دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1396 - 08:56
سفیر یمن در سوریه در گفت‌وگو با آنا؛

سکوت همسایگان یمن مایه تاسف است/ عربستان زیر میز مذاکرات صلح یمن زده‌است

بحران در یمن حدود سه سال است که ادامه دارد و طبق آمارهای اعلام شده از سوی نهادهای بین‌المللی، 17 میلیون نفر از جمعیت 27 میلیونی این کشور از سوءتغذیه رنج می‌برند. علاوه بر این، در درگیری‌های مسلحانه یمن تاکنون بیش از هشت هزار و 600 نفر کشته شده‌اند.
کد خبر : 236342

با ادامه یافتن بحران یمن و نیز مقاومت نیروهای مردمی که در واکنش به حملات موشکی ائتلاف عربی، موشک‌های خود را به سوی ریاض شلیک کرده‌اند، وزیران امور خارجه عربستان، امارات و عمان به بریتانیا رفتند تا با تبادل نظر با یکدیگر راهکاری برای حل بحران یمن بیابند. این نشست در حالی برگزار می‌شود که عربستان با تشکیل ائتلاف عربی که امارات نیز جزو آن است، بحران یمن را به وجود آورده و بریتانیا نیز با چشم‌پوشی از فجایعی که سعودی‌ها در این کشور به بار می‌آوردند، برایشان سلاح ارسال می‌کند.


البته این اولین و تنها نشست مربوط به یمن نیست و پیشتر نیز چندین دور رایزنی‌ میان مقام‌های یمنی در قالب نشست‌های صلح انجام شده که هر کدام از آنها به دلایل مختلف از جمله کارشکنی خارجی به ویژه از سوی عربستان بی‌نتیجه پایان یافته است.


نایف القانص، سفیر یمن در سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که «فرایند مذاکرات صلح یمن در چه مرحله‌ای است و آیا می‌توان چشم‌اندازی برای آن تصور بود؟» گفت: «ما از آغاز بحرانی که سعودی‌ها در کشورمان به راه انداختند، گفته بودیم که خواهان گفت‌وگوهای یمنی-یمنی هستیم ولی متاسفانه موضوع ابعاد بین‌المللی پیدا کرد و با ورود سازمان ملل متحد به آن، پرونده یمن ذیل فصل هفتم قرار گرفت. از آن زمان تاکنون ما در حال همکاری با سازمان ملل متحد هستیم و در مذاکرات ژنو 1 و ژنو 2 حاضر بودیم. نمایندگان ما حتی به مذاکرات کویت رفتند و در آستانه دستیابی به نتیجه بودیم که عربستان سعودی با پول خود و حمایت‌های بریتانیا و آمریکا زیر میز مذاکره زد و راه را بر هرگونه اقدامی بست.»


وی افزود: «از زمانی که ارتش و کمیته‌های مردمی توانستند عمق پادشاهی عربستان را هدف قرار دهند و ریاض دید که موشک‌های یمنی می‌تواند حتی تا ریاض برسد، خود را به آب و آتش زدند تا از ورطه هلاکی خلاص شوند، از این رو تحرکات خود را در زمان دولت قبلی آمریکا ذیل فعالیت‌های گروهی موسوم به گروه چهارگانه شامل بریتانیا، آمریکا، عربستان و امارات پی گرفتند و تلاش کردند چشم‌اندازی را با عنوان اقدام (جان) کری دنبال کنند و این طرح در دولت جدید آمریکا نیز دنبال می‌شود و در سازمان ملل متحد نیز اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به یمن مسئول اجرای آن است.»


سفیر یمن در پاسخ به این سوال که «آیا امکان بررسی طرح مشابه دیگری برای صلح وجود ندارد؟» گفت: «چنین موضوعی تاکنون مطرح نشده است و آنچه وجود دارد همان طرحی است که آمریکا دنبال می‌کند و برادران ما در پادشاهی عمان و در راس آن‌ها سلطان قابوس دنبال پیاده‌سازی آن هستند. در این راستا تاکنون دیدارهایی در مسقط میان هیات‌های یمنی با سلطان قابوس انجام شده و اکنون نیز کویت به‌دنبال ادامه دادن راه عمان است. ما پیشتر هم‌زمان با عرصه نظامی، در عرصه سیاسی بر سر نقشه راه جامعی به توافق دست یافته بودیم که باز هم می‌گویم با کارشکنی سعودی‌ها و نقض آن از سوی ائتلاف عربی همه چیز به هم خورد.»


نایف القانص وضعیت انسانی یمن را فاجعه‌بار توصیف و در پاسخ به این سوال که «اوضاع بهداشتی و امدادرسانی‌ها در یمن چگونه است؟» تصریح کرد: «یمن از وضعیت انسانی بسیار بدی رنج می‌برد و این موضوع نگران کننده است، زیرا جنگنده‌های ائتلاف عربی زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی را هدف قرار داده‌اند و به مکان‌های مسکونی آسیب‌های فراوانی زده‌اند . آن‌ها گرچه ادعای بازگشایی فرودگاه‌ها صنعاء و بازسازی بندرگاه‌ها را برای ارسال کمک‌های انسانی مطرح کرده‌اند ولی همچنان این کمک‌ها به دست مردم یمن نمی‌رسد.»


سفیر یمن در این مصاحبه گفت: «من می‌خواهم از تریبون خبرگزاری شما استفاده کنم و ندای کمک‌خواهی مردم یمن را به گوش همه نیکوکاران کشورتان و مردم جهان برسانم. من می‌خواهم تا به جهان بگویم تا مقابل دشمنی‌های سعودی‌ها علیه ملت یمن بایستند و محاصره‌ای را که آل‌سعود و متحدانشان علیه یمن ایجاد کرده‌اند بشکنند. این برای ما مایه تاسف است که همسایگانمان از کشورهای عربی یا سکوت کرده‌اند یا اظهاراتی علیه یمن مطرح می‌کنند.»


نایف القانص در پاسخ به این سوال که «روابط میان سوریه و یمن چگونه است؟» گفت: «ما روابط برادرانه و دوستانه‌ای با هم داریم. در واقع اگر بخواهم احساسی صحبت کنم، باید بگویم از سوریه خورشید عربی و از یمن خورشید استقامت عربی طلوع می‌کند. در این سال‌ها خیلی‌ها تلاش کرده‌اند تا روابط میان دو کشور را به هم بزنند و بگویند که نیروهای یمنی از قدرت‌های تروریستی حمایت می‌کنند ولی آن‌ها در اجرای نقشه‌هایشان شکست خوردند و ملت یمن توانستند پرچم سوریه را در خیابان‌های این کشور به اهتزاز درآورند، همانگونه که در موضوع فلسطین اینگونه رفتار کردند.»


القانص موضوع سوریه را موضوع اصلی و محوری یمن عنوان کرد و گفت: «هرگونه دست‌درازی به فلسطین، سوریه و عراق نوعی دست‌درازی به یمن است و ما همگی یک دشمن واحد داریم و مقابل آن در حال ایستادگی هستیم.»


سفیر یمن در سوریه درباره پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت به رهبری ایران در مقابل جریان‌های تکفیری گفت: «جمهوری اسلامی ایران مواضع بسیار محکمی در برابر تکفیر و صهیونیست‌ها اتخاذ کرده که معتقدم منطقی و اصولی است و باید همه کشورهای منطقه آن را مدنظر داشته باشند.»


وی افزود: «باید هشیار باشیم و بدانیم که جریان‌های تکفیری و صهیونیست‌ها به‌دنبال ضربه زدن و اختلاف‌افکنی میان مسلمانان هستند و می‌خواهند به هر روشی به این هدف خود دست یابند.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب