نسل جوان طالبان به راحتی عضو داعش میشوند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در حاشیه برگزاری اجلاس جهانی محبان اهل بیت و مساله تکفیریها فرصتی پیش آمد تا با حجتالسلام سید محمدهادی هادی رهبر حزب جنبش ملت افغانستان، پیرامون وضعیت تعامل طالبان با دولت افغانستان و خروج این گروه از لیست گروههای تکفیری به گفتوگو بپردازیم.
رهبر حزب جنبش ملت افغانستان درباره نفوذ داعش در میان جوانان عضو طالبان اظهار داشت: «مصیبت جدیدی نسل جوان طالبان را در بر گرفته است. آنها در اختیار دشمن قرار میگیرند و با گروههای دیگر همکاری میکنند. مثل مواردی که خود بنده در لوگر شاهد بودم، تعدادی از افرادی که عضو طالبان بودند به داعش پیوستند یا فرد داعشی در جلال آباد با پوشش طالبان وارد شد و از مردم آنجا خواستند که لیستی از خانمهای بیوه برای کمکرسانی به آنها بدهند. مردم که لیستها را دادند در روزی که باید کمک میآوردند، به جای کمک، این زنان را بین افراد خود توزیع کردند که باعث جنگ در آن منطقه شد.»
وی ادامه داد: «کار اصلی ما این است که به نسل جوان طالبان بفهمانیم که داعش به هیچکس، نه مردم افغانستان، نه به پشتوها و نه به ازبکها و نه حتی طالبان، رحم نمیکند و آنها ماشینی هستند که دشمن برای کشتار و قتل عام مردم درست کرده است.»
حجتالاسلام هادی در خصوص شورای صلح افغانستان و جلوگیری از افتادن طالبان در دام آمریکا، گفت: «متاسفانه دولت افغانستان شورای عالی صلحی ایجاد کرد که ناکارا بود. این شورا میتوانست که طالبان افغانی را از دشمن جدا کند. ایجاد جنگ در افغانستان بر مبنای طراحیهای غرب است که برای منافع کشورهای مختلف و مخصوصاً جلوگیری از امنیت و تشکیل دولت اسلامی بر مبنای جهاد به وجود آمد و بر این مبنا ما امیدوار بودیم که وقتی استاد محمدکریم خلیلی رئیس شورای صلح شد بتواند با یک سیستم جدید برنامهریزی کند و بر اساس روابط انسانی و افغانی با طالبان برخورد و آنها را از دشمن جدا میکرد.»
هادی درباره راهکار ادامه فعالیت شورای صلح افغانستان تصریح کرد: «فکر میکنم که استاد خلیلی میتوانست با بازنگری و بازسازی شورای عالی صلح و بیرون بردن آن از حالت دولتی و جلب توجه بیشتر در اذهان طالبان، زمینه آشتی را فراهم میکرد. اکنون میشود با اغماض و گذشت از بعضی موارد طالبان را به سمت دولت و ملت دعوت کرد. حتی اگر این اقدام آسیبپذیری داشته باشد، باز آسیبپذیری آن کمتر از مصیبتهای دیگر است.»
فعال سیاسی افغانستانی در پایان تاکید کرد: «ما نمونههایی را دیدیم که بعضی احزاب که تا دیروز افغانستان و دولتش را تکفیر میکردند، امروز در پناه همان دولت آمدهاند. با همان امکانات ادعاهای عجیب و قصد کارهای سیاسی دارند. ما باید طالبان را مطمئن بسازیم که به دست دشمن قرار نگیرد و سرباز دشمن نباشد و به افغانستان و به قانون اساسی آن اعتماد کند.»
گفتگو از: مهدی خلسه
انتهای پیام/