مهمترین دغدغه دانشجویان بیکاری بعد از فارغالتحصیلی است
دکتر مصطفی اقلیما، جامعه شناس در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سوال ها میگوید: وقتی بحث درس خواندن دانشجو پیش میآید، اول باید امید آنها را به بعد از فارغ التحصیل شدن در نظر بگیریم. اصلا دانشجو میخواهد فارغ التحصیل شود؟ یکی از مهم ترین مشکلات دانشجویان برای دوران فارغ التحصیلی شان، معضل بیکاری است. آنها در دوران و فصل امتحان هم به این معضل قطعا خواهند اندیشید. بسیاری از دانشجویان پسر ما برای فرار از دوران سربازی درس خواندن را کش میدهند و ترجیح میدهند دانشجوی بدی باشند و مدت درس خواندنشان طول بکشد. دخترها هم وقتی به آنها میگویی درس بخوان ادعا میکنند تمام دوستانشان که فارغالتحصیل شدهاند اصلا کاری برای انجام دادن ندارند و از بیکاری رنج میبرند.
اقلیما در ادامه تاکید کرد: تا 5 سال گذشته استخدام در کشور ممنوع بود و با استقرار دولت جدید هم این ممنوعیت ادامه داشت و به تازگی دکتر نوبخت اعلام کردهاند که حتی استخدام روزمزد دانشجویان نیز باید در چارچوب خاص باشد. شما فکر کنید هر 6 سال یک بار ما یکمیلیون فارغ التحصیل با مدرک کارشناسی ارشد به جامعه میفرستیم و بیکار هستند. چه کسی به آنها کار می دهد؟ بنابراین وقتی بحث درس خواندن در دوران تحصیل را مرور میکنیم باید به خاطر داشته باشیم که دانشجو برای زودتر فارغالتحصیل شدن هیچ انگیزهای ندارد.
اقلیما با تاکید بر این نکته که «استرسی که در دانشجویان وجود دارد خیلی مربوط به امتحان نیست» گفت: آن ها از آینده خود میهراسند. این مساله در تمامی دانشگاهها وجود دارد. شاگرد از استاد خود چند سئوال میگیرد و به خواندن آنها اکتفا میکند. استاد هم از بین این چند سئوال، امتحان میگیرد. یعنی نه استاد، نه دانشجو خود را مکلف به یادگیری کلیه سئوالها نمی دانند. آنها صرفا درس میخوانند چون چاره دیگری ندارند.
این جامعه شناس تاکید کرد: بزرگترین استرس تمام جوانها امید نداشتن به آینده است. آنها به این فکر میکنند که بعد از گرفتن مدرک چه باید بکنند و در جواب خانواده خود مبنی بر اینکه چه کاره هستی چه جوابی باید بدهند؟
اقلیما در پایان خاطرنشان کرد:کاش این استرس دانشجویان که باعث خودکشی برخی از آنها میشود مربوط به گرفتن نمره خوب بود، امام متاسفانه آنها از آینده میترسند.
انتهای پیام/