علوم انسانی به جای اسلامی، سیاسی شده است
حجتالاسلام محمد اشرفیاصفهانی به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «به عقیده من، دانشگاهها و مسئولان باید مساله اسلامیشدن علوم انسانی را جدی بگیرند زیرا متاسفانه آموزشی عالی کشور در این باره دچار عقب گرد و درجازدن شده است.»
او ادامه داد: «آموزش عالی و دانشگاهها استفاده از متون ترجمهشده را بر سرمایههای انسانی بیشتر ترجیح میدهند. در حالیکه شخصیتهای دانشمند خوبی در رشتههای علوم انسانی داریم که میتوانند در اسلامیشدن علوم انسانی نقشآفرین باشند.»
اشرفیاصفهانی اعتماد به جوانان و استادان را راهحل مناسبی برای اسلامیشدن علوم انسانی دانست و افزود: «40 سال از انقلاب اسلامی میگذرد، اما هنوز نتوانستهایم در اسلامیشدن علوم انسانی گام برداریم، آن هم به این دلیل که مسئولان مربوطه همه مسائل کشوری را شوخی فرض کردهاند و دائما در حال شعار دادن هستیم.»
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در سخنرانیهایشان بر اسلامی شدن علوم انسانی تاکید کردهاند و مسئولان ذیربط بارها تاکیدات ایشان را جدی نگرفتهاند. همانطور که از اسم علوم انسانی پیداست این رشته به تربیت سرمایههای انسانی میپردازد و مدیران و مسئولان آینده نیز از بین همین افراد انتخاب خواهند شد.»
او ادامه داد: «دولت فقط در اسلامینشدن علوم انسانی قصور نکرده است بلکه نهادهایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر سازمانهای موازی و مشابه که برای اقدامات و سیاستگذاری علمی و فرهنگی کشور بودجه دریافت میکنند، مقصر هستند.»
اشرفیاصفهانی افزود: «آموزش عالی کشور سال به سال در حال عقبگرد است. آن زمانی که ما نماینده مجلس دوم بودیم آموزش عالی جایگاه رفیعی داشت و دستگاههای فرهنگی کارایی بهتری نسبت به الان داشتند. چند روز دیگر سال تحصیلی آغاز میشود اما هنوز وزیری برای وزارت علوم معرفی نشده است، چرا فرهنگ و آموزش عالی در اولویت آخر قرار میگیرد؟ متاسفانه وزارت علوم و آموزش عالی در حالت سردرگمی به سر میبرند.»
او در پایان گفت: «مسئولان به جای اسلامیکردن علوم انسانی آن را سیاسی کردهاند. این مساله فقط به آموزش عالی و علوم انسانی معطوف نمیشود به این دلیل که برخی مسئولان فرهنگ، ورزش، آموزش و همه چیز را سیاسی کردند.»
انتهای پیام/