فعالیت 350 سایت همسریابی غیرقانونی در کشور
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمود گلزاری در مراسم رونمایی از سامانه ملی همسانگزینی که امروز در آکادمی ملی المپیک برگزار شد، افزود: واسطههای ازدواج افرادی مانند روحانیون، استادان دانشگاه و پزشکان مورد قبول جامعه هستند. آنان اطلاعاتی که از دختران و پسران به منظور همسریابی در اختیارشان گذاشتهاند را به اشتراک میگذارند و ما در قالب سامانه همسانگزینی از این دختران و پسران تست شخصیتی میگیریم. اگر مشخص شود که آنان دارای مشکلات روانی هستند دختران و پسران را به یکدیگر معرفی نمیکنیم بلکه آنها ابتدا باید درمان شوند.
وی افزود: سامانه همسانگزینی، دختران و پسران سالم و هماهنگ با یکدیگر را پیدا میکنند، سپس خانوادهها و در نهایت دختر و پسر در فضای واقعی با یکدیگر آشنا میشوند. کل فعالیت سایت همسانگزینی معرفی جوانان به خانوادههای جوانان است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: زمانی که 11 میلیون مجرد در کشورمان زندگی و 350 سایت همسریابی غیرقانونی فعالیت میکنند مشخص میشود که موضوع ازدواج مهم است و ما کاری نکردهایم. پس ازدواج یکی از مسائل نظام محسوب میشود و جزو سیاستهای ضروری کشور است؛ اما پرداختن به آن مانع توجه به اشتغال و مسکن جوانان نیست.
وی اضافه کرد: در سامانه همسانگزینی معیارهای اسلامی، ایرانی، علمی و تخصصی در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن ما اقدامات پنج کشورغربی و شرقی را در زمینه ازدواج بررسی کردهایم و مشخص شد که سامانه همسانگزینی کار بسیار خوبی است و امیدواریم این الگو کمتر از دو سال دیگر در سطح کشورهای اسلامی اجرا شود.
وی اضافه کرد: با توجه به دیدار و گفتوگوی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با ادیان توحیدی مانند مسیحیان، امیدواریم به زودی همایش خانواده در ادیان ابراهیمی برگزار شود.
وی با بیان اینکه سامانه همسانگزینی برای همه کشورهایی که دغدغه دینداری و خانواده را دارند، مهم است، تصریح کرد: امیدواریم با فعالیت این سامانه 100هزار ازدواج در کشور به صورت سالانه افزایش یابد.
گلزاری اظهار کرد: مساله ازدواج برای همه جوامع مهم است و ما خانواده را مقدس میدانیم. قانون اساسی نیز خانواده را واحد اجتماع معرفی میکند و برای آن اهمیت زیادی قائل است. هیچ کاری در کشور نباید صورت بگیرد مگر آنکه در مسیر تحکیم خانواده باشد. بنابراین استفاده از شبکههای مجازی، ورزش، موسیقی و فعالیت زنان در اجتماع باید با محوریت ازدواج و تشکیل خانواده باشد و به آن آسیب نزند.
مساله ازدواج برای همه جوامع مهم است و ما خانواده را مقدس میدانیم. قانون اساسی نیز خانواده را واحد اجتماع معرفی میکند و برای آن اهمیت زیادی قائل است. هیچ کاری در کشور نباید صورت بگیرد مگر آنکه در مسیر تحکیم خانواده باشد. بنابراین استفاده از شبکههای مجازی، ورزش، موسیقی و فعالیت زنان در اجتماع باید با محوریت ازدواج و تشکیل خانواده باشد و به آن آسیب نزند |
وی تأکید کرد: این ارتباط هم در دین و هم در قانون اساسی ما مطرح است اما به دلایل متعددی مورد غفلت قرار گرفته است. در حال حاضر ما در زمینه ازدواج به دو صورت عمل میکنیم، یا به صورت نصیحت و موعظه و انتشار کتابهایی در مورد اهمیت ازدواج و یا انتشار آسیبهای اجتماعی خانواده.
معاون وزیر ورزش و جوانان تأکید کرد: مقام معظم رهبری درباره خانواده صحبتهای راهگشایی کردهاند و امیدواریم سایر مسئولان نظام نیز تا این حد به اهمیت خانواده توجه کنند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 11 میلیون مجرد زیر 30 سال داریم و نمیتوانیم تنها با انجام تبلیغات از زنان بخواهیم که فرزندان بیشتری متولد کنند. اگر ازدواج به درستی صورت گیرد به فرزندآوری منتهی میشود.
گلزاری در ادامه درباره انتقادات مطرح شده از سوی رسانه های داخلی و خارجی درباره سایت همسان گزینی گفت: ورود به حریم خصوصی خانوادهها و کسب درآمد ازجمله این انتقادات است. برخی معتقدند این کار سطحی است و برخی دیگر نیز سامانه همسان گزینی را سایت صیغه یابی می دانند، در حالیکه تصور درستی نیست.
گلزاری گفت: برخی سایت ها نوشته اند که لازم است به موضوعاتی مانند هویت پرداخته شود تا همسان گزینی و برخی افراد معتقدند که دولت بهتر است به اشتغال بپردازد تا ازدواج.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: معرفی دختران و پسران در سامانه همسانگزینی بدون هزینه است اما به منظور ارائه مشاورههای تخصصی از خانوادهها مبالغی دریافت میشود که اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خدمات روانشناسان را تحت پوشش بیمه قرار ندهد و افراد غیرمتخصص در ارائه مشاورههای ازدواج دخالت کنند، طرح ملی همسانگزینی با شکست مواجه میشود.
انتهای پیام/