دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1396 - 11:35
رئیس دانشگاه کردستان:

علم و فناوری تلاش، کار و سرمایه‌گذاری می‌خواهد

دکتر فردین اخلاقیان با اشاره به رشد علمی کشور در سال‌های اخیر، حرکت رو به جلو و تنها راه توسعه واقعی و درون‌زا در نظام را دستیابی به علم و فناوری عنوان کرد.
کد خبر : 237273

رئیس دانشگاه کردستان، با اشاره به اینکه که امروزه راه کسب قدرت و ثروت از شریان علوم تجربی و فناوری گذر می‌کند، گفت: پژوهشگران، نخبان و فناوران از افراد اثرگذار جامعه‌ هستند، لذا بر آنان تکلیف است که جامعه را در مسیر صحیح توسعه و پیشرفت هدایت کنند.


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه کردستان، فردین اخلاقیان در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده کردستان که در آمفی‌تئاتر مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، با تبریک این روز به پژوهشگران و فناوران و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای راه علم و فناوری، گفت: بعد از انقلاب صنعتی و رنُسانس، قرن جدیدی پا بر عرصه گذاشت که مؤلفه اصلی آن تجربه و علوم متکی بر تجربه یا گاها علوم پژوهشی بود.


او افزود: پیشینه علمی کشور ما در تمامی ابعاد مختلف قابل استناد و از مباهات و افتخارات کنونی ما محسوب می‌شود. امروزه برای هر کشوری کسب ثروت و قدرت به یکی از الزامات و بدیهیات بدل گشته است.


اخلاقیان ادامه داد: اگر بخواهیم در این برهه از تاریخ، در جهان کنونی جایگاهی داشته باشیم که بتوان آن را حفظ و صیانت کرد، باید بر کسب قدرت و ثروت بر پایه علوم تجربی تمرکز کرد. کشورهای توسعه‌یافته در زمینه کسب علم و فناوری و سرمایه‌گذاری در آن پیشرو هستند، در کشورهای توسعه‌یافته راه برای فعالیت دانشمندان و پژوهشگران همواره می‌شود تا آنان هر چه سریع‌تر مؤلفه علم و فناوری را کسب کنند.


او گفت: طبیعتا مسیر برای ما نیز باید الهام گرفته از این مؤلفه باشد و بر این اساس باید زمینه فعالیت هرچه بیشتر پژوهشگران و فناوران را فراهم ساخت. خوشبختانه در سال‌های اخیر و بعد از انقلاب تأکید بر علم و فناوری بیشتر شده است، آثار رشد علمی را می‌شود در کشور ملاحظه کرد، اما نباید از خاطر دور داشت که برای اثرگذاری هرچه بهتر نیاز به استمرار، مداومت و سرمایه‌گذاری جامع در زمینه‌های علمی و فناوری هستیم.


رئیس دانشگاه کردستان حرکت رو به جلو و تنها راه توسعه واقعی و درون‌زا در نظام را دستیابی به علم و فناوری دانست و گفت: علم و فناوری خریدنی نیست و نمی‌توان با پول آن را وارد کرد، بلکه بدست آوردن آن نیازمند تلاش، کار و سرمایه‌گذاری صحیح است. مهم‌ترین مؤلفه توسعه مردم هستند، پژوهشگران و نخبگان افراد اثرگذار جامعه‌ هستند، لذا بر آنان تکلیف است که جامعه را در مسیر صحیح هدایت کنند.


اخلاقیان در پایان نقش مدیران در تحقق این مهم را بدیهی دانست و افزود: مدیران به عنوان قشر تأثیرگذار قادرند تا با تخصیص برنامه‌ها و طرح‌های صحیح و کاربردی مسیر رشدمحور و صحیح ملت را هموار کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب