تلاش «موساد» برای انتشار ویروس مخرب در سیستمهای رایانهای ایران/ ائتلاف میان اسرائیل و اعراب دیگر محرمانه نیست
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه «الاخبار» در گزارشی نوشت: این مایه تعجب نیست که ایران در راس فهرست اهداف «موساد» برای حمله قرار گرفته است و «حزبالله» لبنان در جایگاه بعدی قرار داد بهویژه اینکه این ترتیب اولویتها نشان میدهد که منابع استراتژیک اسرائیل بهوسیله کدام نیروهای منطقهای تهدید میشود. علاوه بر این شبه اجماعی نیز میان برخی طرفهای سیاسی و امنیتی اسرائیل بهوجود آمده است که آنها ایران و «حزبالله» را تهدیدی استراتژیک برای امنیت اسرائیل میدانند. باوجود این، هنوز نیز برخی اختلافهای داخلی در اسرائیل وجود دارد و آنها نمیتوانند به این سوال پاسخ دهند که چگونه باید با این منبع تهدید مقابله کرد؟
«الاخبار» مینویسد: جای تعجب نیست که مشاهده کنیم تشکیلات کنونی «موساد» بخواهد همکاریهای امنیتی خود با دستگاههای اطلاعاتی دوست، از دور یا نزدیک را تقویت کند تا بتواند به مقابله با ایران برخیزد، حتی هماهنگی میان این واحدهای اطلاعاتی برای جاسوسی از ایران و «حزبالله» لبنان نیز دیگر جای تعجب ندارد. این در حالی است که اکنون دیگر روابط محرمانه اسرائیل و پیامهای سیاسی مبادله شده با برخی دستگاههای امنیتی از محرمانه بودن خارج شده است و گزارشهای علنی آن منتشر میشود.
سیاستهای کلی حاکم بر برخی کشورهای عربی و بهویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس بیانگر این است که هدف از ایجاد روابط و علنی کردن آن، پرداختن به موضوع همکاری با اسرائیل بهعنوان رژیمی که در منطقه حق برخورداری از امنیت را دارد، است. حال این کشورها میتوانند از روی خرابههای فلسطین بگذرند و با اسرائیل ائتلافی علیه «اهداف مشترک» تشکیل دهند.
اکنون دیگر روابط محرمانه اسرائیل و پیامهای سیاسی مبادله شده با برخی دستگاههای امنیتی از محرمانه بودن خارج شده است و گزارشهای علنی آن منتشر میشود. |
این پایگاه خبری لبنانی مینویسد: در این چارچوب، روزنامه «معاریو» اسرائیل نوشته است که ایران همچنان (در دوران ریاست «تامیر باردو» بر «موساد») به عنوان هدف نخست دستگاه اطلاعاتی اسرائیل محسوب میشود و پس از آن «حزبالله» لبنان قرار دارد. «موساد» در زمان رهبری «مئیر داگان» رئیس سابق، تمرکز خود را بر روی ترور تعدادی از دانشمندان هستهای ایران قرار داده بود (پنج نفر از آنها)، اما در دوره کنونی تنها توانست یک نفر را ترور کند.
علاوه بر این، ترورهای زنجیرهای بدین معنی نیست که («موساد») دیگر فرصتهای خود را از دست داده است که در اینباره روزنامه «معاریو» مینویسد: «موساد» در این اواخر بر جنگ سایبری متمرکز شده است و بهطور ویژه تلاش میکند ویروسهای مخرب اینترنتی را وارد سیستم رایانهای مرکزی سانتریفیوژهای غنیسازی اورانیوم کند.
این روزنامه نوشت: «موساد» روابط خود با دستگاههای اطلاعاتی دوست را افزایش داده است تا بتواند به مقابله با تهدیدات مشترک همچون ایران و برنامه هستهای و نفوذ آن در منطقه برخیزد. سازمان اطلاعات اسرائیل همچنین میکوشد از راه گسترش همکاری با سرویسهای اطلاعاتی دیگر کشورهای عرب منطقه، بر گروه داعش فشار بیاورد تا این گروه از نفوذ خود در مرزهای اسرائیل در سوریه و مصر بکاهد.
انتهای پیام/