌درمانی پیشگیری کرد، یادآور شد: پزشکان باید اطلاعات خود را در خصوص روش‌های درمان سرطان و استفاده از شیمی‌درمانی افزایش دهند.


رادیوتراپی عوارض شدیدی برای بیماران ندارد


دبیر اجرایی دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه امروزه دستگاه‌های رادیوتراپی در کشور ما بسیار قدیمی شده و این امر عوارض بسیاری را برای بیماران به همراه دارد، عنوان کرد: عوارض رادیوتراپی به دستگاه ارتباط ندارد؛ زیرا در این موضوع بیش از دستگاه تبحر و تجربه پزشک می‌تواند نقش‌آفرین باشد. پزشک به کمک رادیوتراپی طراحی درمانی را برای بیماران انجام می‌دهد که هرچه در این طراحی دقیق‌تر باشد، احتمال عوارض کمتر می‌شود. البته به روزرسانی تجهیزات می‌تواند موجب دقت پزشکان شود. اما مستقیما در بروز عوارض تاثیر ندارد.


این استادیار دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از دستگاه‌های رادیوتراپی در کشور ما قدیمی شده و نیاز به واردات تجهیزات مدرن‌تر داریم، البته تعداد محدودی دستگاه‌های پیشرفته وارد کشور شده که عمدتا این دستگاه‌ها به کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ ارسال شده است.


اهداف برگزاری کنگره کلینیکال انکولوژی


مافی در ادامه با توجه به برگزاری دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، یادآور شد: مهم‌ترین هدف این کنگره‌ آشنایی پزشکان با روش‌های نوین درمان است که در این حوزه به مباحث حطیه رادیوترپی و شیمی درمانی بیشتر توجه خواهد شد.


این متخصص رادیوتراپی- انکولوژی با بیان اینکه 230 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد 80 مقاله به عنوان پوستر مورد پذیریش قرار گرفته است.


سرطان معده در مردان و پستان در زنان بسیار شایع است


در ادامه این نشست خبری، دکتر مهدی عقیلی متخصص رادیوتراپی انکولوژی، سرطان پوست را شایع‌ترین سرطان در کشور دانست و گفت: سرطان‌های دیگری نیز در کشور شایع هستند، اما به دلیل اینکه خطرات بسیاری را برای بیماران به همراه ندارد در آمارها به آن اشاره نمی‌شود.


وی در ادامه با بیان اینکه سالانه حدود 95هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور شناسایی می‌شود، گفت: سرطان پستان در خانم‌ها و سرطان معده در آقایان جزو سرطان‌های شایع در کشور است.


وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه آیا طی سالیان اخیر مواردی از سرطان‌های نوپدید در کشور شناسایی شده است، گفت: میزان شیوع و بروز سرطان به عادات زندگی افراد بستگی دارد و چون کشور ما به سمت صنعتی‌شدن پیش می‌رود، عادات زندگی و غذایی مردم نیز تغییر کرده است و این موضوع باعث می‌شود ما شاهد سرطان‌های مختلف در دستگاه‌های گوارش به خصوص دستگاه‌های گوارش تحتانی باشیم. البته باید گفت غربالگری و شناسایی به موقع بیماران می‌تواند موجب پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان پروستات در مردان باشد.


ضرورت غرلباگری برخی سرطان‌ها با افزایش سن جمعیت کشور


دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، در ادامه با اشاره به اینکه جمعیت کشور در حال پیر شدن است، عنوان کرد: مردم باید توجه داشته باشند برخی سرطان‌ها از جمله سرطان پروستات در مردان وابسته به سن است و افراد باید توجه داشته باشند که به موقع برای غربالگری به پزشک مراجعه کنند، اما باید گفت آمار مبتلایان به سرطان پروستات در کشور ما تفاوت معناداری با آمارهای جهانی ندارد.


شایع‌ترین سزطان‌های مناطق شمالی کشور


عقیلی با توجه به شیوع سرطان در نقاط مختلف کشور عنوان کرد: سرطان دستگاه گوارش فوقانی مانند مری و معده در خطه شمالی کشور از جمله اردبیل، گرگان، گنبدکاووس، خراسان رضوی و شمالی به نسبت شایع‌تر از سایر نقاط کشور است.


وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه آیا سرطان پوست به دلیل دما در مناطق جنوبی کشور شایع است یا خیر، عنوان کرد: سرطان پوست به دمای هوای مناطق بستگی ندارد، بلکه مهم‌ترین فاکتور بروز آن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است و حتی افرادی که در شمال کشور و یا مناطق مرکزی زندگی می‌کنند اما بیش از حد در معرض نور خورشید قرار دارند، به این سرطان بیشتر مبتلا می‌شوند که تصور ما بر این است که سرطان پوست در کشاورزان شایع‌تر از سایر افراد باشد.


بیش از نیمی از مبتلایان به سرطان درمان می‌شوند


عقیلی در خصوص میزان بهبودی بیماران مبتلا به سرطان گفت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی حدود 50 تا 60 درصد بیماران به طور قطع درمان می‌شوند و در واقع علت مرگ آنها سرطان نیست، بنابراین می‌توان گفت اگر بیماران به موقع برای غربالگری و تشخیص مراجعه کنند، به طور کامل بهبود می‌یابند.


وی افزود: خوشبختانه در‌حال‌حاضر همکاری وزارت بهداشت با انجمن‌های تخصصی و علمی بهبود یافته و در حال‌حاضر در حال تدوین گایدلاین‌های سرطان در کشور هستیم.


دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، درخصوص روش‌های درمانی سرطان گفت: روش‌های درمان سرطان به سه بخش اولیه، ثانویه، ثالثیه تقسیم‌بندی می‌شود که در مرحله اول بیشتر به موضوع آموزش عمومی افراد پرداخته می‌شود، زیرا هرچه آگاهی مردم افزایش یابد، میزان شیوع کاهش پیدا می‌کند.


وی افزود: در مرحله ثانویه برای برخی از سرطان‌ها مانند پروستات، دهانه رحم، کلورکتال و... غربالگری توصیه می‌شود. در واقع افراد پس از محدوده سنی مشخص و یا کسانی که دارای زمینه ابتلا به سرطان‌های فوق هستند، می‌توانند با غربالگری به موقع از بروز و ابتلا به سرطان پیشگیری کنند.


این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی خاطرنشان کرد: در مرحله سوم صرفا به درمان بیماران مبتلا پرداخته می‌شود که درمان شامل دارودرمانی، رادیوتراپی، شیمی‌درمانی، جراحی و ایمنوتراپی است.


افزایش 2 برابر شیوع سرطان تا سال 2035


دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی ایران، با بیان اینکه هرچه دولت و وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری و غربالگری بیشتر هزینه کند، هزینه‌های درمان کاهش پیدا می‌کند، یادآور شد: براساس پیش‌بینی‌های سازمان جهانی بهداشت تا سال 2035 احتمال بروز سرطان 2 برابر افزایش پیدا می‌کند، بنابراین ضروری است آموزش جامعه و کادر درمانی به روزرسانی شود که یکی از راه‌های ارتقای سطح علمی جامعه، اطلاع‌رسانی و برگزاری کنگره‌های علمی است.


طب سنتی موجب کاهش عوارض و افزایش کیفیت زندگی بیماران می‌شود


عقیلی در ادامه درخصوص تاثیر روش‌های طب سنتی در درمان سرطان گفت: متخصصان طب سنتی ادعای درمان سرطان را نکردند، بلکه آنها مدعی شدند که با کمک تکنیک‌های تخصصی و آکادمیک دانشگاهی می‌توانند موجب کاهش عوارض درمان و افزایش کیفیت زندگی بیماران شوند که این ادعا کاملا منطقی است و نتایج آن نیز برای بیماران بسیار موثر است، به گونه‌ای که درحال‌حاضر ما بسیاری از بیماران را طی دوره درمان و پس از آن برای کاهش عوارض و بهبود کیفیت زندگی به متخصصان طب سنتی که فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های علوم‌پزشکی معتبر هستند ارجاع می‌دهیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب