امضای تفاهمنامه همکاری ISC با 13دانشگاه محمدیه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC درباره نشست مسئولان این پایگاه با روسای دانشگاههای اندونزی و امضای این تفاهمنامه که با حضور معاون آموزش عالی وزارت امور مذهبی اندونزی و سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور و نیز رایزن علمی ایران در شرق آسیا انجام شد؛ گفت: «قرار گرفتن نشریات علمی و پژوهشی معتبر کشور اندونزی در پایگاه استنادی جهان اسلام، رتبهبندی دانشگاهها و کمک به ارتقای رتبه علمی آنها در سطح منطقهای و بینالمللی، معرفی اندیشمندان و محققان برجسته اندونزیایی به جامعه بینالمللی و برگزاری کارگاههای آموزشی و تحقیقاتی علمسنجی و علمشناسی ویژه استادان اندونزی از جمله مهمترین موارد این تفاهمنامه است.»
او افزود: «در ادامه این سفر با بازدید از دانشگاه محمدیه اندونزی با ریاست این دانشگاه دکتر سیفالبحری، در جاکارتا و روسای تعدادی از دیگر دانشگاههای مستقر در سایر استانها و شهرها دیدار و گفتوگو شد.»
به گفته دهقانی در این نشستها جایگاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و تاریخچه شکلگیری آن به تصویر کشیده شد. فلسفه وجودی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وظایف و کارکردهای این پایگاه برای کشورهای اسلامی و دانشگاهها و موسسات پژوهشی آنها ارائه شد.
او درباره مهمترین هدف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: «مهمترین هدف، فراهم آوردن اطلاعات لازم برای سیاستگذاریهای آگاهانه و هدایت علم دانشگاهها در جهتدادن دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی موثرتر است. بدین ترتیب پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در راستای ارتقای سطح علم در سطح کشورهای اسلامی گام بر میدارد.»
سرپرست isc با بیان اینکه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام فقط به نمایهسازی معتبرترین نشریات کشورهای اسلامی اکتفا نکرده است گفت: «این پایگاه به ارائه کارگاههای آموزشی با هدف ارتقا سطح کیفیت و اثرگذاری پژوهش پرداخته است. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حال برگزاری این قبیل کارگاهها نه فقط برای کشورهای اسلامی بلکه مبتنی بر دعوتهای صورت گرفته برای سایر کشورهای دنیا نیز میباشد.»
او افزود: «رتبهبندی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی در سطح جهان اسلام یکی دیگر از فعالیتهای علمی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است. براساس این رتبهبندی 600 دانشگاه و موسسات تحقیقاتی برتر در سطح کشورهای اسلامی شناسایی و رتبهبندی شدهاند. از طریق این نظام نقاط قوت و ضعف هر یک از دانشگاهها با توجه به معیارها و شاخصهای رتبهبندی تعیین و از طریق وبگاه رتبهبندی ارائه شده است.»
دهقانی در پایان گفت: «پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در جهت راهبری مناسب علم علاوه بر وظایف معمول خود اطلاعات کشورها را از پایگاه های استنادی بینالمللی استخراج مینماید. این اطلاعات وضعیت موجود و مطلوب هر دانشگاه را معین مینماید.»
رییس دانشگاه محمدیه جاکارتا دکتر سیف البحری نیز در این نشست به معرفی دانشگاههای محمدیه اندونزی پرداخت، سیف البحری درباره شرایط دانشگاههای اندونزی گفت: «در اندونزی تعداد کل دانشگاهها برابر با 296 مورد است که از این تعداد 174 دانشگاه متعلق به دانشگاههای محمدیه در سراسر کشور است و به همین دلیل گستره فعالیت این دسته از دانشگاهها در اندونزی بیش از سایر دانشگاه ها است.»
به گفته سیف البحری انتظار دانشگاههای محمدیه از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ثبت و نمایه سازی مجلات علمی این دانشگاه و رویت پذیر کردن آن در سطح بین المللی و بویژه در سطح جهان اسلام است. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از پتانسیل بسیار مناسبی برای کمک به رشد علمی دانشگاه های محمدیه برخوردار است.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری با 13 دانشگاه محمدیه با حضور روسای آنها امضا شد. نمایهسازی نشریات علمی پژوهشی، ارزیابی و سنجش میزان اثرگذاری دانشگاهها، برگزاری کارگاههای آموزشی و پژوهشی برای ارتقای جایگاه علمی دانشگاهها و دسترسی به فرآوردههای مختلف پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی از مفاد این تفاهمنامهها بود.
انتهای پیام/