دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1396 - 14:42
مجتبی موسوی :

شکایت انتظامی درباره دزدیده شدن مجسمه «کودک»

سید مجتبی موسوی از انجام بررسی های لازم درباره مجسمه سرقت شده شهری از خیابان ولیعصر و تنظیم شکایتی برای ارایه به مراجع انتظامی برای پیگیری موضوع خبر داد.
کد خبر : 219822

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، خبر ربوده شدن مجسمه «کودک» از خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک همزمان با روز جهانی کودک را ابتدا مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران در صفحه مجازی خود منتشر کرد و سیدمجتبی موسوی سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران درباره این اتفاق و پیگیری آن توسط سازمان زیباسازی گفت: این اتفاق طی سه الی چهار روز گذشته رخ داده است و به دلیل اینکه جنس مجسمه از برنز بوده این دزدی صورت گرفته است. ما بررسی‌های لازم را انجام داده ایم و کاری که به لحاظ اداری و حقوقی می‌توانیم انجام دهیم، تنظیم شکایتی برای ارایه به مراجع انتظامی است که این شکایت در دستور کار است و از آن پس مراجع انتظامی باید آن را پیگیری کنند.


وی با بیان اینکه هر چند وقت یک‌بار شاهد چنین دزدی‌هایی در سطح شهر هستیم، اظهار کرد: متاسفانه دزدی مجسمه مانند تخریب دیگر اموال عمومی شهر وجود دارد و هر از چندگاهی شاهد سرقت یک مجسمه از سطح شهر هستیم.


موسوی با اعلام اینکه اثر دزیده شده اثر محمد مروستی است که در آخرین رویداد بهارستان که آثار آن اسفند ۹۵ در سطح شهر نصب شد، درباره احتمال ساخت مجدد این اثر بیان کرد: احتمال ساخت مجدد این اثر وجود دارد چون این اثر مدل سازی شده و ماکت و قالب آن وجود دارد.


این مقام مسئول توضیح داد: یک سالی است که سازمان زیباسازی تصمیم گرفته است که آثاری را در معابری پیاده‌راه‌ها و حاشیه پارک‌ها نصب کند تا مخاطب بتواند از نزدیک با این آثار ارتباط بگیرد و هدفمان این است که مخاطب از کنار این مجسمه‌ها مانند هر عنصر شهری دیگر عبور کند و بیشتر با مجسمه آشنا شود. در اقدام اولیه سه اثر فیگوراتیو را در پیاده راه خیابان ولیعصر با یک فاصله ای از هم نصب کردیم تا به مرور به این آثار اضافه شود که متاسفانه یکی از این مجسمه‌ها سرقت شده است.


سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران درباره چگونگی جلوگیری از چنین سرقت‌هایی گفت: وقتی مجسمه ای با متریال فایبر گلاس ساخته شود از سرقت در امان است اما احتمال تخریب آن بالاست. مجسمه‌های برنزی آثار ماندگارتری در شهر هستند و استاندارد بالاتری دارند و ما هم به این سمت گرایش داریم که آثاری با چنین متریالی در سطح شهر داشته باشیم، اما به حال به دلیل ارزش برنز، احتمال دزدی آن وجود دارد. در واقع هر چیزی از جنس برنز، فلز و مس در سطح شهر از دزدی در امان نیست.


موسوی ادامه داد: منطقی نیست ما برای هر مجسمه یک دوربین یا یک نگهبان برای مجسمه‌ها بگذاریم. هر چند دوربین‌های متعددی در سطح شهر وجود دارد که شاید بشود کسی را که چنین اموالی را تخریب می‌کند از طریق آنها شناسایی کرد، اما المان‌ها و عناصر زیادی در سطح شهر هستند که متعلق به عامه مردم هستند و برای جلوگیری از تخریب آنها باید حساسیت شهروندان روی مسئولیت اجتماعی بالا برود. به این معنا که کاملا مشخص است یک هنرمند در حال نصب یا ترمیم یک مجسمه است یا یک سارق در حال تخریب و سرقت مجمسه و مردم می‌توانند به راحتی چنین مواردی را گزارش کنند. هر چند امیدواریم امنیت فضای شهری به لحاظ چنین تخریب‌ها و دزدی‌هایی نیز بالاتر برود.


وی در پایان بیان کرد: این دزدی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که واقعا قیمت خام برنزی که برای چنین مجسمه ای - اگر صد کیلوگرم باشد و در بازار هم به قیمت خام برنز خریده نمی شود-، بسیار عدد ناچیزی می‌شود و به خاطر یک عدد ناچیز یک اثر هنری ارزشمند تخریب می‌شود.


منبع : مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب