دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1396 - 11:51
رئیس سازمان حج خبر داد:

تعیین مزار 7 شهید گمنام فاجعه منا تا هفته آینده/ 13 حاجی ایرانی امسال در حج فوت کردند

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: نتایج آزمایش DNA خانواده شهدای منا تا هفته آینده مشخص می شود.
کد خبر : 209630

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از حج و زیارت، حمید محمدی افزود: برنامه ریزی دقیق و منسجم، انتخاب نیروهای بسیار کارآمد برای عملیات اجرایی حج، ارائه آموزش‌های لازم در دوره زمانی کوتاه، همکاری خوب مسئولان عربستان و همچنین تغییر محسوس رویکرد آنها نسبت به برخورد با حجاج ایرانی از دیگر عوامل مهمی بود که موجب شد آنچه نماینده ولی فقیه به مردم قول داده بود، برای حجی عزتمندانه و آرام،‌ تحقق یابد.


وی با بیان اینکه حساسیت نسبت به حج امسال و نگرانی از محدودیت زمانی،‌ موجب شد با جدیت بیشتری کار دنبال شود، گفت:‌ در حوزه‌های مختلف از جمله مشاعر، ساختار ویژه‌ای دیده بودیم و با توجه به نگرانی‌هایی که در این بخش حساس وجود داشت حتی ستاد بحران نیز پیش بینی شده بود.


رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: بزرگترین نگرانی و دغدغه ما مربوط به مشاعر و بحث گرمازدگی بود که با توجه به برنامه‌ریزی خوبی که صورت گرفت با مشکلی مواجه نشدیم و با تمهیداتی که در نظر گرفته شد از جمله چادرهای مناسب،‌ تامین کافی آب و یخ،‌ و لوازم مورد نیاز، حجاج دچار آسیب نشدند.


محمدی گفت: برنامه عزیمت به جمرات نیز یکی از نکات بسیار مهم بود که با دقت نظر دو طرف و با جدیت پیگیری شد و با در نظر گرفتن مسیرهای رفت و برگشت مشخص،‌ استقرار نیروها در طول مسیر، برقراری نظم و زمانبندی مناسب، هیچ آسیبی متوجه حجاج ایرانی نشد.


وی برنامه عملیات پرواز زائران را یکی از پیچیده‌ترین بخش‌های حج در حوزه اعزام و بازگشت برشمرد و گفت: در مرحله اعزام با توجه به فشار کاری بالایی که وجود داشت ۷۵ درصد حجاج ما توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی منتقل شدند و همین روال برای بازگشت هم انجام می‌شود.


محمدی ادامه داد: اولین گروه حجاج ما از بامداد روز سه شنبه ۱۴ شهریور از جده راهی ایران می‌شوند و مجموعه پروازهای ما از روز چهارشنبه از دو فرودگاه جده و مدینه خواهد بود که به طور مساوی ۶ پرواز در هر فرودگاه انجام می‌شود.



از ۱۹ شهریور پروازهای مدینه بعدی شروع می‌شود


وی اضافه کرد: از ۱۹ شهریور که عملا پروازهای مدینه بعدی‌ها، شروع خواهد شد، طبیعتا حجم پروازهای جده به دو برابر خواهد رسید و در فرودگاه مدینه همان پروازهای قبلی انجام خواهد شد.


رئیس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: تلاش می‌کنیم در فرصتی که تعیین شده تا اواخر ذی الحجه حجاج مدینه قبل به ایران بازگردند و حجاج مدینه بعد هم تا حدود ۵ یا ۶ محرم به کشور اعزام شوند.


محمدی به پیگیری‌ها برای مشخص شدن وضعیت هفت نفر از شهدای فاجعه منا نیز اشاره کرد و گفت: در مذاکرات با وزیر حج عربستان این موضوع قبلا مطرح شده بود به همین دلیل ۷ نفر از عزیزانی که مشخصا مزار شهید آنها مشخص نیست در این موسم حج با ما همراه شدند.


وی افزود: قبل از ایام تشریق با هماهنگی وزارت حج و صحه عربستان آزمایش DNA گرفته شد و مطابق گفته آنها، فرایندی حدودا ۱۵ روزه دارد که با توجه به اینکه یک هفته از آزمایش می‌گذرد، امیدواریم که نتیجه زودتر مشخص شود.


رئیس سازمان حج و زیارت ادامه ادامه داد: در طول مذاکراتی که با وزیر حج عربستان داشتیم، موارد مربوط به فاجعه منا، ریشه‌یابی آن، دیه شهدا بر اساس قاعده «قتیل الزحام» و همچنین دیه شهدای مسجدالحرام وعده داده شده بود و طبیعی است که مساله همچنان مصرانه در جلساتی که داشتیم مطرح کردیم و دنبال خواهد شد.


محمدی تصریح کرد: اخیرا هم در جلسه‌ای که با وزیر حج عربستان داشتیم، تایید کردند که این مساله را بررسی می‌کنند و نتایج را بعد از موسم حج خواهند داد.


رئیس سازمان حج و زیارت در بخش دیگری ویژگی‌هایی متفاوت از حج امسال را برشمرد و گفت:‌ یکی از بحث‌های که در فضای مجازی به صورت منفی به آن پرداخته شد بحث مچ بندها بود که از ابتدا تا انتهای کار به لحاظ طراحی ایده و ساخت در ایران انجام شد و به لطف خدا همه حجاج با وسواس از آن استفاده کردند و اثر روانی خیلی خوب و اطمینان بخشی ایجاد کرد.


وی افزود: راهنمایان ما محدود هستند اما در کاروان‌ها افرادی با نرم افزاری ویژه این مچ بندها که در اختیار داشتند به کمک راهنمایان آمدند و به راحتی حجاج را از طریق این مچ بندها و نرم افزار به سمت محل اسکان هدایت می‌کردند.


محمدی حضور بیش از ۱۵ هزار زائر اهل سنت در مناسک حج امسال و برنامه ریزی برای اعزام آنها به منا در روز ترویه( روز هشتم ذیحجه) را از دیگر ویژگی‌ها برشمرد و ادامه داد: از دیگر نکاتی که امسال از اهمیت ویژه ای برخوردار بود، کنترل سیستماتیک و مانیتور کردن حرکت زائران از مکه به عرفات و همچنین رصد حرکت کاروان‌ها از زمان خروج از چادرها در منا تا رسیدن به جمرات و مسیر بازگشت بود که یک مدیریت میدانی بسیار مناسب انجام شد و این اقدامات برای سال‌های آتی نیز تقویت می‌شود.


ارائه خدمات پزشکی در مشاعر مختص ایرانی‌ها بود


وی بحث پیشگیری و مواجهه با گرمازدگی در موسم حج را یکی از دغدغه‌های اصلی دیگر عنوان کرد و گفت: علی رغم اینکه به هیچ کشوری اجازه داده نشد در مشاعر خدمات پزشکی ارائه کند، یکی از ویژگی‌های تفاهم نامه ما با عربستان سعودی این بود که صرفا به جمهوری اسلامی ایران مجوز داده شد خدمات پزشکی بدهد و در منا بیمارستان صحرایی داشته باشد.


رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تنها در موسم مشاعر ۱۵۰۰ زائر در عرفات و ۶۵۰۰ زائر در منا مورد معاینات پزشکی قرار گرفتند و ویزیت شدند،‌ اظهار کرد: امکانات خوبی ایجاد شد و نتیجه‌اش این بود که شاهد بحران و مساله‌ای در حوزه بیماری‌ها نباشیم.


۱۳ حاجی در مکه فوت کردند


وی تعداد افرادی که تاکنون از مجموع ۸۶ هزار و ۳۰۰ حاجی،‌ به رحمت خدا رفتند، ۱۳ نفر عنوان کرد و گفت: این افراد هم عمدتا به دلیل کهولت سن و نارسایی قلبی که از قبل مواجه بودند، جان باختند که در مقایسه با سال‌های گذشته عدد بستری در بیمارستان‌ها و همچنین تعداد فوتی‌ها بسیار کمتر بوده است.


محمدی درباره شرایط اسکان در مدینه و محدودیت‌ها در این زمینه گفت: وضعیت اسکان در مدینه به دلیل تخریب گسترده‌ای که در منطقه مرکزی صورت گرفته از نظر تعداد کم هتل‌ها، بسیار نامناسب است و خیلی کشورها اقامت خود را در این شهر کاهش داده‌اند.


وی افزود: به دلیل اینکه هیچ هتلی در سال‌های اخیر منطقه مرکزی مدینه منوره ساخته نشده است طبیعتا هتل‌های موجود قدیمی‌تر هستند، بنابراین وضعیت کلی اسکان در مدینه نسبت به مکه ضعیف‌تر است البته نه به این معنی که وضعیت نامطلوب است اما در مقایسه با مکه که حدود ۴۰ درصد هتل‌های ما امسال نوساز و جدید بود، برابری نمی‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب