دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1396 - 15:40
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

مناطق پرخطر برای بروز هاری/ تمام گازگرفتگی‌ها ناقل بیماری است

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همه ساله تعداد زیادی در دنیا به علت گزش حیوان هار، مبتلا به هاری شده و جان خود را از دست می‌دهند.
کد خبر : 219807

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد جعفر صادقی گفت: این بیماری در حاشیه دریای خزر، جنوب غربی و شمال شرقی ایران واگیری بیشتری دارد، لذا در این مناطق باید مراقبت بیشتری جهت پیشگیری و درمان این بیماری انجام شود.


وی با اشاره به اینکه خوشبختانه این بیماری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کنترل شده است، اظهار کرد: از سال ۹۳ در خراسان رضوی هیچ مورد مرگی به دلیل بیماری هاری اتفاق نیفتاده است.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزش، چنگ زدن، لیسیدن و رسیدن بزاق حیوان به مخاط و پوست زخم‌دار را از جمله راه‌های انتقال بیماری از طریق حیوانات هار به‌ویژه سگ، گریه، شغال، روباه، راکون، راسو، خدنگ و سایر حیوانات برشمرد و تاکید کرد: علی‌رغم کشندگی فوق العاده این بیماری در صورتی که فرد حیوان گزیده مبادرت به انجام واکسیناسیون و اقدامات پیشگیرانه کند در مقابل بیماری مصون خواهد شد.


وی با تاکید بر اینکه نباید گاز گرفتگی حیوانات وحشی و اهلی را نادیده گرفت، افزود: از نظر سیستم بهداشت کشور تمام گازگرفتگی‌ها توسط سگسانان و گربه سانان ناقل بیماری هاری است، مگر خلاف آن ثابت شود، لذا چنانچه فردی با نشانه‌های گازگرفتگی و خراشیدگی به مراکز بهداشت مراجعه کند چنانچه توسط حیوان وحشی مورد حمله قرار گرفته باشد، تا ۵ نوبت مراقبت و واکسیناسیون انجام می‌شود.


دکتر صادقی خاطرنشان کرد: چنانچه افراد این بیماری را جدی نگیرند و بلافاصله خود را به مراکز درمانی نرسانند تا واکسینه شوند؛ تا ۹۵ درصد احتمال مرگ فرد بالا می‌رود.


وی در خصوص علائم بیماری هاری در حیوانات، یادآور شد: این بیماری در حیوانات علائم خاصی ندارد اما چنانچه علائمی همچون آب ریزش بزاق دهان، سرگیجه، هجومی شدن یا گوشه گیر شدن حیوان خانگی مشاهده شود سریعا باید به دامپزشک مراجعه شود.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت گفت: شست‌و‌شوی فوری محل زخم با آب و صابون به مدت حداقل ۱۵ دقیقه و مراجعه فوری به مراکز درمان پیشگیری از هاری، جهت تزریق واکسن مهم‌ترین اقدام علیه بیماری است.


وی در ادامه افزود: برای پیشگیری از بیماری هاری واکسیناسیون سگ‌ها علیه بیماری هاری اقدام مهمی است و از طرفی افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند شامل دامداران، دامپزشکان، چوپانان، کوهنوردان و .... می‌توانند قبل از گزش، واکسن هاری را دریافت و خود را علیه بیماری هاری ایمن کنند.


دکتر صادقی خاطر نشان کرد: واکسیناسیون ضد هاری در پنج نوبت در مراکز درمان پیشگیری از هاری در سطح استان انجام می‌گیرد که شامل روز مراجعه (روز صفر)، روز سوم، روز هفتم، روز چهاردهم و روز بیست و هشتم است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب