دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
فاطمه راکعی:

شرع نگفته زنان به چه مکانی بروند به چه مکانی نروند/ فضای ورزشگاه‌ها را سالم‌سازی کنید

دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش، با تاکید بر اینکه نباید نگران حضور زنان در ورزشگاه‌ها باشیم، گفت: به جای ممانعت و حذف زنان از ورزشگاه‌ها باید با مدیریت و نظارت بیشتر بر فضای حاکم بر ورزشگاه‌ها شرایط را برای تحقق حقوق طبیعی زنان فراهم کنیم.
کد خبر : ۲۳۳۶۱

فاطمه راکعی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد حواشی پیرامون حق ورود زنان به ورزشگاه‌ها اظهار کرد: طبق شرع اسلام و قانون اساسی هیچ اختلاف یا تبعیض فردی و اجتماعی بین زن و مرد وجود ندارد، به طوری که بتواند جامعه زنان را در برخی موارد از جامعه مردان متمایز کند. مسائل فیزیولوژی و طبیعی که خداوند در ساختار هر دو جنس قرار داده برای بقای خلقت و نسل هاست و جایگاه خود را دارد بنابراین ما نمی‌توانیم بگوییم که نقش فرزند‌آوری را به مردان بدهیم زیرا این را همه پذیرفته‌ایم.


وی با تاکید بر اینکه جنسیت در پررنگ و کم‌رنگ شدن نقش عقل در بین افراد تاثیری ندارد، افزود: خداوند تمام خصایص انسانی را در تمام افراد بشر به طور مساوی و برابر قرار داده است، همه باید به یک میزان به اطلاعات دسترسی داشته باشند. باید شرایط دسترسی به شغل و تحصیلات برای همگان مهیا باشد، امکان ارتقای اجتماعی و رشد در خانواده و تربیت صحیح برای همه افراد جزو بدیهیات است که جای بحث ندارد و باید برای همه انسان‌ها به صورت یکسان فراهم باشد.


در دین مبین اسلام هیچ تبعیض جنسیتی وجود ندارد


این نماینده مجلس ششم شورای اسلامی یادآور شد: دین مبین اسلام به خاطر مسائل فیزیکی و جسمانی بین زن و مرد تمایز قائل شده است و حتی اینکه دستگاه خلقت فرزند‌آوری و پرورش نوزاد را به عهده زنان گذاشته یک امتیازاتی را برای زنان قائل شده است بنابراین باید توجه داشته باشیم که هیچ گونه تبعیض منفی برای جنس زن و مرد در اسلام وجود ندارد.








حتی اگر تبعیضی در اسلام وجود داشته باشد تبعیض مثبت و به نفع زنان است بنابراین شرعا و قانونا هیچ کسی نمی‌تواند بگوید که زنان به چه اماکنی بروند و به چه اماکنی نروند، کجا، چه رشته‌ای تحصیلی و چه شغلی را انتخاب کنند

وی افزود: حتی اگر تبعیضی در اسلام وجود داشته باشد تبعیض مثبت و به نفع زنان است بنابراین شرعا و قانونا هیچ کسی نمی‌تواند بگوید که زنان به چه اماکنی بروند و به چه اماکنی نروند، کجا، چه رشته‌ای تحصیلی و چه شغلی را انتخاب کنند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

باید فضای ورزشگاه‌ها را مدیریت و نظارت کنیم


راکعی ادامه داد: اگر در مورد ورزشگاه‌ها به طور خاص می‌بینیم که گاهی مشکلاتی پیش می‌آید به خاطر فضای شور و هیجان بسیار زیادی که در آن هست و فکر می‌کنیم که جو و فضا برای حضور زنان نامناسب است. بنابراین ما نباید نگران حضور زنان و مردان در فضای نامناسب ورزشگاه‌ها باشیم بلکه باید این فضا را مدیریت کنیم، باید فرهنگ ورزشی و حضور در جوامع ورزشی، اجتماعات و محافل عمومی را به زنان و مردان آموزش و تعلیم دهیم.


این فعال زنان گفت: رسانه عمومی که حضرت امام خمینی (ره) می فرمودند، دانشگاه است. در زمانی که در شهرستان‌ها و روستاهای دور افتاده دانشگاه وجود نداشت نیز می‌توانستیم با استفاده از تلویزیون و رادیو به مرور زمان آموزش‌هایی برای مردم ارائه دهیم زیرا مهم‌ترین رسالت و وظیفه رسانه ملی فرهنگ‌سازی است و باید از فرهنگ ترافیک تا فرهنگ سیاسی به مردم آموزش دهیم، باید سال‌های سال روی این موضوعات در جامعه کار کنیم تا فرزندان ما بیشتر واقف شوند که در هر شرایطی چه رفتاری فرهنگی و چه رفتاری غیر فرهنگی است.


دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش افزود: برخی معتقدند با توجه به اینکه در ورزشگاه‌ها عده‌ای شرایط و ادب را رعایت نمی‌کنند و یا رفتارهای سخیفی در ورزشگاه‌ها صورت می‌گیرد این اماکن مناسب حضور زنان جامعه نیست اما این معناش آن نیست که زنان را از حضور در ورزشگاه محروم کنیم و باید فرهنگ‌سازی و نظارت بر ورزشگاه را بیشتر کنیم نه اینکه زنان را از حضور در ورزشگاه حذف کنیم.








اگر برخی از زنان به تماشا و دنبال کردن این مسابقات از نزدیک علاقمندند نباید آنان را از این حق محروم کرد. هیچ کس و هیچ قانونی شرعا و عرفا به صورت حقوقی کسی را از حضور محروم نکرده است

راکعی یادآور شد: شاید برخی حال و حوصله و علاقه‌ای به تماشای یک بازی فوتبال را در مجموعه ورزشگاه نداشته باشند اما اگر برخی از زنان به تماشا و دنبال کردن این مسابقات از نزدیک علاقمندند نباید آنان را از این حق محروم کرد، هیچ کس و هیچ قانونی شرعا و عرفا به صورت حقوقی کسی را از حضور محروم نکرده است.


وی یادآور شد: برخی نیز اعتقاد دارند که به دلیل لباس‌های نامناسب ورزشکاران، حضور زنان در ورزشگاه‌ها شایسته نیست در حالی که اگر دیدن ورزش‌هایی مثل فوتبال، والیبال و کشتی به واسطه لباس‌های نامناسب ورزشکاران برای زنان پسندیده نیست، بنابراین صدا و سیما نباید این بازی‌ها را به صورت عمومی پخش کند و یا باید لباس مناسب‌تری برای ورزشکاران در نظر بگیریم.


مسئولان به جای حل موضوع، صورت مساله‌ را پاک می‌کنند


وی همچنین افزود: اگر هم مشکل و ایراد ناشی از جو و فضای نامناسب ورزشگاه است باید با فرهنگ‌سازی، مدیریت و کنترل این اماکن محل را برای حضور افراد و به ویژه‌ زنان آماده کنند حتی اگر افرادی درست رفتار نمی‌کنند باید به آنان تذکر دهند، بنابراین همه این مشکلات راهکار دارد اما آقایان به جای اینکه به خودشان زحمت دهند و رنج حل مشکلات را به جان بخرند و مشکلات کشور را حل کنند به طور کلی صورت مساله را حذف می‌کنند.


راکعی یادآور شد: به عنوان مثال عنوان شده بود که چون در برخی از شغل‌ها ممکن است برای زنان و جامعه مشکلی پیش آید پس خانم‌ها نباید در آن مشاغل و اماکن کار و فعالیت کنند، بنابراین مسئولان ما همیشه یک طرفه به موضوع و مشکل می‌نگرند و به جای حل مشکل، صورت مساله را پاک می‌کنند.


این نماینده پیشین مجلس عنوان کرد: هیچ کس از حضور در محیطی که در آن رفتارهای اجتماعی نامناسب صورت می‌گیرد خشنود نمی‌شود، همچنین زنان ذاتا خواهان احترام و تکریم هستند و دوست دارند در جایی حضور پیدا کنند که احترام و ارزش‌های آنان حفظ شود، این وظیفه مسئولان ورزشگاه‌ها و مدیران محیط‌های ورزشی است که اگر رفتار نامناسبی وجود دارد، این رفتارهای نامناسب را رفع و حذف کنند.


عدم تحقق مطالبات زنان جامعه را تهدید می‌کند


راکعی در خصوص پیامدها‌ و آسیب‌های اجتماعی که جامعه را در صورت عدم تحقق مطالبات زنان تهدید می‌کند، گفت: متاسفانه بهرغم تمام تلاش‌هایی که صورت گرفته است اما تا حدود زیادی صبر زنان به پایان رسیده و در سال‌های اخیر بسیاری از سازمان‌های مردم نهاد و مجامع برای رفع هرگونه تبعیض تلاش کردند اما به تعبیر رئیس جمهوری «اقلیتی که شیپورهای بزرگ دارند» دائما در این شیپور‌ها می‌دمند که در همه مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی یا باید اعتقادات آنان محقق شود و یا همه جامعه کافر و مهدور الدم هستند. یک اقلیت حق ندارد بر اکثریت بزرگ فرهیخته و اندیشمند که ملت ایران است، این‌گونه برخورد کند، قوانین و مراجع انتظامی و قضایی نباید به این افراد اجازه دهند زیرا حقوق انسانی افراد طبق شرع مبین و طبق قانون اساسی ما محترم است.








یک اقلیت حق ندارد با اکثریت بزرگ فرهیخته و اندیشمند که ملت ایران است، این‌گونه برخورد کند، قوانین و مراجع انتظامی و قضایی نباید به این افراد اجازه دهند زیرا حقوق انسانی افراد طبق شرع مبین و طبق قانون اساسی ما محترم است

وی گفت: جامعه فرهیخته زنان مدت‌هاست در تحصیلات عالی حرف اول را در کشور می‌زنند و به حقوق طبیعی خود آشنا هستند و دین اسلام را می‌شناسند، بنابراین این همه بی‌احترامی و اهانت را بر‌نمی‌تابند که هر از چند گاهی از سوی برخی نهادها و مجامع مطرح می‌شود که زنان باید خانه نشین شوند و حتی نوع فعالیت و رشته تحصیلی و نحوه اشتغال آنان را دیگران تعیین کنند، بر همین اساس این همه بی‌احترامی نه فقط به جامعه زنان بلکه کل جامعه فرهیخته کشور را هدف گرفته است.


حضور ناهنجار زنان در اجتماع، دهن کجی به قوانین است


راکعی تاکید کرد: اینکه همیشه یک طرفه زنان را قیم‌مابانه امر و نهی می‌کنند و مسایل را به آنان تحمیل می‌کنند باعث شده که متاسفانه برخی از جوانان ما که با این روش‌ها مخالفند رفتارهای خشنی را در جامعه انجام دهند. علی‌رغم اینکه زنان دوست دارند که پوشش مناسب داشته باشند و رفتارهایی داشته باشند که وقار و متانت آنان حفظ و مورد احترام واقع شوند ولی این گونه رفتارهای یک طرفه و بی‌اعتمادی‌ها و بی‌احترامی‌ها باعث می‌شود که برخی از زنان با آرایش کاملی که در یک مهمانی باید انجام شود در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنند و این یک نوع دهن کجی به قوانین و تحمیل‌های اجتماعی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر