بازسازی تاریخ کردستان با افزایش کاوشهای باستانشناسی
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، در ابتدای نشست تخصصی گزارش فصل اول کاوش گورستان دوره اشکانی زردویان مریوان امید قادر زاده رئیس پژوهشکده کردستانشناسی ضمن خیر مقدم به مسئولان و اساتید حاضر در نشست گفت: امروزه فرهنگ و آثار تاریخی بعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه در کشورهای مختلف مد نظر است وامید است این اصل مهم نیز در استان کردستان بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
در ادامه سید محسن علوی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با مهم ارزیابی کردن کاوشهای باستانشناسی در شناخت بیشتر از تاریخ و فرهنگ گذشتگان گفت: اطلاعات باستانشناسی در استان کردستان بسیار کم است، ما باید تاریخ کردستان را با افزایش کاوشهای باستاشناسی بازسازی کنیم.
وی ادامه داد: در استان کردستان طی سالهای گذشته، باستاشناسان و افراد متخصص در این امر خطیر بسیار کم بود اما خوشبختانه هم اینک ما در این استان فرهنگی شاهد شکوفایی جوانان بااستعدادی در زمینه باستاشناسی و سایر علوم مرتبط هستیم و این موضوع میتواند زمینهساز افزایش کاوشهای باستانشناسی در کردستان باشد که بیشک به این کاوشها در استان بسیار نیاز است.
علوی ضمن تقدیر و تشکر از فرمانداری مریوان، دانشگاه کردستان، نیروهای نظامی و انتظامی، کارشناسان و کارکنان ادارات مختلف که در این زمینه اداره کل میراث فرهنگی را یاری و همراهی کردند، اظهار کرد: طی سال آینده فصل دوم این کاوش حائز اهمیت شروع خواهد شد که امید است روشن کننده بسیار از مسائل باستانی و تاریخی در این منطقه باشد.
در ادامه این نشست تخصصی همچنین امیر ساعدموچشی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور سنندج به ارائه مقالهای جامع در رابطه با ظرفیتهای باستان شناسی استان کردستان پرداخت.
در پایان گزاشی تخصصی و تفصیلی از کاوش انجام گرفته در گورستان دوره اشکانی زردویان مریوان توسط الکساندر توروتس استاد باستانشناسی و ایرانشناسی دانشگاه لۊوایان بلژیک ارائه شد که مورد توجه اساتید و باستان شناسان حاضر در نشست قرار گرفت.
انتهای پیام/