دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1396 - 15:18
رهبر جنبش همبستگی ملی افغانستان در گفت‌وگو با آنا؛

طالبان از مذاکره با حکومت افغانستان سر باز می‌زند/ امیدواریم روابط ایران و عربستان نزدیک‌تر شود

رهبر جنبش همبستگی ملی افغانستان با بیان اینکه طالبان قصد ندارد با حکومت کنونی افغانستان مذاکره کند، گفت: «آن‌ها خواهان تشکیل حکومت موقت هستند، حکومت موقتی که برای سه سال در راس کار باشد و خرد و کلان قانون اساسی را در کشور بررسی کند.»
کد خبر : 237438

اواسط دهه 1990 بود که قطر از منابع گسترده مالی برای اجرای سیاست‌های خارجی خود استفاده کرد و در همین راستا، مقام‌های قطری تلاش کردند بر طیف گسترده‌ای از بازیگران منطقه‌ای که بیشترشان دچار اختلاف با یکدیگر هستند، تاثیرگذار باشد. آن‌ها دفتر سیاسی طالبان افغانستان را در قطر راه‌اندازی کردند و تلاش کردند به انجام گفت‌وگوهای صلح میان طالبان و دولت آمریکا کمک کنند.


با وجود گذشت چهار سال از بازگشایی دفتر نمایندگی طالبان در قطر که قرار بود بستری برای مشارکت نمایندگان طالبان در مذاکرات صلح در افغانستان باشد، هنوز پیشرفت قابل توجهی در فرایند صلح انجام نشده است.


سید اسحاق گیلانی، رهبر جنبش همبستگی ملی افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که «رویکرد طالبان به مذاکرات صلحی که تاکنون برگزار شده، چگونه بوده است؟» گفت: «ما تاکنون چند دور مذاکره با طالبان در قطر داشته‌ایم. موضع آن‌ها مشخص است و می‌گویند که قصد ندارند با حکومت کنونی افغانستان مذاکره کنند خواهان تشکیل حکومت موقت هستند، حکومت موقتی که برای سه سال در راس کار باشد و خرد و کلان قانون اساسی را در کشور بررسی کند تا خلاف منافع ملی مورد نظر آنها نباشد.»


وی افزود: «آن‌ها خواهان برگزاری انتخابات هستند و می‌گویند هر فردی که پیروز انتخابات شود، رئیس‌جمهوری افغانستان است. طالبان حتی این موضوع را پذیرفته‌اند که هم‌زمان با آغاز حکومت موقت، اسلحه را بر زمین بگذارند و به جنگ در این کشور پایان دهند.»


گیلانی اطلاعاتی عمل کردن حکومت افغانستان را عامل به نتیجه نرسیدن مذاکرات صلح خواند و گفت: «در هر مذاکرات صلحی که برگزار می‌شود، یک یا چند نفر از نیروهای امنیتی در تیم مذاکره کننده حکومت افغانستان وجود دارد و چنین اقدامات اطلاعاتی است که به مشکلات سیاسی و امنیتی کشور دامن می‌زند. طبعا موضوع مذاکرات صلح باید از سوی آدم‌های بی‌طرف دنبال شود.»


سید اسحاق گیلانی تصریح کرد: «هیات مذاکره کننده حکومت افغانستان تاکنون مذاکراتی را در قطر، دبی، جمهوری آذربایجان و عمان با نمایندگان طالبان برگزار کرده است، اما از آن رو که نمایندگان حکومت از چهره‌های اطلاعاتی بودند، نتیجه مذاکرات برای مردم افغانستان تشریح نشده است و مردم کمترین اطلاعاتی را از روند مذاکرات دارند.»


رهبر جنبش همبستگی ملی افغانستان در پاسخ به این سوال که «میزان مشارکت کشورهای منطقه ازجمله ایران در روند مذاکرات صلح چه میزان بوده است؟» گفت: «مذاکرات صلح افغانستان برای کشورهای منطقه اهمیت زیادی دارد. طبعا هر کاری‌ که در منطقه انجام شود و همسایگان افغانستان در آن مشارکت نداشته باشند، با مشکل مواجه می‌شود. به‌عنوان نمونه، چندی پیش مذاکرات صلح چهارجانبه برگزار شد و ما بارها اعلام کردیم کشورهای ذی‌نفع و کشورهایی‌ که می‌توانند در روند افغانستان تصمیم‌‌ساز باشند و به ما کمک کنند، وارد گود شوند و شرکت کنند. مخاطب ما تنها روسیه، ایران و هند نبودند، بلکه ما خواستیم عربستان نیز در روند صلح افغانستان مشارکت داشته باشد. متاسفانه گوش سعودی‌ها به درخواست ما بدهکار نبود و نتیجه آن را دیدیم که به بن‌بست خورد و هیچ فایده‌ای نداشت.»


وی با ابراز امیداری نسبت به اینکه برای عمران و آبادی افغانستان و حل مشکلات کنفرانسی بین‌المللی برگزار شود، گفت: «ما خواهان برگزاری کنفرانسی هستیم که در آن همه کشورهای اسلامی، سازمان کنفرانس اسلامی، نمایندگان سازمان ملل متحد و قدرت‌های جهان مشارکت داشته باشند.»


سید اسحاق گیلانی به موضوع بروز برخی اختلاف‌ها در روابط سیاسی میان ایران و عربستان پرداخت و گفت:‌ «ما امیدواریم عربستان و ایران راه تعقل را در پیش بگیرند و روابطشان به یکدیگر نزدیکتر شود. هر دو کشور مسلمان هستند و نباید کوشش کنند که اختلاف داشته باشند. اختلاف و تفرقه عامل بدبختی مسلمانان جهان است و نباید این اختلافات میان شیعه و اهل‌سنت وجود داشته باشد.»


وی درباره شکست گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه به دست جریان مقاومت تصریح کرد: «تا زمانی که شیعه و اهل‌سنت عراق و سوریه با یکدیگر متحد نشده بودند، تکفیری‌ها دست برتر را داشتند و بخش عمده ای از این دو کشور را اشغال کرده بودند، ولی وقتی دو جریان به هم نزدیک شدند و فهمیدند که تکفیری‌ها چیزی جز خسارت به بار نمی‌آورند، دیدیم که به سرعت شکست خوردند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب