دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خدادادعزیزی درگفت‌وگو با آنا؛

هوادار استقلال زیاد پای شفرنمی‌نشیند/ سیاسیون در فوتبال به محبوبیت می‌رسند

کاپیتان سابق تیم ملی ایران گفت: هواداران استقلال خیلی به شفر فرصت نمی‌دهند تا روی نوار شکست حرکت کند.
کد خبر : 219232

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در آخرین نشست خبری خود درباره مسائل مختلف فوتبال ایران صحبت کرد و به ایرادات موجود اشاره کرد اما توضیحی درباره راه‌های برطرف کردن مشکلات مطرح نکرد. تاج نگفت که چگونه باید مشکل بدهی باشگاه‌ها به بازیکنان، اینکه چه کنیم تا از سوی فیفا جریمه‌های متفاوتی نشویم و .... را حل کنیم. در همین رابطه نظرات خداداد عزیزی را جویا شدیم و دلایل اینکه چرا فوتبال ایران با مشکلاتی از این دست مواجه است را جویا شدیم.


*رئیس فدراسیون فوتبال به مشکلات فوتبال ایران اشاره کرده اما راه‌حلی را بیان نکرده است. نظر شما در این مورد چیست؟


-باز هم خوب است که مهدی تاج اعلام می‌کند که با چه مشکلاتی مواجه هستیم. قبل از این روسای فدراسیون به مشکلات اشاره‌ای نمی‌کردند. ما ایرادات فراوانی در فوتبال کشورمان داریم که بسیاری از آنها را می‌توان به راحتی حل کرد ولی عزمی برای حل آنها دیده نمی‌شود.


*در صحبت‌های تاج موضوع بحث جریمه‌های فدراسیون به خاطر میزبانی دربازی‌های انتخابی جام‌جهانی از همه مهم‌تر بود. چرا ما باید اسیر چنین جریمه‌هایی شویم؟


-من معتقدم که تاج با سابقه طولانی مدتی که در مدیریت فوتبالی ایران داشته به خوبی خود را در مدیریت فوتبالی جا انداخته است. ما نباید در این رابطه همه تقصیرها را گردن تاج بیاندازیم. به هر صورت او تلاش می‌کند تا از بهترین نیروها استفاده کند اما در برخی مواقع واقعا نیروی کارآمدی وجود ندارد که بتواند از پس کار بر بیاید. ما به خاطر پرتاب نارنجک کنار داور در بازی با چین و خطای عزت‌اللهی روی بازیکن کره‌جنوبی جریمه شدیم که نمی‌توانیم در این موارد تاج را مقصر بدانم. رئیس فدراسیون که نمی‌تواند 100 هزار نفر را کنترل کند که با خود نارنجک به استادیوم نیاورند.


*تاج چگونه می‌تواند اثربخشی‌اش را روی موارد مختلف بیشتر کند تا میزان جریمه‌های ما کاهش پیدا کند؟


-بخشی از موارد در داخل کشور است که رئیس فدراسیون می‌تواند تا حدودی بنابر اختیاراتی که دارد با آنها برخورد کند. تاج عملکرد منفی نداشته است ولی در خیلی جاها دستش باز نیست. او نمی‌تواند نظارتی بر عملکرد نیروی انتظامی داشته باشد چون در حیطه مسئولیتش نیست ولی می‌تواند از کادرفنی بخواهد تا بازیکنان تیم ملی در خیلی موارد بیشتر رعایت کنند تا فدراسیون جریمه نشود. در مورد دیگر موارد هم به نظرم باید دولت به کمک فدراسیون فوتبال بیاید تا تاج اختیار عمل بیشتری داشته باشد. معتقدم صعود بی چون و چرای تیم ملی به جام جهانی هم تا حدود زیادی مرهون زحماتی است که فدراسیون تاج کشیده‌است.


*صعود مقتدرانه تیم ملی به جام جهانی باعث شده این توقع ایجاد شود که تیم ملی باید از دور گروهی صعود کند.


-بهتر است خیلی خوش بینانه به جام جهانی نگاه نکنیم. آنجا سطح رقابت‌ها بالاست و اگر با این توقع به روسیه برویم که از گروه‌مان صعود می‌کنیم زیاده‌خواهی کرده‌ایم. ما باید کیفیت فوتبال‌مان را با تیم‌هایی که با آنها بازی داریم مورد بررسی قرار دهیم و آن وقت حرف از صعود بزنیم. به احتمال فراوان تیم ملی با یکی از تیم‌های درجه یک اروپا، تیمی از آمریکای جنوبی و آفریقا همگروه می‌شود. حالا اگر برزیل همگروه‌مان شود که تیمی از سید 2 اروپا را پیش رو داریم پس در چنین وضعیتی بهتر است برای صعود به مرحله بعد خیلی امیدوار نباشیم. اینکه ما پنجمین حضورمان در جام جهانی را تجربه می‌کنیم دلیلی بر آنکه مستحق صعود هستیم نیست چرا که در این جام جهانی هلند غایب است و آرژانتین هم شانس آنچنانی ندارد. برای همین بهتر است واقع‌بین باشیم.


