دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1396 - 20:57
بیانیه پایانی اجلاس محبان اهل بیت قرائت شد؛

آزادی قدس از چنگال صهیونیسم مساله نخست جهان اسلام است/ وحدت امت اسلام در معرض آسیب جدی قرار گرفته است

اجلاس جهانی محبان اهل بیت (علیهم السلام) و مساله تکفیری ها با قرائت بیانیه پایانی به اتمام رسید. 
کد خبر : 234859

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری آنا؛ اجلاس جهانی محبان اهل بیت (علیهم السلام) و مساله تکفیری‌ها با قرائت بیانیه پایانی به اتمام رسید.


در این بیانیه مساله وحدت میان مسلمانان به عنوان اصل اساسی مقابله با پدیده تکفیر و مقابله با تروریسم عنوان شد. مشروح بیانیه پایانی اجلاس محبان اهل بیت (علیهم السلام) و مساله تکفیری‌ها بدین شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی سیدنا و نبینا محمد المصطفی و علی اهل بیته الطاهرین و اصحابه المنتجبین»
"قُل لا أَسئَلُکُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِی القُربی (سوره شوری، آیه 23)"


با استعانت از پیشگاه خداوند متعال و هم‌زمان با آغاز ایام نورانی ماه ربیع الاول، اجلاس جهانی «محبان اهل بیت (علیهم السلام) و مسئله تکفیری‌ها» با شعار «حب اهل بیت نویدبخش وحدت و احیاء تمدن اسلامی» و با حضور بیش از 800 نفر از علما، فقها، اندیشمندان و نخبگان مذاهب اسلامی از 94 کشور بنا به دعوت مجمع جهانی بیداری اسلامی، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 1 و 2 آذر1396 برابر با 3 و 4 ربیع الاول 1439 قمری و 22 و 23 نوامبر 2017 میلادی در مرکز همایش های بین المللی ج.ا.ایران برگزار گردید.


شرکت‌کنندگان در این اجلاس از بیانات روشنگرانه و رهنمودهای مدبرانه حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی بهره‌مند شدند و از طریق ارائه ده‌ها مقاله پژوهشی و سخنرانی به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مهم جهان اسلام پرداختند.


این اجلاس با هدف بسترسازی برای احیای تمدن نوین اسلامی؛ با تکیه بر تعمیق شناخت و بصیرت نسبت به مبانی فکری و معرفتی اهل بیت(ع)؛ ایجاد وحدت و انسجام اسلامی در مقابله با موانع و مشکلات پیش روی جهان اسلام و واکاوی و برجسته سازی نقاط مشترک فکری و عقیدتی محبان اهل بیت برای تقابل با اندیشه‌های انحرافی، افراطی و تکفیری برگزار شده است.



در این اجلاس کمیسیون‌های پنج‌گانه‌ی تخصصی به شرح ذیل تشکیل شد:
- کمیسیون مفهوم‌شناسی و مبانی فکری اهل بیت (علیهم السلام) و تأثیر آرای اندیشمندان و علما در شکل‌گیری امت واحده
- کمیسیون تاریخ ، فرهنگ و تمدن اسلامی و پی ریزی تمدن نوین اسلامی
- کمیسیون اتحاد و انسجام محبان اهل بیت برای تشکیل امت واحده اسلامی
- کمیسیون بررسی چالش‌ها و تهدیدات پیش روی جهان اسلام
- کمیسیون راهبردها و راهکارهای وحدت و انسجام محبان اهل بیت در تقابل با دشمنان امت اسلام


شرکت‌کنندگان در اجلاس ضمن تأسی به سیره پیامبر عظیم‌الشأن صلی الله علیه و آله و سلم و اهل بیت (علیهم السلام) و ادای احترام به روح پرفتوح حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) پرچمدار وحدت امت اسلام در عصر حاضر، با تجلیل از مقام شامخ مجاهدان و شهدای مقاومت و جهان اسلام در مبارزه با استکبار جهانی، رژیم صهیونیستی و تکفیری‌ها، بر نکات زیر تأکید کردند:


یک؛ رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله وسلم) الگو و اسوه تمام خوبی‌هاست که خداوند متعال برای بندگانش مقدر فرموده است. در طول سال‌های گذشته و در مقطع کنونی که جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری در اثر فتنه‌انگیزی دولت‌های مستکبر، برخی حکام مرتجع و گروه‌ها متحجر تکفیری، دچار تفرقه، تشتت، جنگ و منازعات فرقه‌ای، قومی و مذهبی شده و ارزش‌ها، هویت، فرهنگ و مبانی دینی و اسلامی دچار هجمه گردیده است؛ شرکت‌کنندگان برضرورت شناخت و تبلیغ اصول و آموزه‌های اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله وسلم) و بازخوانی مجدد سیره عملی و نظری پیامبر رحمت و مهربانی (صلی الله علیه و آل وسلم) که در بین امت اسلامی مهجور مانده است، بیش از هر زمان دیگری تأکید دارند.


دو؛ از آنجا که پیامبر اعظم محمد مصطفی(ص) و اهل بیت مکرم ایشان (علیهم السلام) را طبق آیه شریفه «إِنَّما یُریدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهیراً» (احزاب، آیه 33)، اسوه طهارت و پاکی و حلقه وصل اعتقادی و هدایتگر امت اسلام می¬باشند، شرکت‌کنندگان در این اجلاس مهم‌ترین راه «سعادت و نجات» بشریت از انحرافات فکری و اعتقادی را در گسترش فرهنگ و معارف اهل بیت (علیهم السلام) می‌دانند.


سه؛ اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) اسلام قرآن و اهل بیت(ع) بر پایه معنویت، جهاد و شهادت، عدالت و عزت، عقلانیت و سربلندکننده امت اسلامی، ضد ظلم و ستم، حامی آرمان فلسطین، مقابله‌کننده با سیاست‌های جهانخواران و حامی مستضعفان است. در حالی که اسلام آمریکایی اسلام متحجران انحصارطلب و اشرافی‌گری، یک‌سونگران خشونت‌طلب، معرف چهره کریه و ترسناک از اسلام، ابزار دست قدرت‌های مستکبر برای تحقق اهداف شیطانی خود، تأمین‌کننده منافع رژیم صهیونیستی و خائن به آرمان فلسطین است. ما شرکت‌کنندگان در اجلاس ضمن پیروی از اسلام ناب محمدی، مبارزه با اسلام آمریکایی و عاملان آن و بازتعریف اسلام بعنوان دین محبت، رحمت و عدالت را وظیفه خود و علماء و اندیشمندان جهان اسلام می‌دانیم.


چهار؛ امروز «وحدت امت اسلام» به عنوان فریضه‌ی‌ مهم و راهبردی برای مقابله با تهدیدات، در معرض آسیب‌های جدی قرار گرفته و جای خود را به اختلاف و ت


فرقه‌ای داده است که ریشه در غفلت و توطئه دارد. استکبار جهانی در صدد است، با انحصار مدیریت، «منابع قدرت» در جهان اسلام را به سرسپردگانی بسپارد که در راستای تحقق اهداف و منافع نامشروع جهانخواران گام بر می‌دارند. شرکت‌کنندگان در اجلاس بر مبنای حدیث شریف نبوی «إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً».تمسک به قرآن و عترت به عنوان مبنای وحدت در جهان اسلام تاکید می کنند.


پنج؛ فلسطین و آزادی قدس شریف از چنگال صهیونیست ها کماکان اصلی‌ترین و اولین مسأله جهان اسلام است. مسأله تکفیری‌ها و راه‌اندازی جنگ‌های نیابتی، از جمله عوامل برای حاشیه راندن آرمان فلسطین و غفلت از این درد دیرین و مشترک امت اسلام است. شرکت‌کنندگان در این اجلاس هم‌زمان در یکصدمین سالگرد صدور بیانیه ننگین بالفور که منجر به تجزیه‌ی بلاد اسلامی و ایجاد غده سرطانی در قلب سرزمین‌های اسلامی شد، ضمن اعلام حمایت همه‌جانبه از مقاومت اسلامی بر آزادسازی تمامی سرزمین اشغالی فلسطین از نهر تا بحر و نفی هرگونه سازش با دشمن و افزایش آگاهی هوشیاری امت اسلامی تأکید می‌کنند. شرکت کنندگان همچنین بر مقابله با نقشه صیهونیستی آمریکائیها برای تبدیل خطر رژیم صهیونیستی به خطر مورد ادعای ایران تأکید داشته، اعلام می-دارند که جمهوری اسلامی نخستین حامی مردم، سرزمین و آرمان فلسطین و محور مقاومت و پایداری در منطقه و سایر مستضعفان جهان است.


