جزییات عمل جراحی 19 ساعته سرطان تیروئید در بیمارستان مسیح دانشوری
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدبهگام شادمهر، استاد جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری عمل جراحی پیچیده، طولانی و موفقیتآمیز سرطان تیروئید یکی از بیماران بیمارستان مسیح دانشوری اظهار کرد: جوانی مبتلا به سرطان پیشرفته تیروئید در این مرکز مورد جراحی و درمان قرار گرفت که تومور به حدی بزرگ و گسترش یافته بود که از جلوی فک بیرون زده و نای را به اندازه تار مو باریک کرده بود.
شادمهر اضافه کرد: سرطان تیروئید این بیمار به جز جراحی درمان دیگری نداشت و حتی نسبت به شیمی درمانی، رادیوتراپی و یددرمانی نیز مقاوم شده بود بر همین اساس طی یک عمل جراحی 19 ساعته گردن بیمار کامل تخلیه شد به طوری که فقط ستون فقرات و دو شریان اصلی که خون را به مغز میرساند در ناحیه گردن باقی ماند.
وی ادامه داد: برهمین اساس با توجه به اینکه تمام حلق، حنجره و مری این بیمار درگیر شده بود و همچنین تمام شبکه بازویی و عروق این بیمار نیز گرفتار شده بود، برای باز کردن راه غذا نیز از شکم بیمار لولهای را به پشت زبانش پیوند زدیم که خوشبختانه این عمل علی رغم طولانی بودن موفقیت آمیز بود.
این استاد جراحی یادآور شد: انجام این عمل به هماهنگی و همکاری تیم 50 نفر جراحی نیاز داشت که خوشبختانه پس از انجام 19 ساعت عمل حال عمومی بیمار مساعد است و حتی پس از دو هفته بستری در بیمارستان به جز افت کلسیم با مشکل خاصی مواجه نشد و هم اکنون نیز قرص کلسیم مصرف میکند که به زودی مصرف دارو هم تمام خواهد شد.
چرا همه امکانات در پایتخت متمرکز است
در حاشیه این جلسه، مادر فرید لسانی گویا، جوان 31 ساله مبتلا به سرطان پیشرفته تیروئید به خبرنگار آنا گفت: بعد از اینکه مشکلات تنفسی پسرم شدیدتر شد و دیگر امکان بلع غذا را به آسانی نداشت در استان اردبیل به پزشکان بسیاری مراجعه کردیم اما هیچکس نوع بیماری را تشخیص نداد و مجبور شدیم به تهران بیاییم.
خانم لسانی گویا با انتقاد از نبود امکانات و تجهیزات پزشکی در استانهای مختلف ادامه داد: پسر من در تهران 7 مرتبه مورد عمل قرار گرفت اما اگر در شهر خودمان امکانات پزشکی و پزشکان متخصص فعالیت داشتند نباید گلو درد ساده پسرم به سرطان تبدیل شود.
وی از مسئولان خواست کرد که این امکانات را در سایر شهرها و استانهایی مانند اردبیل، تبریز، مشهد و ... ایجاد کنند تا بیماران دچار سرگردانی نشوند و همه امکانات پزشکی در تهران متمرکز نباشد زیرا بسیاری از بیماران از سایر شهرستانها و استانها به پایتخت مراجعه میکنند.
پیوند ریه یک جوان نابعه در بیمارستان مسیح دانشوری
قاسم دانشور، جراح قفسه سینه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به آمار چشمگیر پیوند قلب و ریه در بیمارستان مسیح دانشوری اظهار کرد: هنوز در آسیا و خاورمیانه مرکزی مانند مسیح دانشوری نداریم که پیوند قلب و ریه انجام دهد برهمین اساس نتایج ما در این حوزه بسیار خوب و قابل رقابت با کشورهای پیشرفته بوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه حدود 9 ماه قبل توانستیم یک عمل موفقیتآمیز پیوند دو ریه را برای جوانی نابغه که مبتلا به نوع خاصی از سرطان ریه بود انجام دهیم و هم اکنون پس از گذشت 9 ماه حال عمومی این جوان خوب و به زندگی عادی و طبیعی برگشته است.
دانشور یادآور شد: انجام عمل پیوند ریه نیازمند کار گروهی از جراحان و پرستاران است و یک تیم 50 تا 60 نفره شامل متخصصان داخلی، قلب، ریه، آی سیو، روانشناس و روانپزشک در بیمارستان مسیح دانشوری عمل پیوند را با همکاری و همراهی یکدیگر انجام میدهند.
انتهای پیام/