دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1396 - 13:57
رئیس انجمن آلزایمر ایران:

تشخیص زودرس آلزایمر موجب تعویق عوارض آن می‌شود

رئیس انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه هر یکسال تشخیص زودرس آلزایمر، 5 سال معلولیت ناشی از آن را به تعویق می‌اندازد، گفت: بنابراین تشخیص و غربالگری افراد در معرض خطر، لازم و ضروری است.
کد خبر : 213398

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه صالحی، رئیس انجمن آلزایمر ایران در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی آلزایمر (30 شهریور) در ساختمان انجمن آلزایمر ایران برگزار شد، از تدوین سند ملی دمانس در کشور خبر داد و گفت: این سند با همکاری انجمن آلزایمر، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت در حال تدوین است که امیدواریم پس از انجام اقدامات کارشناسی توسط وزیر بهداشت به تصویب برسد.


وی افزود: همچنین انجمن آلزایمر با انجام غربالگری سالانه سالمندان در تلاش است که نسبت به تشخیص زودرس آلزایمر اقدام کند، زیرا نتایج تحقیقات نشان داده است هر یکسال تشخیص زودرس آلزایمر 5‌سال معلولیت ناشی از آن را به تعویق می‌اندازد.


صالحی با بیان اینکه آلزایمر بار اقتصادی و اجتماعی زیادی بر دوش دولت و جامعه می‌گذارد، خاطرنشان کرد: با تصویب سند ملی دمانس و غربالگری سالانه می‌توان علاوه بر کاهش بار هزینه‌ها، از شیوع این بیماری نیز پیشگیری کرد.


حدود 700 هزار ایرانی به آلزایمر مبتلا هستند


در ادامه این نشست خبری، دکتر غلامرضا حاجتی، روانپزشک با بیان اینکه حدود 700 هزار ایرانی به آلزایمر مبتلا هستند، گفت: تحقیقاتی که در سال 2012 در انگلیس انجام شد، نشان داد 800 هزار شهروند انگلیسی به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که حدود 18 درصد از کل بودجه سلامت را برای درمان بیماران مبتلا به آلزایمر می‌پردازند، پس می‌توان نتیجه گرفت آلزایمر بار مالی زیادی را بر دوش دولت و سلامت کشور می‌گذارد.


وی افزود: حدود 20 تا 30 سال آینده، کشور ما با خطر سالمندی و آلزایمر مواجه است که این امر نشان می‌دهد باید دولت‌ها و مردم از هم‌اکنون به فکر پیشگیری از بیماری باشیم.


این عضو هیات‌مدیره انجمن آلزایمر ایران در ادامه یادآور شد: یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از آلزایمر ورزش مغز است؛ بدین‌معنا که افراد باید علاوه بر ورزش جسمی، ورزش مغزی نیز انجام دهند و مغز خود را به چالش بکشند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: آلزایمر درمان قطعی ندارد، البته درمان‌های دارویی و واکسن در برخی کشورها برای درمان آلزایمر تولید شده که فعلا در مرحله تحقیقات است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب