افراد متملق در فدراسیون جودو حضور دارند/ جودو به مربی طراز اول خارجی نیاز دارد
رضا مدنی پیشکسوت جودوی ایران در گفتوگو با خبرنگار ورزشی آنا درباره عملکرد تیمملی جودو در رقابتهای گرندپری هلند و کسب دو مدال برنز گفت: «معمولا کسب مدال در هر مسابقه و تورنمنت سپری برای دفاع کردن مسئولان شده است. در فدراسیون جودو هم همین مدالهای اندکی دلیل موجهی برای آنها شده تا عملکردشان را توجیه کنند و به مسائل زیربنایی و پشتوانه سازی توجهی نکنند.»
وی ادامه داد: «اگر جودو در زمانی امینی، رضوی و رستگار موفق نبود تنها به این دلیل بوده که کارهای سازندگی و زیربنایی در 12 سال دوره ریاست درخشان انجام نشد و همین باعث شد در دورههای بعد هم جودو روز به روز افت کند. متاسفانه ما در سال های گذشته تنها یک تیم ملی داشتیم و در هر مسابقه و تورنمنت همان یک تیم اعزام می شد بدون اینکه کار زیربنایی و پشتوانه سازی برای تیم انجام شود. این بخشی از گذشته جودو ایران و ناکامیهایش بوده است. اما حالا همان اشتباهاتی که در گذشته جودو ایران وجود داشته باز هم در حال تکرار است. در جودوی ایران هیچ پشتوانهسازی انجام نشده و اگر موفقیتی هم رخ داده به صورت مقطعی بوده مانند گذشته که همه موفقیتها مقطعی بود.»
مدنی با تاکید بر اینکه بهترین های جودو خارج از گود هستند، عنوان کرد: «متاسفانه الان شرایطی در فدراسیون حاکم شده که بهترینها بیرون از گود هستند به این دلیل که درخشان از همان ابتدا شروع به حذف مخالفانش کرد و هیچ کسی را کنار خودش قرار داد و به جای آن کسانی روی کار آمدند که متملق گو هستند و به فکر کار زیربنایی نیستند.»
پیشکسوت جودوی ایران در ادامه اظهار کرد: «در حال حاضر یکی از کارهایی که در فدراسیون انجام شده این است که طرح استعدادیابی در 8 استان کشور را انجام دادند به این معنی که افرادی که مستعد ورزش جودو هستند را شناسایی و به صورت رایگان آنها تحت آموزش قرار میگیرند. یکی از این شهرها استان خراسان است که مستعدان را شناسایی کردند و یک مربی کار تعلیم آنها را به صورت رایگان برعهده دارد. ماه اول به مربی 600 هزار تومان دادند و از ماه بعد دیگر هیچ پرداختی به او ندادند، حالا این مربی با تعدادی جودوکار که باید آنها را رایگان آموزش دهد و همچنین سالنی که اجاره کرده است و باید پول آن را پرداخت کند روبه رو شده و از طرفی فدراسیونی هم دیگر برنامه هایش را حمایت می کند همه این موارد نشان دهنده ضعف مدیریتی است که متاسفانه فدراسیون جودو با آن روبه رو شده است.»
مدنی در مورد اینکه ملایی تنها مدال آور جودوی ایران است اشاره کرد و گفت: «ملایی در فدراسیون قبلی مربی مجزا داشت و فدراسیون به جای اینکه به مدال های برنز ملایی دلخوش کند باید خودش شرایطی به وجود میآورد که این جودوکار اشکالات فنیاش برطرف شود و مدال برنز او به طلایی تبدیل شود نه اینکه الان چندسال است که او تنها مدال برنز برای جودوی ایران به دست می آورد. پس اینجا باز هم می بینیم ضعف فدراسیون و کادرفنی به خوبی محسوس است. البته مسئولان فدراسیون به این موضوع توجهی ندارند و آنها تنها یک هدف دارند و این است که چهره هایی داشته باشند که همیشه مدال آور باشند و کار ساختاری در اولویت کاری شان نیست. جودوکارانی که همیشه مدال می آورند باید همیشه باشند تا مسئولان پشت مدالهای آنها قایم شوند اما غافل از اینکه همانطور که در گذشته کار پشتوانهسازی انجام نشد و موفقیت های جودو مقطعی بود این بار هم همین اتفاق می افتد و دیر یا زود این تیم که تنها به چند مهره متکی است پیر می شود و وضعیت جودو از این بدتر می شود.»
وی به عملکرد کاردفنی اشاره کرد و گفت: «اگر تیمملی ایران در هر تورنمنت چندین مدال به دست میآورد و ما هر بار چندین مدال طلا داشتیم اظهار منصوری مبنی بر اینکه دلیلی ندارد تیم همیشه مدال کسب کند حرف درستی بود نه اینکه ما تیم به هر تورنمنتی که اعزام می شود با حذف عده زیادی از جودوکاران روبهرو می شود. قبلا هم من گفتم و این بار هم می گویم وضعیت جودو وخیم است و ما واقعا به یک مربی طراز اول ژاپنی یا اروپایی نیاز داریم تا جودو را از این بحران خارج کند. مربی تیم ملی باید به شاگردانش تاکتیک و راه های پیروزی بر حریف را یاد بدهد و به طور حتم یک مربی باشگاهی با کسی که در سطح ملی فعالیت می کند زمین تا آسمان تفاوت دارد و جودوی ایران به یک مربی طراز اول نیاز دارد، البته این موضوع مورد توجه مسئولان فدراسیون نیست.»
مدنی در پایان اظهار کرد: «من آینده خوبی برای جودوی ایران نمی بینم و با توجه به تجربه ای که دارم در مسابقات پیش رو ما باز هم به همین یکی دو تا مدال جودوکارانی که همیشه در راس تیم بودند بسنده میکنیم. قبل از المپیک مربی به ایران آمد که هیچ رزومه قابل قبولی نداشت و متاسفانه رد آن مقطع خدابخش آوردن این مربی را به درخشان ربط می دهد و درخشان هم به او. هیچ کدام مسئولیت این مربی را قبول نکردند؛ نصرت خان کسی بود که مربی تیم سوریه بود، تیمی که در مقابل کرج شکست خورد اما نمی دانم به چه منطقی به ایران آمد. به هر روی در زمان المپیک حق یک مربی ایرانی خورده شد و اگر حالا هم کاری برای جودو انجام ندهیم در آینده این رشته بیشتر آسیب می بیند.»
انتهای پیام/