شش؛ «استکبار جهانی و رژیم غاصب صهیونیستی» که منشأ تمام مصائب در جهان اسلام هستند، سرخورده از شکست و ناکامی در پیشبرد اهداف قبلی خویش، اینک در صدد هستند تا با طراحی راهبردهای خطرناک و با توسعه فتنه‌‌های قومی،‌ قبیله‌ای و مذهبی، کشورهای اسلامی را به واحدهای کوچک‌تر و پراکنده تجزیه نمایند. اینک رسالتی مهم بر دوش محبان اهل بیت (علیهم السلام) و نخبگان جهان اسلام نهاده شده است تا با استفاده از تمام ظرفیت های موجود مانع تخریب و تجزیه کشورهای اسلامی شوند.


هفت: شرکت‌کنندگان در اجلاس ضمن تأکید بر استمرار بیداری اسلامی و تبریک پیروزی‌های بزرگ مقاومت در سوریه و عراق بر جریان تکفیر و حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی و پایان خلافت خودخوانده‌ی داعش، کشتار همگانی مردم مظلوم یمن، میانمار و دیگر ملت‌های ستمدیده جهان را محکوم و بر اتخاذ مواضع شجاعانه و صریح همراه با رویکردی واحد و عملیاتی از سوی ملت‌ها و دولت‌های اسلامی در جهت مقابله با متجاوزان به حقوق مسلمانان و بازگرداندن امنیت و آرامش و ثبات تأکید می‌نمایند.


هشت؛ امروز جهان اسلام با خطری بزرگ وجود جریان مخرب و فاقد منطق گروه‌های تکفیری مواجه است. آن‌ها با سر دادن شعار «الله اکبر» تمام مذاهب اسلامی را در معرض تهدید قرار داده و توطئه‌ای خطرناک را جاری می‌سازند. تکفیری‌ها یک «توطئه» آمریکایی و «ابزار» اسلام‌هراسی، برآمده از «تحجر و جهل و خباثت»اند که با خشونت و افراط عجین شده و در هماهنگی کامل با نظام سلطه و استکبار، بیرق جنگ علیه اسلام را بر افراشته‌اند. شرکت‌کنندگان در این کنفرانس برای نجات جهان اسلام از این شجره خبیثه بر قیام علما و نخبگان جهان اسلام برای جهاد علمی و فرهنگی به عنوان امری واجب تأکید دارند و بر علمای امت اسلامی واجب است که با جهاد فرهنگی برای غلبه بر جهالت گروه‌های تکفیری و جلوگیری از انحراف جوانان مؤمن اقدامات علمی و عملی را مبذول دارند.


نه؛شرکت‌کنندگان در اجلاس با تأکید به این که تمدن نوین اسلامی بر ارکان مهمی چون معنویت، عقل، امنیت و عدالت، پیشرفت علمی و طراحی الگوی حکومتی مناسب عصر و پیشرفت اقتصادی استوار است. از همه مسلمانان دعوت می کنند که با تأسی به اسلام ناب محمدی برای رشد و تعالی بشر و سعادت دنیا و آخرت با برداشتن موانع پیش رو روند پیشبرد و تحقق تمدن اسلامی را تسریع نمایند.


ده؛ در عصر کنونی بشریت تشنه حق و حقیقت و خسته از ظلم و بی عدالتی در تلاش برای فراهم کردن شرایط حکومت صالحان است. از آنجا که همه ادیان و مذاهب بر ظهور آخرین مصلح جهانی اعتقاد دارند و شرط تحقق حکومت عدل و رهایی از ظلم را در انتظار تعهدآور و مسئولیت‌زا و حرکت‌دهنده می‌دانند لذا شرکت‌کنندگان در اجلاس تلاش همه‌جانبه‌ی اتباع ادیان الهی و مذاهب اسلامی برای فراهم کردن شرایط تحقق انسان منتظر و حکومت عدل‌پیشه و هم‌فکری مسئولانه در چارچوب گفت‌وگوهای سازنده را پیشنهاد می‌کنند (ان الارض یرثها عبادی الصالحون).



در پایان، لازم می‌دانیم ضمن تجلیل از عنایات حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی) و تدابیر شایسته ایشان در دفاع از حریم اسلام و مسلمانان در عرصه‌های گوناگون و ارائه سخنان حکیمانه در اجلاس، از ملت و دولت ایران به خاطر میزبانی و مهمان‌نوازی گرم و از مجمع جهانی بیداری اسلامی به خاطر برگزاری این اجلاس شکوهمند صمیمانه تشکر نماییم و با توجه به توصیه های کمیسیون های اجلاس و گروهی از شرکت کنندگان به درخواست تداوم برگزاری اجلاس جهانی محبان اهل بیت را از آن مجمع داریم.


والسلام علیکم


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب