دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1396 - 12:15

افشای جزئیات دیگری از نحوه بازداشت حریری در ریاض

یک روزنامه بریتانیایی در گزارش خود جزئیاتی تازه را از نحوه بازداشت و استعفای اجباری نخست‌وزیر لبنان منتشر کرد.
کد خبر : 230265

به گزارش گروه بین‌‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت شبکه سومریه‌نیوز، روزنامه ایندیپندنت در مقاله‌ای با عنوان «استعفای سعد حریری از نخست‌وزیری آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد» نوشت: «سعد حریری هرگز انتظار نداشت به این شکل استعفا دهد. حریری قبل از سفرش به ریاض، پایتخت عربستان قصد داشت گفت‌وگوهایی با مسئولان بانک جهانی و صندوق بین‌الملل پول و نیز نشست‌هایی درباره ارتقای کیفیت آب در کشورش داشته باشد. طبعا کسی که قرار باشد از نخست‌وزیری کناره‌گیری کند چنین کارهایی نمی‌کند.»


این روزنامه بریتانیایی می‌نویسد: «وقتی که هواپیمای سعد حریری در ریاض به زمین نشست، نخستین چیزی که او دید، نیروهای پلیسی بودند که هواپیما را محاصره کردند. آن‌ها سوار هواپیما شدند و تلفن همراه او و محافظانش را ضبط کردند. بدین ترتیب نخست‌وزیر لبنان ساکت شد.»


ایندیپندنت در ادامه می‌افزاید: «اوضاع در عربستان دراماتیک است، چرا که پادشاهی سعودی 11 شاهزاده را ازجمله ولید بن طلال و متعب بن عبدالله و نیز چهار وزیر و تعدادی زیادی از مسئولان سابق را بازداشت و حساب‌های بانکی حدود 1700 نفر را مسدود کرده است. شبی که حریری بازداشت شد، برای محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان بسیار حساس بود و اطرافیانش دائم از او می‌پرسیدند چه کار می‌خواهی انجام دهی؟»


بن‌سلمان با به راه انداختن موضوع استعفای حریری تلاش می‌کند تا با تخریب دولت لبنان، حزب‌الله را از کابینه خارج کند و در لبنان جنگ داخلی جدیدی به راه بیاندازد. باوجود این، ایندیپندنت می‌نویسد: «بن‌سلمان در این موضوع موفق نمی‌شود، چرا که لبنانی‌ها هرچند به اندازه سعودی‌ها ثروتمند نیستند، اما به مراتب از آن‌ها هوشمندتر هستند. همه گروه‌های سیاسی در این کشور، از جمله حزب‌الله تنها یک درخواست را مطرح کرده‌اند و آن این است که حریری باید از عربستان بازگردد.»


این روزنامه بریتانیایی درباره چگونگی سفر نخست‌وزیر مستعفی لبنان به ریاض نوشت: «روز 3 نوامبر (12 آبان) حریری در بیروت در جلسه کابینه بود که تماسی دریافت کرد که در آن از او خواسته شد به ملاقات پادشاه عربستان سعودی برود. سعد مانند پدر ترورشده‌اش رفیق به صورت هم‌زمان تابعیت لبنانی و سعودی دارد. شما هم مانند حریری درخواست یک پادشاه را رد نمی‌کنید، حتی اگر همین چند روز قبل او را ملاقات کرده باشید. به خصوص وقتی که عربستان 9 میلیارد دلار به شرکت اوگر متعلق به حریری بدهکار باشد.»


ایندیپندنت در این مقاله با بیان اینکه ساعاتی بعد وزیران دولت لبنان با شنیدن بیانیه استعفای حریری شوکه شدند، نوشت: «حریری هرگز از چنین عباراتی استفاده نمی‌کرد. به عبارت دیگر، این بیانیه را او ننوشته بود. یکی از کسانی که او را به خوبی می‌شناسد، این هفته گفت این او نبود که صحبت می‌کرد. به عبارت دیگر، سعودی‌ها به نخست‌وزیر لبنان دستور داده بودند که استعفا دهد و این استعفا را از ریاض اعلام کند.»


وی می‌افزاید: «همسر و خانواده حریری اکنون در ریاض هستند تا اگر او به بیروت بازگشت، آن‌ها گروگان بمانند. حالا که یک هفته از این دغل‌کاری سیاسی می‌گذرد، در بیروت این جدل هست که از بهاء، برادر بزرگ سعد حریری خواسته شده که جای او را در کابینه بگیرد. اما سعد حریری چه؟ کسانی توانسته‌اند با خانه او در ریاض تماس بگیرند، اما او فقط چند کلمه صحبت کرده است. یکی از افراد آگاه می‌گوید او فقط گفته برمی‌گردم یا حالم خوب است. اگر حریری برگشت چه؟ آیا او ادعا خواهد کرد که استعفایش اجباری بوده؟ آیا سعودی‌ها جرات چنین ریسکی را دارند؟»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب