دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1396 - 16:12
دانشیار بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

درمان دردهای مزمن و سرطانی نیازمند همکاری متخصصان مختلف است

رئیس سیزدهمین کنگره مطالعه و بررسی درد در ایران، گفت: درمان درد مزمن و سرطانی نیاز به همکاری بین بخشی مرکب از متخصصان مختلف دارد، که به صورت هماهنگ و گاهی در یک مکان مشترک نسبت به مداوای بیماران باید اقدام کنند.
کد خبر : 224125

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر اسدالله سعادت نیاکی در آستانه برگزاری سیزدهمین کنگره مطالعه و بررسی درد در ایران، به روند تاسیس مراکز کنترل درد در جهان پرداخت و اظهار کرد: بیماران مبتلا به درد مزمن و سرطان در دهه‌های گذشته بلاتکلیف و از نظر کنترل مشکلات، سرگردان بودند. متعاقب جنگ شبه جزیره کره در دهه ٥٠ میلادی که سربازان مجروح از جنگ، بعد از التیام مشکلات اولیه، از دردهای ناشناخته رنج می بردند، در آمریکا پزشکان را بر این ایده رهنمون کرد که به این موضوع بطور ویژه بپردازند.


وی ادامه داد: پروفسور بونیکا متخصص بیهوشی از اولین پزشکانی بود که به این موضوع به‌طور متمرکز پرداخت و حاصل پژوهش و تجارب درمانی وی در سال ١٩٧٥ منجر به تاسیس مرکز کنترل چند تخصصی درد در دانشگاه سیاتل (ایالت واشنگتن) گردید.


سعادت نیاکی افزود: متعاقبا انتشار مجله «درد» که امروزه یکی از معتبرترین مجلات پزشکی دنیاست، در دستور کار قرار گرفت.


وی با عنوان این مطلب که در سال‌های بعد به تدریج در سایر ایالات آمریکا و کشورهای اروپایی و بعدها در آسیا و آفریقا نیز به استناد تجارب به دست آمده و مقالات منتشره، مراکز دیگر «درد» راه اندازی شد، گفت: مراکز «کنترل درد حاد و مزمن» اینک در ردیف استانداردهای درمانی اکثر کشورهای جهان قرار گرفت.


دانشیار بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: در ایران به‌طور پراکنده فعالیت‌های خودجوش در اغلب دانشگاه‌ها و مراکز درمانی جریان داشت، تا اینکه از سال ١٣٨٦ به صورت مدون و تایید شده وظیفه تربیت دستیاران تحصیلات تکمیلی (فلوشیپ) از بین متخصصان بیهوشی، همزمان در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران آغاز به‌کار کرد، که پس از آموزش‌های لازم در زمینه دانش نظری و مهارت بالینی ظرف ١٨ ماه به‌طور خاص مسئولیت اداره درد این دسته از بیماران را بر عهده می‌گیرند.


وی اظهار کرد: درمان درد مزمن و سرطانی نیاز به همکاری بین بخشی مرکب از متخصصان مختلف دارد، که به صورت هماهنگ و گاهی در یک مکان مشترک نسبت به مداوای بیماران باید اقدام کنند.


سعادت نیاکی در پایان گفت: کلینیک‌های چند تخصصی در حال حاضر در چندین بیمارستان دانشگاهی و خصوصی در حال فعالیت هستند و آن دسته از بیماران که با یک دیسیپلین درمانی نتیجه نمی‌گیرند، به این درمانگاه‌ها مراجعه می‌کنند.


گفتنی است، سیزدهمین کنگره بین المللی بررسی و مطالعه درد در ایران، از ۱۰ تا ۱۲ آبان در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب