دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 خرداد 1394 - 09:38

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم: دانشگاه‌ها باید از شیوه‌های سنتی آموزشی فاصله بگیرند

آیین معارفه سرپرست دانشگاه نیشابور با حضور دکترعبدالحسین فریدون، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم در سالن همایش‌های دانشکده هنر دانشگاه نیشابور برگزار شد.
کد خبر : 23723

به گزارش خبرگزاری آنا، در این مراسم دکتر فریدون در سخنانی با بیان اینکه دانشگاه‌ها تولید و تربیت نیروی انسانی را به عهده دارند از آموزش عالی به عنوان موتور پیشران توسعه علمی هر کشوری یاد کرد.


وی در ادامه خاطر نشان کرد :تولید علم مرز و محدوده ندارد بنابراین استادان دانشگاهی ضمن اینکه فرامنطقه ای می‌اندیشند باید منطقه‌ای عمل کنند.


فریدون در ادامه سخنان خود با بیان اینکه وجود دانشگاه ها در مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی منطقه تأثیرگذار است، گفت: دانشگاه ها باید از این فرصت‌ها استفاده کنند و به این ویژگی‌ها توجه نمایند که با استفاده از توان علمی خود نیاز ها و مسائل و مشکلات منطقه را برطرف کنند.


مشاور وزیر علوم در خصوص دانش‌آموختگان دانشگاهی گفت: دانشگاه‌ها باید از شیوه‌های سنتی آموزشی فاصله بگیرند و دانش‌آموختگانی را روانه جامعه کنند که قادر به ایجاد و راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان باشند و بتوانند علمی را که در دانشگاه اندوخته‌اند به ثروت بدل کنند.


وی با اشاره به استفاده از گروه‌های مختلف موجود در دانشگاه برای مدیریت هرچه بهتر افزود: می‌توان از توان علمی و ایده‌های اعضای هیئت علمی دانشگاه در مدیریت قسمت‌های مختلف بهره مند شد.



در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین قربانی، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیشابور در سخنانی به زیبنده بودن رسم قدردانی در دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: در زندگی اسلامی و متون دینی به این موضوع اشاره شده که برای اینکه اندازه شاکر بودن خود را در برابر خالق یکتا بسنجید، بیندیشید که تا چه حد در برابر خدمات خلق خدا شکرگزار هستید.



وی در ادامه افزود: در این سال ها دکتر محمود سخائی، رئیس پیشین دانشگاه نیشابور، خدمات زیادی به جامعه دانشگاهی شهرستان نیشابور ارائه کرد و از هیچ کوششی دریغ نکرد دانشگاه نیشابور، در مدت حضور وی از نظر توسعه فضای کالبدی و همچنین از نظر توسعه رشته‌های آموزشی و جذب اعضای هیئت علمی متعهد و متخصص رشد چشمگیری داشته که بی‌شک زحمات و مساعی ایشان از نظرها دور نخواهد ماند.


سپس دکتر محمود سخائی، رئیس سابق دانشگاه نیشابور، در سخنانی با اشاره به پیشینه دانشگاه نیشابور، روند رو به رشد منطقی و معقول این دانشگاه را در راستای گسترش فضای کالبدی، جذب اعضای هیئت علمی و گسترش رشته‌های علمی یادآور شد و از تلاش و همکاری مسئولان، خیران، اعضای هیئت علمی و تمام کارکنان دانشگاه نیشابور در طول مدت خدمتشان قدردانی و برای دکتر قنوات آرزوی موفقیت کرد.


همچنین در این مراسم دکتر عبدالرحیم قنوات، سرپرست دانشگاه نیشابوردر سخنانی به اهمیت و پیشینه درخشان علمی، فرهنگی و هنری شهرستان نیشابور اشاره کرد و گفت : نیشابور یک شهر خاص در تاریخ خراسان، ایران و شرق دنیای اسلام بوده و این مرهون پیشینه غنی تاریخی، فرهنگی و هنری این شهر است.


وی با بیان اینکه مدیریت یک مجموعه تازه تأسیس مسئولیتی دشوار است، از زحمات و تلاش‌های دکتر سخائی در زمان ریاست دانشگاه نیشابور قدردانی کرد.


سرپرست دانشگاه نیشابور در ادامه سخنان خود به ارائه اهداف، ایده ها و برنامه‌های خود در زمینه های مختلف مدیریتی این دانشگاه اشاره کرد و گفت : تدوین سند راهبردی دانشگاه به عنوان یکی از اهداف اولیه و بسیار مهم در زمینه موضوعات کلان دانشگاه مطرح است زیرا
سند راهبردی همچون برنامه مدون راهگشای پیشرفت و توسعه دانشگاه خواهد بود و بدون برنامه پیش رفتن همچون راه رفتن در تاریکی است.
قنوات در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه متوازن و تقاضا محور و همچنین پرهیز از کارهای تکراری در امور آموزشی را از دیگر اهداف خود برشمرد و گفت : از این منظر با اخذ مجوز رشته‌های آموزشی جدید و گرایش‌های جدید که جامعه تقاضای وسیع‌تری دارد می توان دانشگاه را به سمت دانشگاه‌های نسل سوم که دانشگاه های تقاضا‌محور هستند سوق داد.


وی افزود: گسترش تعاملات با موسسات علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری شهرستان نیشابور، ایجاد و حفظ انضباط مالی و اداری و همچنین ارتقای توان علمی کارکنان اداری در دانشگاه از دیگر برنامه های پیش‌بینی‌شده در دانشگاه نیشابور می‌باشد.


قنوات در ادامه در خصوص نحوه تعاملات با خیران افزود: این عزیزان افرادی هستند عالم، با استعداد و صاحب ایده های خلاقانه و بزرگ که می توان از ایده ها و نظرات آنان در گسترش و پیشرفت محورهای پژوهشی دانشگاه سود جست. از این رو تعاملات دانشگاه ها و مراکز علمی با خیرین نباید تنها به جذب سرمایه های مالی محدود شود.


وی همچنین از دانشجویان به عنوان رکن اصلی دانشگاه ها یاد کرد و گفت: ما باید فضای مساعد و مستعد برای رشد و شکوفایی دانشجویان را فراهم کنیم و از آنان نیروهای کارآمد بسازیم.


قنوات افزود: دانشجو عنصری است متحرک، جوان، با هوش و در حال کسب تجربه است و این وظیفه ماست که به عنوان خدمتگزارانی در زمینه تربیت نیروی انسانی کنارشان باشیم و از راهنمایی به جای تنبیه استفاده کنیم.


سرپرست دانشگاه نیشابور در پایان سخنان خود گفت: دانشگاه و دانشجو برای کشور عزیزمان و برای نظام مقدس جمهوری اسلامی یک تهدید نیست بلکه فرصتی است بسیار بی‌نظیر و مغتنم که ما باید این فرصت را قدر بدانیم.


در پایان این مراسم پیام قدردانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به رئیس پیشین دانشگاه نیشابور قرائت شد و حکم انتصاب دکتر عبد‌الرحیم قنوات به سمت سرپرست دانشگاه نیشابور به وی ابلاغ شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب