دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1396 - 18:09

ابتکار: نیازمند نقشه راه مطالعات زنان در کشور هستیم

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه موضوع مطالعات زنان باید به سمت جنسیت و نگاه متعادل باشد و در کشور تکلیف ما را ماده ١٠١ قانون برنامه ششم توسعه مشخص کرده است، گفت: باید عدالت جنسیتی برقرار شود و در کنار بحث مطالعات زنان، مطالعات جنسیت را هم داشته باشیم.
کد خبر : 213881

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست هم اندیشی با گروه‌های آموزشی و پژوهشی مطالعات زنان و خانواده کشور با بیان اینکه موضوع مطالعات زنان باید به سمت جنسیت و نگاه متعادل باشد و در کشور تکلیف ما را ماده ١٠١ قانون برنامه ششم توسعه مشخص کرده است، گفت: باید عدالت جنسیتی برقرار شود و در کنار بحث مطالعات زنان مطالعات جنسیت را هم داشته باشیم.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در حال حاضر مباحثی همچون عدالت جنسیتی در بحث اهداف توسعه پایدار نیز مطرح می‌شود، افزود: باید نسبت به تحولاتی که در دنیا اتفاق می‌افتد و ما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد ورود کرده و پشتوانه‌های علمی و نظری در این باره داشته باشیم چون نمی‌توانیم خود را از این مسائل دور نگه داریم.


ابتکار با بیان اینکه امروز مباحث توسعه پایدار با موضوعات زنان و خانواده در هم تنیده شده و اینها مسائل مهم آینده در دنیا است و نمی‌توانیم از آنها غفلت کنیم، گفت: در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری رسالت‌هایی داریم و در برنامه ششم توسعه تکالیف روشنی برای این معاونت مشخص شده که در این راستا به همان اندازه که برای حوزه زنان وظایفی بر دوش ماست در بخش خانواده نیز تکالیف ویژه‌ای داریم.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ما نظارت و رصد اجرای بخشنامه اخیر شورای عالی اداری که به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و قرار است ٣٠ درصد پست های مدیریتی در اختیار بانوان باشد را تا تحقق کامل دنبال می‌کنیم، گفت: در بسیاری از وزارتخانه ها و دستگاههای اجرایی موضوع زنان مورد توجه قرار گرفته و دستگاه‌های دیگری در حوزه زنان فعالیت دارند و بودجه‌های پژوهشی می‌گیرند و باید هماهنگی این فعالیت‌ها به صورت منسجم باشد که در این راستا اقداماتی صورت گرفته است.


ابتکار با اشاره به اینکه امروز ٤٠ سال از انقلاب می‌گذرد و باید از آزمون و خطا عبور کرده و برنامه، نقشه راه و چشم انداز مشخصی داشته باشیم، گفت: متاسفانه جمع بندی مشخصی که بتواند ما را به تصمیم سازی کارآمد برساند اتفاق نیفتاده است، ولی به نظر می‌رسد با وجود مراکز پژوهشی، تحقیقاتی، پایان نامه و طرح‌های مطالعاتی، کاری که در موضوع تخصصی و از اولویت‌های پژوهشی ما باشد به ندرت می‌بینیم.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: متاسفانه در حوزه مطالعات زنان و خانواده دچار خلا هستیم و از پژوهش‌ها در این حوزه درست استفاده نمی‌شود و باید یکی از خروجی‌های این جلسه تصمیم گیری در این زمینه باشد.


ابتکار با اشاره به اینکه در بحث دانش نظری و مطالعات زنان، تحولات و پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم، گفت: ما به نقشه راه مطالعات زنان نیاز داریم که همه باید در این زمینه همکاری کنند.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده شناسایی فارغ التحصیلان رشته مطالعات زنان را حائز اهمیت برشمرد و اظهار کرد: این موضوع نیازمند بانک اطلاعاتی است که البته برای اساتید حوزه مطالعات زنان نیز بانک اطلاعاتی تشکیل خواهد شد و از نظر ما هم بعد نظری رشته اهمیت دارد و باید با مباحث روز دخیل شود.


ابتکار با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده حمایت‌های لازم برای ایجاد تسهیل در رشته مطالعات زنان را انجام خواهد داد، گفت: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در سطح سیاست‌ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها فعالیت دارد و نیازمند نتایج پژوهش‌ها و مطالعات انجام شده است.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده حمایت از پایان نامه‌های مقطع دکترا را یکی از سیاست‌های حمایتی معاونت امور زنان و خانواده در این راستا برشمرد و افزود: البته چگونگی حمایت از این پایان نامه‌ها در شرایطی است که پایان نامه باید براساس اولویت‌های تحقیقاتی و پژوهشی معاونت زنان باشد.


در این نشست همچنین برخی از صاحبنظران و اساتید و پژوهشگران در حوزه زنان و خانواده به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون مسائل مربوط به این بخش از جامعه پرداختند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب