ادامه ریاست جمهوری شی جینپینگ بعد از دوره 5 ساله فعلی بعید است /چین همزمان با گسترش حوزه اقتصادی خود در دنیا بر روی گسترش حوزه سیاسی نیز کار میکند
به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزاری آنا، مجیدرضا حریری، نائب رئیس اتاق ایران و چین با حضور در غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه بینالمللی مطبوعات به بررسی ابعاد اقتصادی و سیاسی سوسیالیسم جدید چینی، که چندی پیش در کنگره حزب کمونیست چین مطرح شد، پرداخت.
حریری درباره روند قابل توجه توسعه اقتصاد چین در زمان شی جینپینگ گفت: «بعد از اصلاحات دنگ شائوپینگ، دوران رسیدن به نقطه برتری اقتصادی برای چین آغاز شد و تا قبل از دوره شی جینپینگ، تعامل از موضع اهمیت به اقتصاد برای چین حرف اول را میزد. این بدین معنا بود که در آن دوره چین تمام منازعات سیاسی و نظامی خود را به حداقل کاهش داد و متمرکز در اقتصاد شد. تا جایی که اکنون به اقتصاد دوم جهان و بزرگترین تاجر دنیا تبدیل شده است.»
حریری سپس درباره دوران شی جینپینگ توضیح داد: «دیدگاه شی جینپینگ دیدگاه توسعهگرایانهای است. یعنی هم میخواهد چین اقتصاد اول اقتصاد دنیا باشد و هم در صحنه تنازعات بینالمللی بتواند حرف اول را بزند. به همین دلیل شی جینپینگ تئوری One Belt One Road یا احیای جاده ابریشم جدید را مطرح کرد. با احیای جاده ابریشم، چین همزمان با گسترش حوزه اقتصادی در دنیا بر روی گسترش حوزه سیاسی خود نیز کار میکند.»
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است: «آنهایی که اهل سیاست هستند، آینده منازعات دنیا را در حوزه آسیا پاسیفیک میبینند و چین برای اینکه در این منطقه بتواند منازعات خود را پیش ببرد، نیاز به این دارد که روابط اقتصادی و سیاسی خود را با دنیای غیر از آمریکا باز تعریف کند. به همین دلیل چین در غالب توسعه همکاریهای اقتصادی، نظامی و سیاسی با دنیا روابطی را تنظیم میکند که براساس همان تئوری One Belt One Road یا احیای جاده ابریشم جدید است.»
وی درباره کنگره اخیر حزب کمونیست گفت: «این رشد اقتصادی و سیاسی باعث شده است که دوران شی جینپینگ به یک دوران درخشنده در چین
تبدیل شود و اسم شی جینپینگ در کنگره امسال حزب کمونیست، بعد از مائو شی جینپینگ، به عنوان تنها کسی که در زمان زنده بودنش اسمش و نظریاتش در قانون اساسی چین گنجانده می شود، آورده شود. در حالی که نام دنگ شائوپینگ بعد از مرگ در قانون اساسی چین نوشته شد.»
حریری درباره آینده سیاسی شی جینپینگ تاکید کرد: « پیشبینیهای مختلفی درمیان صاحبنظران شرقی و غربی وجود دارد. بعضیها تعبیر کردهاند که دوران 5 ساله شی جینپینگ به عنوان رئیس جمهوری چین ادامه پیدا خواهد کرد که شخصاً به این موضوع اعتقادی ندارنم. زیرا ساختار حزب کمونیست چین اجازه این موضوع را نمیدهد. ولی یقیناً اسم شی جینپینگ در کنار دنگ شائوپینگ و مائو به عنوان کسی که توانست نقطه عطفی در تاریخ سیاسی و اقتصادی چین ایجاد کند، باقی خواهد ماند.»
انتهای پیام/