خبر خوش وزیر ارتباطات برای دانشگاهها
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدجواد آذری جهرمی در پنل آموزش عالی و فناوری اطلاعات که با حضور احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در بعدازظهر اولین روز اجلاس روسای دانشگاهها برگزار شد، به کیفیت نامطلوب وضعیت ارتباطات در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: «براساس مصوبات هیات دولت، تسهیلاتی برای دانشگاهها در حوزه ارتباطات در نظر گرفته شده و هزینه ارتباطات با ۵۰ درصد تخفیف همراه خواهد بود. وضعیت اتصال امروز دانشگاهها به فضای ارتباطی کشور و مجموعههای ذیربط شرایط مطلوبی ندارد.»
او افزود: «یک سری مصوبات در دولت خواهیم داشت تا تسهیلاتی برای دانشگاهها در عرصه ارتباطات در نظر گرفته شود و هزینه ارتباطات در سطح دانشگاهها با ۵۰ درصد تخفیف همراه باشد.»
آذریجهرمی گفت: «اگر به دانشگاه بروید میتوانید وضعیت فرهنگ، سیاست، علم و ... کشور را ببینید، در زمینه فناوری هم همینطور است، اگر سطح دسترسی دانشگاهها به ارتباطات مطلوب باشد، شاخصهای خوبی را شاهد خواهیم بود. کیفیت ارتباطات در دانشگاهها مطلوب نیست، اگر دانشگاه در بحث فناوری پیشتاز نباشد، تبدیل به جامعه مصرفگرا میشویم.»
او به شبکه علمی کشور هم اشاره کرد و گفت: «این شبکه معطل مانده و با اینکه دوبار بهرهبرداری شده اما متاسفانه هنوز عملیاتی نشده است. روزی که شبکه علمی در برنامه پنجم توسعه تدوین میشد یکی از محاسبات آن استفاده بهینه از منابع و اپلیکیشنهای علمی بود، اما ما گفتیم که از این ظرفیت استفاده دیگری نیز انجام دهیم و مشکلات جامعه علمی کشور را توسط آن حل کنیم. در دولت قبل از دولت آقای روحانی پروانهای برای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران صادر کردند و مسئولیتهایی به آنها دادند، بنا به دلایلی موانعی وجود داشت و بر همین اساس سازمان پژوهشهای صنعتی و فناوری اطلاعات به یک سند مشترک رسیدند و صادر شد.»
وزیر ارتباطات ادامه داد: «مجوز ارتباطات به سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی داده و مقرر شد با توجه به توصیه دکتر فرهادی، تخفیفهای لازم را از طریق شبکه علمی ارائه کنیم. اما مهمترین چالشی که الان در دانشگاهها در این خصوص وجود دارد، نحوه انتقال آن است. دانشگاهها میخواهند به شبکه ملحق شوند. برخی از رادیو متصل میشود که کیفیت لازم را ندارد، برخی سراغ فیبر نوری میروند که هزینه آن زیاد است. تدبیر ما برای این عرصه پیشنویسی است که آماده شده و به کمیسیون تنظیم مقررات نیز ارائه شده است که شرکتهای مخابراتی با ایجاد فضای رقابتی فیبر را دایر و هزینه را به صورت ماهانه و اقساطی دریافت کنند.»
آذریجهرمی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «میزان پیشرفت هر کشوری از دانشگاه آن مشخص میشود، وقتی سطوح دسترسی دانشگاهها مطلوب باشد میتوانیم بگوییم که در وضعیت مطلوبی به سر میبریم. توسعه فناوری شبکه ملی ارتباطات در سطح دانشگاهها متناسب با شرایط جامعه نیست. ما تمهیداتی را برای شبکه علمی و استفاده از آن ایجاد و باید در این زمینه متولی پیدا کنیم تا مسئله حل شود. خواهش ما از اساتید این است که برای راهبرد استفاده از فضای اطلاعات در دانشگاه، کارگروه تشکیل دهند چه به صورت منطقهای و حتی استانی.»
وزیر ارتباطات به شبکه ملی اطلاعات نیز اشاره کرد و گفت: «نیاز مردم در عرصه فضای مجازی معطل ما نخواهند ماند. ۱۳ درصد فارغالتحصیلان دانشگاه به صورت مستمر و با یک واسطه وارد حوزه فناوری اطلاعات میشوند. شبکه ملی اطلاعات و مدل توسعه فضای مجازی کشور منطبق بر اقتصاد مقاومتی است و بسیاری از مشکلات با اجرای شبکه ملی اطلاعات حل میشود.»
انتهای پیام/