دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1396 - 10:10
هشدار یک متخصص چشم پزشکی:

عارضه چشمی «یووئیت» را جدی بگیرید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام اینکه هر ساله از هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۰ مورد به یووئیت مبتلا می‌شوند، ادامه داد: میزان شیوع این بیماری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۵۸ مورد است.
کد خبر : 222026

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر نازنین ابراهیمی ادیب، متخصص بیماری‌های التهابی چشم، گفت: چشم مثل سایر قسمت‌های بدن درگیر بیماری خود ایمنی می‌شود که به صورت التهاب چشم بروز می‌کند.
وی با عنوان این مطلب که بیماری‌های التهابی داخل کره چشم را «یووئیت» می‌گویند، افزود: یووئیت در بیشتر مواقع بینایی فرد را تهدید می‌کند.
ابراهیمی ادیب اظهار کرد: این بیماری در اغلب موارد ناشی از واکنش‌های خودایمنی است و علت زمینه‌ای دیگری برای آن پیدا نمی‌شود، اما در موارد نادر می‌تواند ناشی از عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی باشد.
این متخصص چشم پزشکی با بیان این مطلب که آمار دقیق از ابتلا به بیماری یووئیت در ایران نداریم، افزود: تا ۱۰ درصد موارد نابینایی غیر قابل برگشت می‌تواند ناشی از این بیماری باشد. اما اهمیت آن زمانی آشکارتر می‌شود که بدانیم بیماری قابل پیشگیری و درمان است و سومین علت نابینایی قابل درمان را تشکیل می‌دهد. بنابراین، توجه به این عرصه نو در چشم پزشکی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
ابراهیمی ادیب با اعلام اینکه هر ساله از هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۰ مورد به یووئیت مبتلا می‌شوند، ادامه داد: میزان شیوع این بیماری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۵۸ مورد است.
مسئول کارگاه بیماری‌های التهابی چشم در بیست و هفتمین کنگره چشم پزشکی ایران به روش درمان بیماری یووئیت در بیمارستان فارابی اشاره کرد و گفت: حدود یک سال است که با روشی به نام «ایمونوکموتراپی» در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی، این دسته از بیماران را درمان می کنیم و نتایج بسیار رضایت بخشی نیز حاصل شده است.
وی افزود: در روش «ایمونوکموتراپی» یا همان شیمی درمانی چشم، داروهایی تجویز می‌شود که عارضه کمتری دارند، در حالی که کورتون در این بین نقش کم رنگ‌تری دارد. استفاده از کورتون که از گذشته درمان اصلی این بیماری‌ها محسوب می‌شد، با عوارض جدی همچون پوکی استخوان، چاقی، دیابت، جوش صورت، عوارض قلبی و...، همراه است.
ابراهیمی ادیب با اشاره به اینکه اینگونه درمان‌ها بر خلاف کورتون، سیستم ایمنی را تعدیل می‌کنند، تاکید کرد: بیماران باید متوجه باشند که شیمی درمانی چشم به مفهوم و معنای سرطان نیست و بیماران نباید نگرانی از بابت نام این شیوه درمانی داشته باشند.
وی اظهار کرد: داروهایی که در ایمونوکموتراپی به‌کار می‌رود، مشابه داروهای شیمی درمانی اما با عارضه کمتر است و پس از تکمیل دوره درمانی، انتظار می‌رود بیماری درمان شده و دارو می‌تواند قطع شود.
گفتنی است، بیست و هفتمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از ۱۳ تا ۱۶ آذر در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب