دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 خرداد 1394 - 11:35
مدیر عامل انجمن دیابت ایران:

سیگار دومین عامل قطع عضو در افراد دیابتی است

مدیر عامل انجمن دیابت ایران گفت: پوشش نامناسب پا از قبیل کفش و جوراب نامناسب اولین و سیگار دومین عامل قطع عضو در افراد دیابتی است.
کد خبر : 21597

دکتر کامران نیکوسخن در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره تاثیر مصرف دخانیات از جمله سیگار در روند بیماری دیابت گفت: مصرف دخانیات از عوامل موثر در ایجاد دیابت است به طوری که نتیجه مطالعه‌ای که در میان زنان انجام شده است نشان می‌دهد خانم‌هایی که سیگار مصرف می‌کنند دو برابر بیش از خانم‌های غیرسیگاری مبتلا به دیابت می‌شوند بنابراین مصرف سیگار می‌تواند در ابتلا به دیابت موثر باشد.


مدیر عامل انجمن دیابت ایران در ادامه سیگار را بزرگترین دشمن افراد مبتلا به دیابت دانست و افزود: از مهم‌ترین تاثیر سیگار در دیابت می‌توان به تنگی عروق اشاره کرد. زمانی که فرد مبتلا به دیابت سیگار مصرف می‌کند عروق بیشتر دچار تنگی شده و منجر به بروز عوارض بسیاری در این افراد می‌شود.


به گفته وی؛ عوارض تنگی عروق در افراد دیابتی که سیگار مصرف می‌کنند بیش از سایر افراد است.


عضو کمیته منطقه‌ای دیابت در ادامه تصریح کرد: اکثر عوارض دیابت به دلیل درگیری عروق است که منجر به کاهش خونرسانی به سایر ارگان‌های بدن از جمله قلب، مغز، کلیه و پاها و ... می‌شود که عوارضی از قبیل سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و زخم در پاها را ایجاد می‌کند که مصرف سیگار در افراد دیابتی می‌تواند به شدت این عوارض را افزایش دهد.


وی افزود: بروز عوارض بینایی و نابینایی و هم چنین دفع پروتئین در دیابتی‌هایی که سیگار مصرف می‌کنند نسبت به افرادی غیرسیگاری بسیار بیشتر است.


نیکوسخن در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: پوشش نامناسب پا از قبیل کفش و جوراب نامناسب اولین و سیگار دومین عامل قطع عضو در افراد دیابتی است. طبق آمارهای فدراسیون بین‌المللی دیابت تقریبا هر دقیقه دو بیمار مبتلا به دیابت دچار قطع عضو می‌شود در واقع ساعتی 120 نفر در جهان قطع عضو می‌شوند.


مدیر عامل انجمن دیابت ایران در ادامه با بیان اینکه بیماران دیابتی با ترک سیگار می‌توانند تا حد زیادی عوارض بیماری را بهبود بخشند، عنوان کرد: نیکوتین موجود در سیگار مانع جذب انسولین از زیر پوست می‌شود. مطالعات نشان داده است افرادی که انسولین مصرف می‌کنند و سیگار می‌کشند جذب انسولین از چربی زیر پوستی که محل تزریق انسولین است نسبت به افراد غیرسیگاری کم‌تر است بنابراین می‌توان گفت سیگار خون‌رسانی پوست را کاهش می‌دهد و انسولین خوب جذب نمی‌شود.


وی اضافه کرد: اگر هم در مواردی انسولین جذب شود نیکوتین سیگار در ایجاد مقاومت به انسولین دخالت می‌کند و انسولین کارآیی لازم را در فرد به همراه نخواهد داشت بنابراین می‌توان گفت سیگار در ایجاد، تشدید عوارض دیابت و داروهای بیماران تاثیر می‌گذارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب