دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1396 - 13:53

وزیربهداشت: فراگیری ایدز در کشور فاجعه است

وزیربهداشت با اشاره به روند رو به رشد آمار ایدز در کشور گفت: تصور نکنید، عده ‌ای لاابالی به ایدز مبتلا می‌‌شوند، همه مردم در معرض خطر هستند و همه در یک کشتی نشسته‌ایم و ایدز سال‌های متمادی می‌تواند ناشناخته باقی بماند.
کد خبر : 237410

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سیدحسن قاضی زاده هاشمی در همایش روز جهانی ایدز درخصوص این بیماری هشدار داد و گفت: علیرغم تمام تلاش‌هایی که برای کنترل ایدز صورت گرفته، هنوز آمار این بیماری رو به افزایش است.


وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 10 هزار بیمار مبتلا به ایدز درحال درمان هستند، افزود: در قالب طرح تحول سلامت 11 میلیون نفر حاشیه نشین را تحت مراقبت‌های سلامت قرار دادیم و توانستیم بیماران بیشتری را شناسایی کنیم.


هاشمی گفت: در یک پروژه مطالعاتی ، 316 مادر باردار را تحت آزمایش قرار دادیم و 74 مورد مادر باردار مبتلا به ایدز شناسایی شد که با درمان و مراقبت، 97 درصد آنها نوزادان سالم به دنیا آوردند.


وزیر بهداشت با بیان اینکه از جهت آگاهی بخشی عمومی کارهایی انجام شد، اما کافی نیست، تصریح کرد: از صدا و سیما تشکر می‌کنم، چرا که گام‌های موثری در اطلاع رسانی از این بیماری برداشت و با پخش سریال پریا از شبکه 3 سیما موارد جدیدی شناسایی شد و افرادی که از بیماری خود آگاهی نداشتند، مراجعه کردند.


هاشمی با اشاره به این مطلب که 300 نفر درمانگر ایدز به نقاط مختلف کشور فرستاده شده است، گفت: محققین برای گام چهارم کنترل و نظارت و درمان ایدز در تلاش هستند.


وزیربهداشت یاد آور شد: اینکه هرسال صحبت‌ها تکرار می‌شود جای غصه دارد، زیرا آمار ایدز رو به افزایش است.


هاشمی گفت: برای اولین بار بیماری ایدز را 30 سال پیش از خطیب نماز جمعه، آیت الله هاشمی رفسنجانی شنیدم که ایشان گفتند خدا را شکر این بیماری در ایران وجود ندارد و غرب به علت بی اخلاقی به آن دچار است، اما اکنون بیماری ایدز در کشور ما با اعتیاد و روابط غیراخلاقی رو به افزایش است.


وزیربهداشت بیان کرد: خود را با کشورهایی که باورهای متفاوت دارند و از ما فاصله دارند، مقایسه نمی‌کنیم، حتی در مقایسه با کشورهای همجوار مان نیز وضعیت خوبی نداریم.


هاشمی با بیان اینکه اعتیاد، ایدز و فحشا زیبنده تمدن هزارساله ما و شان انقلاب و حاکمیت و دین نیست، اظهار کرد: بخشی از مراقبت به سیاستمداران و بخشی به خود مردم برمی‌گردد، یعنی اگر دولت کار خود را درست انجام ندهد، آیا مردم باید نسبت به فرزندانشان بی توجه باشند؟ این سلب مسئولیت است، چراکه وقتی با آسیب مواجه می‌شویم، دنبال مسئولی غیر از خود می‌گردیم، لذا والدین باید اکیدا مراقب فرزندان خود باشند.


وزیربهداشت با تاکید بر اینکه آمار زیاد معتاد، طلاق، ایدز و صدها گرفتاری دیگر، کارنامه خوبی برای کشورمان ایران نیست، گفت: باید حرف بزنیم، البته من هم با بی‌عفتی مخالفم و باید برای صحبت کردن، هنر به خرج دهیم.


هاشمی گفت: ایدز با سیگار و قلیان و تریاک متفاوت است و فراگیری‌اش فاجعه است و تصور نکنید، عده‌ای لاابالی به ایدز مبتلا می‌‌شوند، همه مردم در معرض خطر هستند و همه در یک کشتی نشسته ایم و ایدز سال های متمادی می تواند ناشناخته باقی بماند.


وزیربهداشت با بیان اینکه کنترل ایدز دست پزشکان نیست، ما آخر خط هستیم و خانواده‌‌ها در خط اول قرار دارند، تصریح کرد: اگر خدمات وزارت بهداشت، بهورزان و مراقبین سلامت نبود، وضعیت ما از برخی کشورهای آفریقایی هم بدتر بود و لذا مسئولین موضوع اشتغال، رفاه اجتماعی، فقر و اقتصاد را باید در صدر برنامه‌های خود قرار دهند.


دکتر هاشمی در پایان با تاکید براینکه هیچ وقت مدیران از من درخواست پول برای کنترل ایدز نکردند، هر چه بوده همکاری و حمایت بوده است، گفت: 30 سال قبل افتخارمان این بود که یک مورد هم ایدز نداریم اما امروز به کشورهای همجوار غبطه می‌خوریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب