حفاظت و مرمت مجموعهای از آثار ماکرولاکیس در کاخ نیاوران
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این آثار متعلق به مخازن کاخ اختصاصی نیاوران، موزه کتابخانه اختصاصی و کاخ صاحبقرانیه است که بیشتر آنها بر روی تکیههای چوب با بسترسازی پارچه با تکنیک رنگ و روغن و تعداد کمی از آنها بر روی کاغذ اجرا شدهاند.
آسیبهای وارده به این آثار شامل آثار دوده و چرکی، زردشدگی و بعضاً تیرگی ورنی و در برخی از تابلوها و از بینرفتن موضعی این پوشش، خراشیدگی رنگ، ریختگی رنگ، پوسته شدن موضعی رنگ در لبهها، آلودگیهای مختلف حاصل از الحاقات چسبی و برچسبهای موزهای و غیره است.
پاکسازیتر و خشک، جداسازی و پاکسازی الحاقات آسیبرسان و یا کاتالیزوری در روند برخی آسیبها، برداشتن لایه چرکی و دوده و چربی، برداشتن لایه ورنی آسیبدیده و آسیبرسان، استحکام بخشی رنگ، موزونسازی رنگی و غیره از جمله عملیات حفاظت و مرمت انجام شده بر روی این آثار هستند.
همچنین انجام عملیات حفاظت پیشگیرانه جهت ممانعت از آلودگی بیولوژیکی و افزایش اسیدیته در تگیهگاه نقاشیها همراه با تغییرات در شیوه اتصالات بر روی اثر جهت نمایش، بخش دیگری از عملیات یاد شده بوده است.
هنرمند یونانی میچالیس ماکرولاکیس (متولد 1940 م) تحصیلات خود را در زمینه نقاشی، طراحی صحنه و لباس در آتن به پایان رساند. وی کار خود را با نقاشی از مناظر به طور عمده از جزایر یونانی آغازکرد. کارهای بعدی وی به تفسیری شاعرانه از نقاشیهای کلاسیک دوره رنسانس و ویژگیهای خیالانگیز سوررئال اشاره دارد.
وی در سال 1971 تحت تاثیر رمز و راز هنر شرق به ایران سفر کرد و در طول اقامت هشت ساله خود در ایران تحت تاثیر هنر شرقی، به خصوص مینیاتور ایرانی قرار گرفت.
ماکرولاکیس در سالهای اقامتش در ایران شیفته معماری کویری این سرزمین گشت. وی با ترکیب سورئالیسم عاشقانه همراه با رئالیسم خیره کننده، تصاویر بسیار زیبایی از رمز و راز معماری بومی کویری، بادگیرها و تصویر زیبایی از ارگ خشتی بم نقش کرده است که تعدادی از آنها در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران موجود است.
انتهای پیام/