*تاج اعلام کرده 370 پرونده بدهی باشگاه‌‌ها به بازیکنان داخلی تشکیل شده است. چرا بازیکنان نتوانسته‌اند طلب‌های‌شان را از باشگاه‌هایی که در آن بازی کرده یا می‌کنند بگیرند؟


-بازیکنان نسل جدید فوتبال ما ترسو هستند. نگران موقعیت‌شان هستند و این هراس را دارند که اگر برای گرفتن حق‌شان شلوغ کنند دیگر نمی‌توانند در تیمی بازی کنند. به قول خودشان سیاست‌مداری و زرنگ بازی می‌کنند و نهایتا زمانی به پول خود می‌رسند که بخش عمده‌ای از طلب‌شان را بخشیده‌اند. کسی هم به دنبال پیدا کردن راهکار نیست.


*فدراسیون نمی‌تواند برخوردی با باشگاه‌ها داشته باشد که بازیکنان داخلی هم بتوانند همچون بازیکنان خارجی به پول‌شان برسند؟


-راهکارهایی از قبیل پرداخت 10 درصد از بدهی معوقه بازیکنان داخلی از سوی فدراسیون ایجاد شده اما موثر نبوده است. باشگاه‌هایی مثل استقلال و پرسپولیس و ... هزینه‌های فراوانی دارند که باید به دریا وصل شوند تا بتوانند از شر این بدهی خلاص شوند. اینکه اسپانسری پیدا شود که هزینه سالیانه تیم را بدهد و از تبلیغات محیطی و راه‌های دیگر هم درآمدهایی نصیب باشگاه بشود جوابگوی هزینه‌ها نیست. الان همه باشگاه‌ها بدهکارند و بهتر است این فوتبال را تعطیل کنند تا هزینه‌ای بر بدهی‌‌های قبلی افزوده نشود. فدراسیون که قصد تعطیلی این فوتبال را ندارد خوب می‌تواند جریمه سقوط به لیگ‌های پایین‌تر را برای باشگاه‌های بدهکار درنظر بگیرد تا مشکلات حل شود.


*مهدی طارمی باعث شد باشگاه پرسپولیس از دو پنجره نقل‌وانتقالاتی فیفا محروم شود. تا چه زمانی باشگاه‌های ما باید با چنین محرومیت‌هایی مواجه شوند؟


-قرارداد بستن جزو موارد اولیه باشگاه‌داری است اما مدیران ما به خاطر عدم آگاهی و در برخی مواقع زرنگی که ناشی از همان ناآگاهی‌است جریمه‌های را برای باشگاه به بار می‌آورند که تبعات سختی دارد. درست است که اکثر مدیران فوتبال ما با این ورزش بیگانه هستند و در زمین فوتبال حاضر نشده‌اند اما این مسائل مدیریتی را که در زمین فوتبال به کسی یاد نمی‌دهند. این ضعف مدیریتی است و ریشه آن هم در نداشتن ارتباطات با دنیاست. اگر مدیری دانش خوبی داشته باشد در مسائل بین المللی از وکیلی استفاده میکند که زبده باشد تا مانع محرومیت‌های مختلف از سوی فیفا شود.


*ورود مدیران سیاسی به فوتبال مشکلات زیادی را برای فوتبال ایجاد کرده‌است. این مدیران چند روزی هستند و وقتی می‌روند مشکلات زیادی را از خود به ارث می‌گذارند؟


-این هم از قشنگی‌های فوتبال ایران است. فوتبال ما مدت‌هاست سیاسی و رابطه‌ای شده است. بالاخره این ورزش از همه ورزش‌ها پرطرفدارتر است و هم باعث شهرت می‌شود و هم اگر تیمش به نتیجه برسد محبوبیت برایش به همراه دارد. البته علت اصلی حضور مدیران رابطه‌ای و سیاسی در فوتبال ایران دولتی بودن این ورزش است.


*منصوریان نهایتا در استقلال استعفا داد تا وینفرد شفر سرمربی این تیم شود. این مربی آلمانی می‌تواند به استقلال سر و سامان دهد؟


-در باشگاه‌هایی مثل استقلال و پرسپولیس هواداران خیلی به یک سرمربی فرصت نمی‌دهند تا روی نوار شکست حرکت کند. به نظرم هیات مدیره باشگاه استقلال تا آنجا که می‌شد از منصوریان حمایت کرد ولی اگر این مربی استعفا نمی‌داد نهایتا باشگاه با او خداحافظی می‌کرد چون آنها بیش از توان‌شان از این مربی حمایت کرده بودند. شفر کارنامه مشخصی دارد و می‌تواند به استقلال نظم دهد. البته او در فوتبالی کاملا حرفه‌ای کار کرده و در ایران بحث حرفه‌ای‌گری خیلی مطرح نیست. باید به شفر وقت داد تا ابعاد مختلف فوتبال ایران را بشناسد.


مسعود شجاعی و احسان حاج‌صفی هر دو برابر حریف اسرائیلی به میدان رفتند ولی تنها خبری از شجاعی در تیم ملی نیست. جالب اینکه تاج در مورد نبود این بازیکن گفته او از تیم ملی حذف نشده است.


یه بحث ساده فنی وجود دارد که به سادگی درباره ماجرای حاج صفی و شجاعی می‌توان آن را تشخیص داد. سرمربی تیم ملی به حاج‌صفی در تیمش نیاز دارد ولی شجاعی جایگزین‌ دارد. به طور حتم اگر قرار به محرومیت بود که الان حاج‌صفی برای تیم ملی بازی نمی‌کرد. برای همین واضح است که شجاعی از لحاظ فنی نمی‌تواند نیاز تیم ملی را برطرف کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب