پس لرزههای همهپرسی کردستان عراق به بارسلون رسید
گروه بینالملل خبرگزاری آنا: پس از همهپرسی سال 2014 که 80 درصد مردم ایالت کاتالونیا به آن رای مثبت دادند، این دومین بار است که همهپرسی دیگری برگزار در این منطقه برگزار میشود. همه پرسیای که دولت اسپانیا از چندی پیش موضع خود را نسبت به آن مشخص و کاتالونیا را به مجازات و تحریم تهدید کرده است.
به نظر میرسد تابوی برگزاری همهپرسی در میان اقلیتهای جدایی طلب جهان شکسته شده است و آنها دیگر برای استقلال ارزشی قائل نیستند تهدیدات امنیتی و سیاسی ناشی از آن را به جان میخرند تا تنها حرف خود را در مقابل دولت مستقل متبوعشان به کرسی بنشانند.
موضوع برگزاری همهپرسی دیگر در چارچوب یک منطقه محصور نیست و ابعاد آن میتواند به نقاط دیگر دنیا منتقل شود، همانگونه که جمعه گذشته کردهای سوریه نخستین انتخابات خود را برگزار کردند، کردهای عراق رفراندوم جدایی را با وجود همه مخالفتهای داخلی، منطقهای و بینالمللی انجام دادند و اکنون نوبت اسپانیاست تا چالش جدی تری را نسبت به سال 2014 تجربه کند.
در هر صورت دولت محلی کاتالونیا با وجود مخالفتهای دولت اسپانیا قصد دارد تا همه پرسی جدایی را فردا برگزار کند. مقامهای کاتالونیا امروز (شنبه) که کمتر از 24 ساعت با برگزاری همهپرسی فاصله دارد، آخرین نشست خود را برگزار کردند.
این همهپرسی که از سوی مقامهای دولت اسپانیا «غیر قانونی» خوانده شده، موجب پیگردهای فراوان و عملیاتهای پلیسی زیادی برای جلوگیری از برگزاری آن از سوی دولت مرکزی شده است.
اگر همه پرسی استقلال کاتالونیا با برد همراه شود، دولت این منطقه به صورت یک جانبه استقلال کاتالونیا را در 48 ساعت اعلام خواهد کرد و سپس به ویرایش قانون اساسی خواهد پرداخت و از ایجاد یک دولت جدید، یک خزانهداری، یک بانک مرکزی و حتی یک ارتش سخن خواهد گفت.
نگارنده: مجتبی اسماعیلی
انتهای پیام/