علوی فاضل: توسعه تحصیلات تکمیلی مبتنی بر فلسفه تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی است/ هدف طرحهای تجمیع، بهبود خدماترسانی است
دکتر مجتبی علوی فاضل در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به سفر اخیر دکتر میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی به استان ایلام و ظرفیت های این استان در توسعه تحصیلات تکمیلی گفت: 50 درصد دانشجویان واحد ایلام در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل میکنند و این مساله نشان میدهد تقاضای زیادی برای تحصیلات تکمیلی در سطح این استان وجود دارد.
وی افزود: با کاهش پذیرش در دورههای کاردانی و کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام میتواند از بسترهای موجود برای توسعه تحصیلات تکمیلی به خصوص در مقطع دکتری استفاده کند.
علوی فاضل ادامه داد: یکی از نگرانی ها در استان ایلام حفظ و نگهداری سرمایه بومی است. یکی از دلایل مهاجرت نخبگان از استان هایی که به نسبت متوسط کشوری محروم تر هستند عدم امکان تحصیل در مقاطع بالاتر در خود استان است. بدین صورت که نخبگان برای ادامه تحصیل از استان خارج می شوند و متاسفانه باز نمی گردند. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی میتواند با استفاده از ظرفیتهای کلان خود و برای حفظ ظرفیتهای بومی، با کمک خود مردم، تحصیلات تکمیلی را بر اساس نیازهای استان و توانمندی های موجود، بیش از پیش توسعه دهد.
برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای زیرساختهای آموزشی در مناطق محروم
وی فلسفه ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی را «توسعه آموزش عالی در مناطق محروم و غیربرخوردار» عنوان کرد و گفت: بنابراین فلسفه توسعه تحصیلات تکمیلی مبتنی بر همان فلسفه تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی است.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این جمله که «یکی از اهداف توسعه تحصیلات تکمیلی مخصوصا در دوره دکتری این است که از نیروهای متخصص بومی برای توسعه تحصیلات تکمیلی استفاده کنیم» تصریح کرد: فعالیت های آموزشی به خصوص ایجاد نیروی زیرساختی برای آموزش فرآیندی یکشبه نیست و نیاز به صرف زمان و هزینه بالایی دارد اما برنامه دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر ایجاد زیرساختهای آموزشی در مناطق محروم کشور گام به گام است و با وجود مشکلاتی که سر راه ما قرار دارد به درست بودن این هدف گذاری ایمان داریم.
طرح های تجمیع «فرصت جدید» در دانشگاه آزاد اسلامی است
وی با اشاره به تجمیع واحدها و مراکز دانشگاه در استان ایلام گفت: در طرح های تجمیع و ساماندهی دانشگاه آزاد اسلامی هیچ کلاسی تعطیل نمی شود و هیچ یک از ابعاد آموزشی و پژوهشی دانشگاه دچار محدودیت نمی شود بلکه سیستم مدیریتی به گونه ای تنظیم میشود که هزینه های جاری، و هم چنین بوروکراسی اداری کاهش یابد، در واقع این اقدام تنها یک «تدبیر مدیریتی» است.
علوی فاضل در پایان تاکید کرد: بنابراین دانشجویان، داوطلبان و مردم عزیز مطمئن باشند این گونه اقدامات فرصتی جدید برای افزایش بهره وری، چابک سازی سیستم و هم افزایی در دانشگاه آزاد اسلامی است و در نهایت هدف نهایی مجموعه این اقدامات بهبود خدمات رسانی در دانشگاه آزاد اسلامی است.
انتهای پیام/