عدمواردات تجهیزات جدید جان بسیاری از بیماران را میگیرد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر اتابک نجفی در نشست خبری سیزدهمین کنگره آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و مدیریت درد عنوان کرد: هرساله تلاش کردیم با برگزاری کنگرههای بینالمللی، متخصصان را با علم روز دنیا آشنا کنیم که این روال امسال نیز پیگیری شد و از تمام متخصصان دنیا دعوت به عمل آمد تا در کنگره حضور داشته باشند و بتوانند به تبادل اطلاعات بپردازند.
وی افزود: پیشرفتهای تکنولوژی در تمام کشورها رخ داده و متخصصان بیهوشی از این پیشرفتها بهرهمند هستند، اما در کشور ما به دلیل مسائل مالی هنوز بسیاری از تکنولوژیهای روز وارد نشده و متخصصان از آن بیبهره هستند.
دبیر علمی سیزدهمین کنگره آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و مدیریت درد یادآور شد: دستگاه قلب و ریه مصنوعی یکی از دستگاههایی است که امروزه در کشورهای پیشرفته به خصوص کشورهای آمریکای شمالی و اروپا مورد استفاده قرار میگیرد، اما متاسفانه در کشور ما به دلیل گران بودن هزینه تهیه و واردات، این دستگاه تنها در دو بیمارستان در کل کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: متخصصان به کمک این دستگاه میتوانند فردی را که نیاز به دریافت قلب یا ریه هستند، به مدت طولانی زنده نگه دارند تا بتواند عضو موردنیاز مناسب را پیدا کند. ما سالهاست تهیه این دستگاه را به مسئولان گوشزد کردهایم، زیرا اگر اپیدمی بیماری تنفسی در کشور رخ دهد، نیاز به این دستگاه بسیار ضروری خواهد شد.
دبیر علمی سیزدهمین کنگره آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و مدیریت درد یادآور شد: در گذشته قیمت این دستگاه 200 میلیون تومان بود، اما امروزه قیمت آن به یکمیلیارد و 800 هزار تومان افزایش پیدا کرده است که پرداخت این هزینه برای بسیاری از بیمارستانها مقرونبهصرفه نیست و آنها ترجیح میدهند به جای واردات دستگاههایی که جان بیماران را نجات میدهند، دستگاههای تشخیصی مانند MRI و سیتیاسکن را که تحت پوشش بیمه است، وارد کنند.
نجفی با بیان اینکه متاسفانه عدم واردات تجهیزات مدرن منجر به از دست رفتن جان بسیاری از بیماران میشود، خاطرنشان کرد: دستگاههایی مانند تهویه مکانیکی و توموگرافی از جمله دستگاههایی است که واردات آنها لازم و ضروری است.
وی در ادامه درخصوص پوشش بیمهها از خدمات و تجهیزات جدید گفت: متاسفانه بیمهها پوشش مناسبی از خدمات و تجهیزات جدید ندارند، به همین دلیل بیمارستانها نیز تمایلی به واردات آنها نخواهند داشت.
انتهای پیام/